intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Folyton intim gyulladástól szenvedsz? Akár lelki oka is lehet

Folyton intim gyulladástól szenvedsz? Akár lelki oka is lehet

Nem újdonság, hogy a fizikai tüneteink hátterében gyakran állnak lelki problémák. A nők – talán érzékenységük miatt – sokkal inkább reagálják le testi tünetekkel a frusztrációt, a stresszt és a feszültséget is. A nőgyógyászok számára teljesen egyértelmű tény, hogy ha egy nő nőisége megsérül, annak egyértelmű jelei vannak a nemi szervek területén.

Te szeretsz nő lenni?

Úgy érzed, szép vagy, kívánatos? El tudod fogadni önmagad és azt, ami a nőiséggel együtt jár? Büszke vagy arra, hogy nő vagy, szeretsz nő lenni? A leggyakoribb intim területi gyulladások nagyon sok nőt érintenek. Nagy részüknél ezek a gyulladások vissza-visszatérnek. A nőgyógyászati vizsgálat és a megfelelő diagnózis után felírt gyógyszeres terápia mellett mindig érdemes átgondolnod a saját nőiségedhez való viszonyod.

Légy őszinte magaddal

Csak a magadhoz való őszinteség vezethet megoldásra abban az esetben, ha visszatérő gyulladásod van. Ha ugyanis nem használnak a felírt gyógyszerek, a kúpok vagy a krémek, a gyógyuláshoz a lelked mélyére kell ásni. Látni fogod, hogy ha el tudod fogadni magad, vagy azokért a dolgokért teszel valamit, amelyek nem tetszenek önmagadon, önmagadban, akkor a problémáid hamarabb megszűnhetnek. Próbálj olyan dolgokat csinálni, amik építenek téged testileg és lelkileg is.

Ha hüvelygyulladásod van

A hüvelygyulladás sok esetben egy valódi tiltakozás. Tiltakozás azon szexuális együttlét ellen, amelyet valamilyen okból nem akarsz, de mégis megteszed a partnered miatt. Ha a szexuális életed aktív és kielégítő, valamint kiegyensúlyozott, a hüvelyed könnyen veszi fel a harcot az őt támadó kórokozókkal szemben. A stressz nemcsak a szív- és érrendszerre van negatív hatással, hanem az immunrendszerre is, mégpedig azért, mert az állandó stresszhormon-termelődés visszavetheti a védekezőrendszer normális működését. Ez hatással van a hüvely védekezőképességére is, azaz gyulladáshoz vezethet. Hüvelygyulladásra hajlamos lehetsz, ha cukorbetegségben szenvedsz, gyakran irrigálod a hüvelyed, antibiotikumos kezelés után, és akkor is, ha gyakran váltogatod a partnereidet.

Mit tehetsz? Ha nem jó a kapcsolatod, meg kell beszélned a pároddal, hogy hogyan lehet ez másmilyen. Ha nem sikerül, akkor szembe kell nézned vele, és ki kell lépned belőle. Hüvelygyulladáshoz vezethet az is, ha félsz az anyaságtól. Ez furcsán hangzik, de így van. Ennek megoldásához – ha kell – kérj segítséget egy pszichológustól, aki kellő tapasztalattal rendelkezik. Természetesen fordulj orvoshoz, hogy a kezelés mielőbb elkezdődhessen.

Ha petefészek-gyulladásod van

A petefészek-gyulladás a fizikai okokon túl sokszor valamilyen súlyos trauma, vagy eddig fel nem dolgozott probléma áll a háttérben. A petefészek a nőiség egyik központja. Minden hónapban itt érnek meg a petesejtek. Ha a petefészek begyullad, annak az is lehet az okozója, ha nagyon szeretnél már babát, de valamiért ez még nem valósulhatott meg. A folyamatos küzdés vissza-visszahozza a gyulladást.

Bármelyik problémával kell is szembenézned, ne várj, míg magától megoldódik, ugyanis ezek maguktól sosem oldódnak meg tökéletesen és teljesen, főleg, ha lelki okok is állnak a háttérben. Ez utóbbinál fontos, hogy a lelki tényezőket felfedd saját magad előtt, és így találj megoldást. A fizikai okok esetén csak orvos segíthet, így érdemes felkeresned egyet mielőbb.

 

Komáromi Csenge

 


Amikor a nő szexuális fantáziája beindul
Amikor a nő szexuális fantáziája beindul
A szerelmet táplálni kell. Mindig.
A szerelmet táplálni kell. Mindig.
Szexigazságok
Szexigazságok
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.