intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned

Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned

Amikor megtaláltad őt, megfogalmaztál magadban egy csomó távoli tervet. Romantikus elvárásokat, amelyek vagy teljesültek, vagy nem, mindenesetre azon szerencsések közé tartozol, akik hosszú ideje ráleltek életük párjára. Azonban sajnos az élet nem fenékig tejfel, így neked is szembe kell nézned néhány nehézséggel.

Amikor egy kapcsolatban lehull a rózsaszín lepel, és az élet mindennapi rutinja maga alá gyűr, akkor szembesülsz azzal, hogy a herceg nem is annyira herceg, te sem vagy hercegnő. Ilyenkor van nagy szükség a türelemre és arra, hogy a nehézségek közepette is szeretettel tudjatok fordulni egymás felé. Ilyenkor kell felülkerekedni az apróságokon, és túllendülni azon, ha a kapcsolat unalmassá válik. Sajnos ez minden pár életében elérkezik, ám nem mindegy, hogy tudsz úrrá lenni rajta.

Lássuk, mi az a négy dolog, amivel esetleg szembe kell nézned egy hosszú távú kapcsolat alatt.

Elhidegülés

Ha konfliktuskerülő típus vagy, akkor ez a nehézség számodra még nagyobb, hiszen az eltávolodás periódusait úgy a legkönnyebb kezelni, ha feltárjuk az okokat és megpróbálunk megoldást találni. Minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor a pár érzései kissé kihűlnek, ilyenkor egyesek útjai szétválnak, mások képesek együtt maradni, miután kivesézték az okokat. Szerencsés az a helyzet, ha a partnereddel olyan a kapcsolat, hogy mindent meg tudtok beszélni, hiszen így az sem lehet gond, hogy az érzelmeitekről beszéljetek egymásnak. Ily módon közelebb kerülhettek egymás problémáihoz, csökkenthetitek a köztetek lévő távolságot.

A legfontosabb ilyenkor az, hogy igyekezzetek minél több időt együtt tölteni.

Bizonytalanság

Vajon szeret még? Vágyik rád? Veled akar még lenni ilyen hosszú idő után is? Gyötörhetnek a kérdések, hiszen minden kapcsolatban eljön az idő, amikor elkezdünk kételkedni abban, hogy a szerelmünk valóban boldog velünk. Természetes, hogy egy hosszú kapcsolatban előjön a bizonytalanság és ezzel együtt sokszor a féltékenység is. Igaz, hogy nehéz egy olyan embernek újat mutatni, aki már minden rezdülésed ismeri, de próbálkozz mindig valami újdonsággal. A szex terén éppúgy, mint a mindennapi teendők során. Ha izgalmas tudsz maradni számára, és ő is az marad neked, akkor nem lehet semmi gond.

Zavaró apróságok, nézetkülönbségek, eltérő igények

Amikor találkozol azzal az emberrel, akivel el tudod képzelni, hogy leélj egy életet, mindent vonzónak találsz rajta, még azokat a dolgokat is, amelyek hosszú idő eltelte után zavarni kezdenek. Az, ha te a tengert szereted, ő a hegyeket, eleinte nem jelenthet semmi gondot, hiszen ide is, oda is el lehet menni, egy kapcsolat kezdetén mindenki képes a kompromisszumra. Ám, ahogy telik az idő, nem biztos, hogy hajlasz arra, hogy fejet hajts az ő akaratának. Azok a kis dolgok, amik nem zavartak az elején, egyre inkább kezdenek idegesíteni. Beszéljétek meg ezeket, mert ha még több idő eltelik így, akkor nem lesz túl szép vége ennek a kapcsolatnak.

Szeretethiány

Ez a legsúlyosabb probléma, ami felléphet egy hosszú kapcsolatban. Sajnos ez ellen nem is nagyon lehet tenni semmit. A szeretet vagy van, vagy nincs. Nincs olyan, hogy kicsit ott van. Ha úgy érzed, nincs már benned szeretet a párod iránt, légy vele őszinte, és mondd el neki. Ha azt érzed, benne hunyt ki ez az érzés, akkor bátran kérdezz rá, beszéljétek meg, mert minél tovább vagytok egy szeretet nélküli kapcsolatban, annál keserűbb lesz az egész.

Természetesen nem lehet általánosítani. előttem is van olyan példa, hogy a pár már ezer éve együtt van, és minden a legnagyobb rendben köztük, de ebből van kevesebb sajnos. A kulcs az, hogy mindent jó megbeszélni már akkor, amikor felüti a fejét. Legyen az valamilyen probléma, vagy akár öröm.


Kovács-Hain Zsuzsa


Egy-két randi, csak ennyi vagy!
Egy-két randi, csak ennyi vagy!
Mit kell tudni a nők orgazmusáról?
Mit kell tudni a nők orgazmusáról?
8 érdekesség a szexről, amit lehet, hogy még te sem tudtál
8 érdekesség a szexről, amit lehet, hogy még te sem tudtál
Szex az éteren át – a távolsági kapcsolatok pozitív oldala
Szex az éteren át – a távolsági kapcsolatok pozitív oldala
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.