intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Egy pillanat alatt megváltozott minden – abortuszom volt

Egy pillanat alatt megváltozott minden – abortuszom volt

Az, hogy megszülsz-e egy kisbabát, aki épp nem jókor érkezett az életedbe, a te döntésed. Amikor azonban meghozod ezt a döntést, egy élet van a kezedben. Tudatos védekezéssel megelőzheted, hogy ilyen döntéshelyzetbe kerülj. Anita történetét Ligeti Anna jegyezte le.

Anita a folyosón ült. Mindent átjárt a fertőtlenítő átható szaga. A Covid-járvány óta még durvább ez – gondolta, és úgy érezte, hánynia kell. Bement a mosdóba. Megmosta az arcát, és amikor a tükörbe nézett, gyűlölte önmagát. Miért történt ez? Miért pont vele? Egy csomó papírt kitöltött már, véglegesnek tűnt minden. Az a baba nem születhet meg most, nem jó az időzítés. Az órájára nézett. Az orvos már bizonyára várja. Bement a vizsgálóba.

Az orvos hűvös volt és kimért. - A kisműtőt már előkészítették az abortuszhoz – mondta. - Jöjjön. Az egész olyan gyorsan történt, hogy Anita szinte észbe sem kapott. Egy pillanat alatt megváltozott minden. A sírás kerülgette, de nem jöttek a könnyek. Szerette volna felhívni a barátját, de ő ahogy megtudta, hogy Anita terhes, lelépett, és vissza sem nézett. Anita ekkor döntött úgy, hogy elveteti a kisbabát. Úgy érezte, egyedül nem tudja felnevelni. Amióta kijött a gyermekotthonból, próbálta felkutatni a szüleit, a családját, de nem sikerült. Nem volt senkije. Így nem tudta, mitévő legyen. Egyedül döntött, nem kérhetett tanácsot senkitől.

Tomival, a gyerek apjával fél éve voltak együtt, és úgy nézett ki, hogy minden csodás köztük. A szex is jól működött, összhangban voltak. Egyszer aztán, egy éjszakán minden megváltozott. Tomi nagyon kedves és gyengéd volt, Anita pedig mindenről megfeledkezett, csak a szerelme létezett számára. Reggel aztán ráeszmélt, hogy nem védekeztek. De mi baj lehet? Biztos nem egy alkalom után lesz valaki állapotos! Anita mindig is tartott a hormonoktól, félt, hogy meghízik, vagy valami baja lesz.

A menstruációja nem jött meg, rettenetesen megijedt. Tudta, hogy Tomi nem akar gyereket, és még neki is korai volt ez az egész. Nem is akart arra gondolni, hogy teherbe eshetett. A terhességi teszt elvégzése, a várakozás borzalmas volt. Egy örökkévalóságnak tűnt, míg le tudta olvasni az eredményt. Két csík… vagyis terhes. Az első érzelem, ami átfutott rajta, a rémület volt, majd a kétségbeesés és a szorongás váltotta fel. Tudta, hogy el kell mondania Tominak.

A fiú megdöbbent, majd közölte, hogy ő ezt nem csinálja, az biztos. Még aznap összepakolt, és elhagyta Anitát. A lány összetört teljesen, de tudta, hogy tennie kell valamit. Először elment nőgyógyászhoz, aki megerősítette, amit Anita már tudott. Babát vár.

Nem volt kérdés, hogy az idő nem alkalmas ehhez, hiszen csak 19 éves. Az abortusz volt az egyetlen megoldás számára, hiszen egy garzonban lakott, ami nem volt alkalmas egy kisbaba számára, nem volt állandó munkája, épp keresett valamit.

A kórházban ott tartották megfigyelésre. Minden rendben ment, nem volt semmi komplikáció. Anita sírt, de már nem tudta visszacsinálni a történteket. Elbúcsúzott gondolatban a meg sem született élettől. Bűnösnek érezte magát, és csak sírni tudott. Tisztában volt azzal, hogy csak azon múlt ez az egész, hogy nem figyelt oda a védekezésre. Tomi sem, az igaz, hiszen sosem szerette a gumi óvszert.

Anita eldöntötte, hogy sokkal jobban figyel majd, hogy ez még egyszer ne történhessen meg. Másnap felhívta a nőgyógyászát és időpontot kért. Az orvos elmondta neki, hogy ma már nem kell tartani a hormontartalmú fogamzásgátló módszerektől. Mindenkinek meg lehet találni a leginkább megfelelő módszert, készítményt. Anita megnyugodott. Most már csak fel kell dolgoznia Tomi hiányát, és nyitni egy új életre. Ez még várat magára, de pozitívan gondolkodik.

 

Ligeti Anna


Van, akinek kell, van, aki gondolni sem akar rá – Szex a menstruáció alatt
Van, akinek kell, van, aki gondolni sem akar rá – Szex a menstruáció alatt
Jobb félni, mint megijedni! Védekezz!
Jobb félni, mint megijedni! Védekezz!
5 tény az  önkielégítésről
5 tény az önkielégítésről
Így fejlődik egy komoly kapcsolat – A bizonytalanságtól a lazaságig
Így fejlődik egy komoly kapcsolat – A bizonytalanságtól a lazaságig
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.