intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ha nem vagy még kész a szexre, csak mondd el neki!

Ha nem vagy még kész a szexre, csak mondd el neki!

Nagy kérdés, hogy ki, mikor áll készen az első szexre. Mindenki máskor és másképp érik meg erre az igencsak fontos mérföldkőre. A szex mindig közös döntés kell, hogy legyen. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a barátod továbblépne, de te még várnál egy kicsit.

A fiúk hajlamosak kicsit siettetni a dolgokat

Csapdában érezheted magad, ha a párod mindig felhozza, hogy mikor fekszetek már le egymással. Az érezheted, hogy számára ez fontosabb, mint neked. De mivel nem állsz még készen, valahogy tudatnod kell vele.

Hogy add tudtára, hogy neked még korai?

Nagyon egyszerű, csak mondd meg neki, hogy nem, és kész. Neki tiszteletben kell tartania a döntésed, el kell fogadnia, hogy te még nem akarod. Ha nem szeretnéd, nem is kell megindokolnod, miért nem akarsz még lefeküdni vele. A reakciója változatos képet mutathat. Lehet, hogy furcsállja majd és értetlenkedik, lehet, hogy nem mond le a dologról, és tovább forszírozza majd. Ha ez az utóbbi esik meg, akkor végig kell gondolnod a jövőtöket. Ha ugyanis nem látja magától, hogy kicsit lassítania kell, az nagy probléma.

Beszéljétek meg

A szexualitásról nem könnyű beszélni, főleg az első alkalomról. De mindenképp jót tesz a kapcsolatotoknak, ha átbeszélitek, miért van az, hogy ő annyira akarja, te pedig még várnál. Lehet, hogy ő úgy érzi, azzal, hogy elutasítottad, lemarad valamiről. Lehet, hogy egyszerűen csak az a vágya, hogy neked örömöt okozzon. Nem biztos tehát, hogy önző okok vezérlik.

Nagyon fontos, hogy azért, hogy neki megfelelj, ne változtass a döntéseden, maradj az elhatározásod mellett. Csak abba menj bele, amit te is akarsz, és egy pillanatig se legyen bűntudatod, hogy máshogy döntöttél.

Beszéljétek át, hogy hol tartotok érzelmileg és hol tart a kapcsolatotok. Egy kapcsolat komolyságát vagy mélységét nem csak az együtt eltöltött idő jelzi, hanem az, hogy a két ember érzelmi téren hol tart.

Tudnod kell, hogy mennyire stabil a kapcsolat érzelmileg. Ezt a fizikai kapcsolat előtt mindenképp érdemes feltérképezni és tisztázni. Ez feltétel nélküli bizalmat jelent, ami egy jól működő kapcsolat alapja.

Ha viszont nem érti meg, miért nem lépnél tovább a kapcsolatotokban, akkor lehet, hogy a kettősötök nem eléggé kiforrott még, nem eléggé komoly a kapcsolat.

Természetes, hogy kicsit tartasz attól, hogyan reagál majd. De mondd el neki, mi az, amiben benne vagy és mi az, amiben még nem. Ha nem tud megérteni, akkor nincs miről beszélni. Ez valószínűleg egyértelmű jele annak, hogy ő lelkileg nincs készen egy komoly kapcsolatra.

Honnan tudhatod, hogy eljött az idő?

Érdekes kérdés, hogy ki, mikor érzi magát elég érettnek a szexhez. Honnan tudhatod, hogy készen állsz rá?

Először is akkor állsz készen, ha eléggé tájékozott vagy szexuális téren. Nemcsak testileg kell érettnek lenned, hanem tudásban is topon kell lenned a szexszel kapcsolatban. Tudnod kell, hogyan kell védekezned a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek ellen. Ismerned kell a fogamzásgátló módszereket és tisztában kell lenned azzal, milyen következményei vannak annak, ha nem védekezel. Tisztában kell lenned azzal is, hogy semmit sem kell csinálnod, amit nem akarsz. A szex nem lehet kényszer.

Abból is tudhatod, hogy készen állsz az együttlétre, ha nincs benned kétely. Ez egyértelmű, ha a gondolataidban és a vágyaidban folyamatos szereplő a szexualitás, kívánod a barátodat, és nem őrlődsz azon, hogy vajon milyen lesz, tetszeni fog-e, nem fogod-e megbánni.

A szexet, az intim együttlétet neked is akarnod kell, nem pedig egy szükséges dologként kell megélned. Ha így tekintesz rá, akkor kicsit inkább várj még, és mondd meg őszintén a párodnak, hogy hogyan érzel.

 

Kovács-Hain Zsuzsa

 


Az élet túl rövid, ahhoz hogy megadd magad a "majdnemnek"
Az élet túl rövid, ahhoz hogy megadd magad a "majdnemnek"
Ilyen lenne az én álompasim
Ilyen lenne az én álompasim
Csak szex, semmi érzelem? – Szexkapcsolatban éltem | Kira története
Csak szex, semmi érzelem? – Szexkapcsolatban éltem | Kira története
Szexelj az egészségedért!
Szexelj az egészségedért!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.