intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Aludj a gyönyörért!

Aludj a gyönyörért!

Azt már tudjuk, hogy a szexnek sok olyan pozitív tulajdonsága, hatása van, amely kihat az egészségünkre, segíti immunrendszerünket, megkönnyíti az alvást, kiküszöbölheti az alvászavarokat. Ám arról biztos nem hallottál még, hogy az intenzív orgazmus elérésének egyik kulcsa a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás.

Aludj a gyönyörért!

Az alvás olyan nélkülözhetetlen a szervezetünk számára, akár a levegő. Csökkenti a betegségek kockázatát, turbózza a memóriát, jó hatással van a bőrre is, lassítja az öregedés folyamatait.

A legújabb kutatási eredmények szerint azonban a megfelelő mennyiségű alvás nemcsak egészségügyi szempontból elengedhetetlen, hanem azért is, mert segít a szexuális élet javításában: növeli a libidót és az orgazmusok intenzitása is megnő, ha eleget alszol.

Bizonyára te is észrevetted már magadon, hogy ha kipihened magad, minden jobban megy. Jobban teljesítesz a munkában, a tanulásban, jobb a közérzeted, kedvesebb vagy másokkal, könnyebben veszed a felmerülő akadályokat. Ellenben, ha nem sikerül eleget aludnod, akkor nehezebben koncentrálsz, minden szürkébbnek és rosszabbnak tűnik. Ha ez hosszútávon is fennáll, akkor hajlamosabb vagy a depresszióra, ami súlyos betegség.

Az alvás emeli azoknak a hormonoknak a szintjét, amelyek felelősek a szexualitásért (pl. tesztoszteron). Ezen kívül a nemi szervek vérkeringését is fokozza, így sokkal erőteljesebb és hosszabb orgazmust élhetsz át.

Napi nyolc órát kell(ene) aludni ahhoz, hogy a fenti pozitívumokat a mindennapi életben élvezhesd. A vágy és a kedv a szeretkezéshez minden órával növekszik.

Ha túl keveset alszol…

Azon kívül, hogy folyamatosan kóvályogsz, és nem tudsz hosszabb ideig koncentrálni a feladataidra, a szervezeted lelassul, növekszik a stressz, amit képtelen leszel kezelni egy idő után, a szíved folyamatosan nagy iramban dolgozik, ami nem tesz jót. Ma már elfogadott tény, hogy a tartós kialvatlanság az elhízás és a kettes típusú cukorbetegség egyik rizikófaktora. Ha sokáig élsz úgy, hogy napi 6 óránál kevesebbet alszol, elkezdenek elhalni az idegsejtek, pusztul az agy szürkeállománya. Ez az egész pedig kihat az időskorodra is. Növekszik a sztrók kockázata, ráadásul az alváshiány csökkenti a csontsűrűséget is, így csontritkulás is kialakulhat.

Nem mindegy tehát, hogy mennyit alszol naponta. Az egészséges élet meghatározó pillére a pihenés. Az pedig csak jóleső ráadás, hogy a szexuális életed intenzívebb lehet. Ha pedig a szexuális életed megfelelő, akkor jobban is alszol, ami pedig segít az egészséged megőrzésében. Angyali kör… nem igaz?

Ligeti Anna


8 érdekesség a szexről, amit lehet, hogy még te sem tudtál
8 érdekesség a szexről, amit lehet, hogy még te sem tudtál
Mi az, amit szerinted minden nőnek tudnia kell a férfiak szexualitásáról?
Mi az, amit szerinted minden nőnek tudnia kell a férfiak szexualitásáról?
A boldog párok 5 titka
A boldog párok 5 titka
Nők az ágyban – te milyen típus vagy?
Nők az ágyban – te milyen típus vagy?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.