intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ha a szex fáj

Ha a szex fáj

Ha mindig is élvezted a szexet, és hirtelen egy fájdalmas aktussá válik az egész, akkor az nagyon kellemetlen, és egyben ijesztő is. A szex közbeni fájdalom az egyik leggyakoribb probléma a szexualitásban, a nők közel 80%-a megtapasztalja élete során. Jó hír, hogy ez a gond általában jól és könnyen kezelhető

Lássuk, miért lehet fájdalmas a szex, és mit kell tenned ellene.

1. A hüvelyed külső része erősen irritált, érintésre érzékeny

Lehetséges oka: A testápoló termékek használata. Lehet ez a termék valamilyen krém, testápoló, masszázsolaj, tusfürdő, szappan, de akár a WC papír is. A bennük lévő kémiai anyagok (tartósítószerek, festékanyagok, stb.) felelősek az irritációért, az allergiás reakciókért. A bőr fájdalmasan begyulladhat, kisebesedhet. Ha az irritáció a külső szeméremajkakat is érinti, akkor már a kézzel való izgatás is fájdalmat okozhat.

Mit tehetsz? Gyorsíthatod a gyógyulási folyamatot, ha egy-két napig nem nyúlsz a területhez, kerülöd a szexet is. Az intim területen nincs szükség krémekre, olajokra, ezek használatát is mellőzd. Tisztálkodj tiszta vízzel, és ha az orvosod felír vagy tanácsol valamit, akkor azt tartsd be.

2. Erős viszketést érzel odalent

Lehetséges oka: Lehet, hogy elkaptál valamilyen fertőzést, ez pedig viszketést, szex közben fájdalmat okoz. Ha viszketést érzel, akkor feltétlenül mellőzd a szexuális életet egy időre. A hüvelyváladékból következtethetsz, hogy mi lehet a baj: ha a váladék sűrű és fehér, a viszketés pedig nagyon erős, akkor ez gombás fertőzés lehet. Ha a váladék inkább szürkés színű, folyékony és kellemetlen szagú, akkor valószínűleg bakteriális fertőzés állhat a háttérben. Viszketést okozhatnak a nemi úton terjedő betegségek is (pl. a gonorrhea vagy a chlamydia). Előfordulhat, hogy nem tapasztalsz viszketést, de kismedencei fájdalmat és zöldessárga folyást igen.

Mit tehetsz? Feltétlenül fordulj orvoshoz!

3. A vaginád egyszerűen „bezáródik” a kritikus pillanatban

Lehetséges oka: a vaginizmus. A hüvely izmai önkéntelenül, fájdalmasan összehúzódnak. A valódi oka rejtély, de lehet egy múltbéli trauma, akár valamilyen szexuális eredetű. Olyan az egész, mintha a hüvely kitenné a behajtani tilos táblát.

Mit tehetsz? Beszélj a kezelőorvosoddal. Talán csak a mindennapos stressz vagy szorongás az oka a problémádnak. Sokat segíthet, ha pihenteted a medencefenék izmait, és intimtornával is sokat tehetsz a baj orvoslásáért.

4. A hüvelyed olyan, mint a Szahara

Lehetséges oka: A stressz, különböző gyógyszerek vagy hormonok. A hüvelyszárazság egyik leggyakoribb oka a nők az, hogy nem tudnak eléggé felizgulni előjáték közben. Ezt sok dolog okozhatja, mint például a stressz, a szorongás, vagy egyes gyógyszerek (pl. az antihisztaminok, amelyek szárítják a nyálkahártyákat). Az ösztrogénszint csökkenése is okozhat hüvelyszárazságot, akár a szülés után, szoptatás alatt, vagy ahogy közeledsz a menopauzához.

Mit tehetsz? Ismerkedj meg a síkosítókkal, hogy a hüvelyed természetes nedvességét kiegészítsd egy kicsit. Próbálj tartózkodni a stressztől, aludj, amennyit csak tudsz, és szex közben is próbáld elengedni magad. Beszélj az orvosoddal, hogy ő mit javasol.

5. Közepes tolóerő hatására fájdalmat érzel bal vagy jobb oldalon

Lehetséges oka: petefészek ciszták vagy -gyulladás. Szúró fájdalmat érezhetsz jobb vagy bal oldalon, miközben partnered bevezeti a hüvelybe a péniszét. Ez komoly probléma is lehet, hiszen petefészek cisztára is utalhat ez a típusú fájdalom. A begyulladt petefészek is okozhat fájdalmat szex közben, de az inkább tompa, és elhúzódó fájdalom.

Mit tehetsz? Mindenképpen jó, ha kikéred orvosod véleményét, hogy kizárható legyen a petefészek ciszta. Semmiképp ne ess pánikba! A legtöbb ciszta jóindulatú és ciklikus, és legtöbbször maguktól eltűnnek.

 

Cikkünk második részében megismerhetsz még 5 problémát, amely fájdalmat okozhat szex közben, és megoldási javaslatokat is adunk.

Ha bármilyen kérdésed van a témával kapcsolatban, ne feledd, hogy felkészült nőgyógyász szakorvosaink online rendelnek itt: http://www.intimzona.hu/kerdezz

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned
Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned
Figyelem, bizonyított tény! A szextől okosabb leszel
Figyelem, bizonyított tény! A szextől okosabb leszel
3 jel, amiből rájöhetsz, hogy a pasid nemrég félrelépett
3 jel, amiből rájöhetsz, hogy a pasid nemrég félrelépett
Mi a pasid csillagjegye? Tudd meg, mitől indul be igazán!
Mi a pasid csillagjegye? Tudd meg, mitől indul be igazán!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.