intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Empátia a szexben – Sokat kell még tanulnunk

Empátia a szexben – Sokat kell még tanulnunk

Sajnos manapság egyre kevésbé tapasztalható az emberek közt az empátia. Pedig az empátia nagyon fontos, ez a képesség segíti, hogy rá tudjunk hangolódni másokra, értsük, érzékeljük a ki nem mondott jeleket. Hogy ennek mi a szerepe a szexuális életünkben? Erre kerestük a választ.

Milyen egy empatikus ember?

Akinek megvan az a képessége, hogy minden idegszálával tud egy másik ember érzéseire, ki nem mondott jelzéseire figyelni, nagyon szerencsés, ugyanakkor jó nagy teher is van rajta. Szerencsés, mert a szociális érzékenysége fejlett, képes arra, hogy a kényes helyzeteket gyorsan beazonosítsa, ezáltal jobban képes vigasztalni másokat, megértőbb és jobb hallgatóság, mint egy olyan ember, aki nem kellően empatikus.

Az empatikus társ nagy ajándék, ugyanis az empátia segít jobban megélni a szexet. Egy empatikus embernek a saját önbecsülése is egészséges szinten van, képes beszélni az érzéseiről, ezáltal igazán megértő és jó szerető.

Empátia a szexben

A szex már alapból is sokak számára kissé ijesztő, bármennyire örömteli is. Ez azért van, mert gátak, gátlások vannak bennünk, amelyeket le kell rombolnunk, és egy másik embert olyan nagyon közel kell engednünk magunkhoz, ami nem mindennapi, főleg új kapcsolatban, vagy a szexuális élet elején. Számtalan kutatás foglalkozott az empátia és a szexualitás kapcsolatával. Az eredmények azt mutatták, hogy az empátiás képesség, a helyes önbecsülés segítenek abban, hogy a nők és férfiak teljesebb szexuális életet élhessenek. Kiderült, hogy a férfiak számára nagyon fontos, hogy partnerük hogyan érez szex közben, illetve, hogy hogyan fokozhatják a partnerük örömét. Ez a nők számára is igen nagy jelentőséggel bír, ugyanakkor számukra az is nagyon lényeges, hogy a saját meggyőződésük legyen a cselekvéseik középpontjában.

Ha a nő mellett egy empatikus férfi van, az teljesebb szexuális életet jelent mindkét fél számára. Az empatikus férfi ugyanis jól rá tud hangolódni a partnere érzéseire, így az örömszerzés, vagyis a gyönyörhöz juttatás is egyszerűbben megy.

Sokat kell még tanulnunk

Igen, az empátia tanulható, nem velünk született dolog. A jó szexhez szükség van rá, nem elég a szép fehérnemű vagy egy csábos mosoly. Ha nem vagyunk a helyzet magaslatán – már, ami az empatikus képességeinket illeti, jó hír, hogy ez fejleszthető. Többféle technikával emelhetjük empatikus képességünk szintjét. Ezek nemcsak a szexben, hanem a mindennapi életben is komoly segítséget jelentenek.

Testbeszéd fejlesztése

Arckifejezésünk, mozdulataink, gesztusaink sokszor többet mondanak bármilyen szónál. Ez a szexben is nagyon fontos.

Tudatosabb érzelmek

Sokan képtelenek tudatosítani, mit is éreznek valójában. Ez a gát olyan akadályt állít a kiegyensúlyozott szexuális élet elé, ami nehezen kezelhető. Ám minél jobban tisztában vagyunk a saját érzelmeinkkel, érzéseinkkel, annál jobban tudjuk a partnerünk érzelmeit fogadni.

Kommunikáció

A szexben és magában, a párkapcsolatban is kiemelt szerep jut a kommunikációnak. Az, hogy hogyan beszélünk a partnerünkhöz, igen lényeges. Ha kellemetlen dolgokról is képesek vagyunk úgy kommunikálni, hogy az a párkapcsolat javát szolgálja, akkor az azt jelenti, hogy jól rá tudtunk hangolódni a másikra. Ennek része az is, hogy őt meg tudjuk hallgatni és hallani.

Az empátia fejlesztése nem egyszerű feladat, sok türelem kell hozzá. A megfelelő kötődés kialakulása azonban csak úgy lehetséges, ha kellően nyitottan állunk egymáshoz, elfogadók vagyunk. Ebben sokat kell fejlődnünk.

 

Komáromi Csenge

 


Fájdalom szex közben – Amikor nem csak a tested okozza
Fájdalom szex közben – Amikor nem csak a tested okozza
A pecsételő vérzés okai
A pecsételő vérzés okai
A szerelem rabszolgái vagyunk
A szerelem rabszolgái vagyunk
A magabiztos nőket kerülik a férfiak? – Ezek lehetnek az okok
A magabiztos nőket kerülik a férfiak? – Ezek lehetnek az okok
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.