intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Fájdalmas együttlétek

Fájdalmas együttlétek

Fájdalmas együttlétek

Sok dolog okozhatja, ha a szex fájdalmas számodra. Lehet, hogy valamilyen gyógyszer, vagy akár a saját anatómiád az akadálya a szenvedélyes, intim együttlétek élvezetének.

Ha mindig is élvezted a szexet, és hirtelen egy fájdalmas aktussá válik az egész, akkor az nagyon kellemetlen, és egyben ijesztő is. A szex közbeni fájdalom az egyik leggyakoribb probléma a szexualitásban, a nők közel 80%-a megtapasztalja élete során. Jó hír, hogy ez a gond általában jól és könnyen kezelhető

Cikkünk első részében megismerhettél 5 olyan okot, ami miatt fájdalmas lehet a szex.

Lássunk most további 5 okot, és a megoldásokat:

6. Szex közben a partnered beleütközik benned valamibe

Lehetséges oka: miómák. Nem csak a petefészek ciszták okozhatnak éles, szúró fájdalmat szex közben. Egy 2014-es tanulmány szerint, amelyet a Journal of Sexual Medicine készített, azoknál a nőknél, akiknek miómájuk van, háromszor nagyobb valószínűséggel fordul elő, hogy szex közben éles fájdalmat éreznek. A miómák sokszor kitüremkednek, és a férfi nemi szerve beléjük ütközik szex közben.

Mit tehetsz? Előfordul, hogy a miómák maguktól összezsugorodnak és eltűnnek, így ha nincsenek komplikációk, az orvosok békén hagyják a területet. De ha a diagnosztizált mióma befolyásolja a szexuális életed, vagy esetleg más, súlyosabb problémákat okoz, akkor beszélj az orvosoddal a terápiás megoldásokról

7. A szex minden pozícióban fájdalmas

Lehetséges oka: Endometriózis. A tompa fájdalomtól a súlyos szenvedésig bármi előfordulhat. Ez az állapot akkor jelentkezik, ha a méhnyálkahártya-szövet vándorol, a méh üregén kívül megtapad, és a közeli testrészeket, például a petefészkeket és a petevezetékeket befolyásolja. A szövet úgy viselkedik, mint egy ragasztó, a különböző szerveket odatapasztja. A rugalmasság hiánya okozza az erős fájdalmat szex közben.

Mit tehetsz? Ha orvosa diagnosztizálja Önt endometriosis, van lehetőség: gyógyszert lehet tartani a szövetek növekedését ellenőrzés alatt, ami korlátozza a fájdalmat. És a műtéti eltávolítása a szövet növedékek is segít, mondja Dr. Dardik.

Fájdalmas együttlétek

8. A mélyebb behatolás néha őrülten fájdalmas

Lehetséges oka: A hátrahajló méh. Ha fájdalmat akkor érzed, amikor partnered mélyebben hatol beléd, akkor lehet, hogy a méhed csúcsos, vagy hátrahajló.
Mit tehetsz? Kérd meg a partnered, hogy ne hatoljon be túl mélyen, vagy ragaszkodj ahhoz, hogy te légy felül, így irányítani tudod az eseményeket.

9. A gáttájékon érzel fellángoló fájdalmat

Lehetséges oka: Szülés és gátmetszés. A gát a hüvelybemenet és a végbélnyílás közti terület. Szüléskor az orvos gyakran gátmetszéssel könnyíti a baba kibújását. Ez a művelet azonban varrással jár. Sokszor ennek következményeként a terület érzékeny marad, szex közben fájdalmas lehet.

Mit tehetsz? Beszélj az orvosoddal, aki tanácsot adhat, hogy van-e lehetőség a varrás állapotán javítani.

10. Az egész hüvelyed érzékeny a dörzsölésre

Lehetséges oka: Túl gyakran szexeltél. Ha a hüvely falát sokáig és túl gyakran dörzsölik, apró, felületi sérülések keletkeznek rajta. Ez gyakran kellemetlen fájdalmat okoz.

Mit tehetsz? Két-három napig hordj laza ruházatot és ne szexelj. Hamar elmúlnak a kis sérülések, és ismét készen állsz a dologra.  

Ha bármilyen kérdésed van a témával kapcsolatban, ne feledd, hogy felkészült nőgyógyász szakorvosaink online rendelnek itt: http://www.intimzona.hu/kerdezz


Ez történik a pasiddal, ha bókolsz neki
Ez történik a pasiddal, ha bókolsz neki
Szeretkezés az új partnerrel – 3 dolog, amire érdemes figyelned
Szeretkezés az új partnerrel – 3 dolog, amire érdemes figyelned
Élet egy Nyilas férfivel
Élet egy Nyilas férfivel
5 dolog, amit soha ne csinálj szex előtt
5 dolog, amit soha ne csinálj szex előtt
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.