intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A változatosság szépsége

A változatosság szépsége

Van egy barátnőm, aki gyakran váltogatja a partnereit. Próbáltam meggyőzni, hogy a szexuális változatosság nem csak ezzel lehetséges. Ő nem érti, hogy lehet valaki éveken-évtizedeken át egyetlen partnerrel. Pedig, ha a szexuális életünket ugyanúgy gondozzuk, ahogy a lelki életünket, minden sokkal érdekesebb lesz.

A szexualitás kölcsönösségen, egymás megértésén alapul. Ugyanakkor mindenkiben van egy egészséges vágy a változatosságra. Hogyne szeretnénk, ha a szexuális életünk nem lenne rutinszerű, nem lenne begyakorolt, hanem minden együttlét az újdonság erejével hatna ránk? Ám ez nem olyan egyszerű. Sokan vannak, akiknek a szexuális élete nem problémamentes. Szorongás, megfelelési kényszer, merevedési- és orgazmusproblémák is gyakran előfordulnak. A kapcsolat ezért már nem olyan stabil. Ilyenkor sokszor jön képbe egy harmadik személy, egy másik férfi vagy nő. Ám a párkapcsolatok szexuális problémáira ez nem megoldás.

Mi vezethet idáig?

Első, és talán legnagyobb probléma a kommunikáció hiánya. A párok sokszor képtelenek megbeszélni a gondjaikat. Nem mernek megnyílni egymás előtt, nem mernek beszélni a vágyaikról. Sokkal egyszerűbb hát egy másik partnerrel, vagy akár többel is, viszonyba keveredni. Nem kell magyarázkodni, és az egész úgyis csak rövid életű. A következmény pedig nem a változatosság szépsége, hanem a kiégés és a boldogtalanság.

A változatosság szépsége

Miben lehet hát megtalálni a változatosságot, ha nem abban, hogy folyton új partnert keresünk, amit a szexuális élet kezd ellaposodni? Nagyon fontos, hogy felismerd, mi a gond a jelenlegi kapcsolatoddal. Ha csak a szexszel van baj, azon könnyűszerrel változtathattok. Ha azonban a kapcsolati probléma máshol is jelen van, a megoldás nem olyan egyszerű.

Maradjunk annál, hogy a szexen szeretnétek változtatni. Ne rohanjatok azonnal más karjaiba, inkább újítsatok a hálószobában, és élvezzétek egymás karjaiban a változatosságot.

Tudtad, hogy az egyszerű alap pózokat sokféleképpen felturbózhatjátok?

Valószínűleg a legismertebb pozitúra a misszionárius. A nő az ágyon fekszik, a férfi pedig óvatosan ráfekszik, és így történik meg az aktus. Ha csak ebben a pózban csináljátok, hamar unalmassá válhat a szex, ez nem vitás. Próbálkozzatok mással is. Lehet oldalról, vagy széken csinálni, elölről, hátulról, de akár állva is kipróbálhatjátok. Játszhatsz a lábad helyzetével; felteheted a partnered derekára, de akár a vállára is. Így a behatolás mélyebb, az élmény intenzívebb. Igaz, hogy kicsit gyakorolni kell. Mindig nagyon figyeljetek arra, hogy a hüvely kellően nedves legyen, a péniszt pedig ne érje erős oldalirányú hatás, mert merev állapotban akár el is törhet. Ha az ágyon fekszel, összezárhatod, vagy szétnyithatod a lábaidat, tarhatod behajlítva, vagy akár nyújtva is. Elhelyezkedhetsz a partnerednek háttal, de bele is ülhetsz az ölébe. Mindennek csak a fantázia szab határt.

Fontos megemlíteni azonban, hogy bármilyen változatosan élitek is a szexuális életeteket, nem szabad megfeledkezni a megfelelő fogamzásgátlásról. Monogám kapcsolatban kevésbé kell tartani a szexuális úton terjedő betegségektől, ám a nem kívánt terhességgel így is számolni kell. Ha nálatok még nem aktuális a baba érkezése, beszélj a nőgyógyászoddal, aki segítséget nyújt majd a számodra leginkább alkalmas módszerrel kapcsolatban.

 
Ligeti Anna


Mágikus erő a hálószobában - 6 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód
Mágikus erő a hálószobában - 6 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód
Mi a boldogság? – 4 szempont a férfi szemszögéből
Mi a boldogság? – 4 szempont a férfi szemszögéből
A szerelem – a férfi szerint
A szerelem – a férfi szerint
Szex egy hosszú  kapcsolatban
Szex egy hosszú kapcsolatban
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.