intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Aktív szexuális életet élnél? Vajon elég érett vagy rá?

Aktív szexuális életet élnél? Vajon elég érett vagy rá?

Te honnan tudod, amit a szexről tudni vélsz? Interneten vagy barátoktól szerzed az infókat? Gondoltad volna, hogy nagy bajba kerülhetsz a felületes, nem megfelelő információk miatt? A mai fiatalok egyre korábban veszítik el a szüzességüket. Vannak, akik már akár 13 évesen átesnek az első élményen, és onnantól aktívan élnek szexuális életet. Hogy érzed? Te készen állsz már erre? Válaszolj az alábbi 5 kérdésre, ha a válaszaid helyesek, akkor az elméleti tudásod rendben van.

Tudod, milyen fogamzásgátlók közül lehet választani?

Manapság már nagyon sokféle eszköz áll rendelkezésedre a nem kívánt terhesség kivédésére. A hormonális módszerek nagyon kedveltek, hiszen a legbiztosabb fogamzásgátlást nyújtják. Léteznek tabletták, amelyeket kizárólag a nőgyógyász írhat fel (eszedbe se jusson neten vásárolni ilyesmit!), vannak méhen belüli eszközök is, amelyeket régebben csak olyan nőknek javasoltak, akik már szültek gyermeket. Mára ez megváltozott, és fiatalok is használhatnak ilyet, kifejezetten az orvos javaslatára, ajánlására. Amennyiben többet szeretnél tudni a hormonális fogamzásgátlásról, látogasd meg a nőgyógyász szakorvost, és olvasd el cikkünket itt: https://intimzona.hu/fogamzasgatlas/fogamzasgatlo-modszerek/hormonalis-fogamzasgatlas

A gumi óvszerről bizonyára hallottál már, ez egy másik védekezési módszer, ami nagyon hatékony, de óvatosan kell vele bánni. Ezt orvosi rendelvény nélkül is beszerezheted, jó, ha van mindig nálad egy-két darab. Nagyon sokféle közül lehet választani, csak a fantázia szabhat határt.

Tudod, mely módszerekkel védekezhetsz a nemi úton terjedő betegségekkel szemben?

Tudnod kell, hogy nincs olyan módszer, amely teljes mértékben megvéd bármilyen szexuális úton terjedő betegséggel szemben. Egyik módszer sem 100%-os, körültekintőnek kell tehát lenned. Nem ciki beszélni erről a partnerrel, mielőtt az ágyban kötnétek ki. De visszatérve az eredeti kérdéshez, az óvszer az egyetlen módszer, ami a nemi szervek érintkezését, a bőr-bőr kontaktust lehetetlenné teszi, így ez véd a legjobban. Azonban sajnos vannak olyan betegségek, fertőzések, amelyek terjedéséhez nem kell feltétlenül behatolás, akár egy csókkal elkaphatod. A nemi úton terjedő betegségekről itt írtunk korábban: https://intimzona.hu/sracoknak/szexualis-uton-terjedo-betegsegek/nem-trefa-a-fertozo-nemi-betegsegek-1-resz és https://intimzona.hu/sracoknak/szexualis-uton-terjedo-betegsegek/nem-trefa-a-fertozo-nemi-betegsegek-2-resz

Szerinted behatolás nélkül is teherbe lehet esni?

A válaszod remélem, az, hogy igen. A spermiumok akár ruháról a vaginádba kerülve is eljuthatnak a céljukig, sőt előjáték közben, már akár az előváladék is tartalmazhat spermiumokat, amelyek ugyanúgy megtermékenyíthetik a petesejtet, és akár a partnered ujjáról is a hüvelyedbe juthatnak.

A menstruáció véd a teherbeeséstől?

Nem, a menstruáció ideje alatt is védekezni kell, ha nem szeretnél kisbabát. A teherbeesés valószínűsége alacsony ugyan, de előfordulhat, ugyanis a spermiumok a hüvelyben még akár napokig életképesek, és ha esetleg neked korán van peteérésed, akkor akár teherbe is eshetsz. Ha nem szeretnétek még ezt, akkor célszerű védekezni a menstruáció ideje alatt is. Persze nemcsak a nem kívánt terhesség miatt kell vigyázni, hanem a nemi úton terjedő betegségek miatt is. A menzesz ugyanis azoktól sem véd meg.

 

Tarjáni Rita


Nyár, flört,  fogamzásgátlás
Nyár, flört, fogamzásgátlás
Édes karantén – Zsófi és Zétény
Édes karantén – Zsófi és Zétény
Mi a petting?
Mi a petting?
Szexuális fantáziáid mögött mindig valós igény húzódik
Szexuális fantáziáid mögött mindig valós igény húzódik
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.