intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Cukorbeteg vagy? Íme, 7 tipp az egészséges szexuális életért

Cukorbeteg vagy? Íme, 7 tipp az egészséges szexuális életért

A cukorbetegség nagyon alattomos betegség. Tünetek nélkül, csendben kúszik be az életedbe. Hatással van az egész tested működésére, beleértve a szexuális életet is. Sajnos egyre gyakoribb, és egyre több fiatalt érint. Egy kis kontrollal és néhány jó tippel azonban sikeresen kordában tartható, így a szex is tökéletes lehet.

 Cukorbeteg vagy? Íme, 7 tipp az egészséges szexuális életért

Mindig ellenőrizd a vércukrod szeretkezés előtt

A szex úgy viselkedik, mint az inzulin, azaz csökkenti a vércukorszintet. Ez az oka annak, hogy érdemes ellenőrizni a vércukrod, mielőtt intim pillanatoknak adnál teret. Ha az érték normális vagy az alacsony tartományban van, előfordulhat, hogy enned kell valamit szex előtt, vagy közvetlenül utána, nehogy hipoglikémia (túl alacsony vércukorszint) alakuljon ki.

Légy óvatos a szex utáni alkoholos itallal

Az alkohol és a szex csökkentik a vércukorszintet, így a kettő kombinációja veszélyes cukorvesztést okozhat. Mindenképp mérd meg a cukorszinted.

Ne félj a síkosítóktól!

Cukorbeteg vagy? Íme, 7 tipp az egészséges szexuális életértA hüvelyi szárazság gyakori a cukorbetegek körében. Egyszerű megoldás, ha mindig tartasz az éjjeliszekrényed fiókjában valamilyen vízalapú síkosítót. Kerüld az olajtartalmú síkosítókat, például a vazelint, mert károsíthatják az óvszert és bakteriális fertőzést is okozhatnak.

A testedzés nagyon fontos – a libidód szempontjából is

Minden edzés javítja a véráramlást, ez pedig fokozza, javítja a nemi szervek működését, érzékenységét.

Az övön aluli problémákat mindig beszéld meg az orvosoddal

Figyelj magadra! A magas vércukor veszélyezteti a szervezet azon képességét, hogy megakadályozza a baktériumok elszaporodását. Ez olyan problémákhoz vezethet mint például a húgyúti fertőzés. Ha szex közben fájdalmat érzel, zavaros vagy véres a vizeleted, égő érzést tapasztalsz vizelés közben, vagy folyamatosan érzed, hogy szükséges WC-re menned, beszélj az orvosoddal, és tartózkodj a szextől addig, míg a probléma megoldódik.

A merevedési zavarokat kezeld természetes módszerekkel is

Ha problémáid vannak a tartós erekcióval – ez a cukorbetegek körében gyakori probléma – a vényköteles gyógyszerek alkalmazása nem az egyetlen lehetőség. Próbáld ki a ginkgo bilobát, ez fokozza a véráramlást. Bárhogy is döntesz, mindenképp beszélj előtte az orvosoddal, mert a gyógyszerek és a természetes megoldások is kölcsönhatásba léphetnek a cukorbetegségre alkalmazott gyógyszereddel.

Légy még körültekintőbb a gombás és bakteriális fertőzésekkel kapcsolatban

A cukorbetegeknél nagyobb az esélye annak, hogy test-szerte bárhol kialakul gombás vagy bakteriális fertőzés. A hüvely különösen veszélyeztetett, a magasabb glükózszint, nedvességgel és meleg közeggel kombinálva, megsokszorozhatja a gombák és a baktériumok elszaporodásának esélyét.  Tartsd a vércukorszinted szabályozott keretek közt, mindig figyeld a szinteket, a hüvelyi területet tartsd szárazon, kerüld az olyan ruházatot, amely nem vezeti el a nedvességet. Használj természetes alapú kozmetikumokat a fürdés során, mivel ezek nem tartalmaznak színezékeket, illatanyagokat és tartósítószereket, amik gyulladást, fertőzéseket okozhatnak.

Tarjáni Rita


Vashiány is állhat a csökkent libidó hátterében
Vashiány is állhat a csökkent libidó hátterében
A nőknek is vannak szexuális félelmeik – Ezt kell tenned ellenük férfiként
A nőknek is vannak szexuális félelmeik – Ezt kell tenned ellenük férfiként
Harminc múltam, egyedül vagyok
Harminc múltam, egyedül vagyok
G-pont, a férfiak örömforrása
G-pont, a férfiak örömforrása
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.