intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A Valentin-nap sztori

A Valentin-nap sztori

Imádjuk és utáljuk is egyszerre, de nem tudunk nem gondolni rá. A Valentin-nap vagy Bálint-nap minden évben egy meghatározó nap mindenki számára.

A történeti háttér

A Valentin-nap történetét már sokféleképp hallottuk, az egyik legvalószínűbb verzió az, hogy Szent Valentin egy római pap volt, aki titokban szerelmespárokat esketett össze, és pont emiatt, valamint keresztény nézetei miatt halt mártírhalált pont február 14-én. A legenda szerint a börtönből leveleket küldött szeretteinek, barátainak, hogy ne felejtsék el őt. Az ókorban a rómaiak február 14-én tartották Juno istennő tiszteletére az ünnepségeket. Ezen az estén a fiatal férfiak felírták a lányok nevét egy-egy papírra, ezeket egy üvegbe tették, és kihúzták egyesével a párjukat, akivel másnap, Luperkalia ünnepén együtt kellett lenniük. Sokszor ez egész évre szólt, sőt, volt, hogy házasság lett a vége.

Ez a nap fokozatosan vált a szeretetteljes, majd a szerelmes üzenetek napjává, Szent Valentinből pedig a szerelmesek védőszentje lett.

Eleinte szerelmes verseket küldözgettek egymásnak a szerelmesek, vagy virágot és csokoládét.

Természetesen az Egyesült Államokban küldték az első Valentin-napi képeslapot, amit persze nagyon sok követett később.

Az 1800-as években már komoly üzletnek számított a szerelmesek napja.

Babonák és népszokások Valentin-napon

A Bálint-naphoz nagyon sokféle szokás kapcsolódik, ami mind azt szolgálja, hogy a fiatal lányok megtalálják, vagy épp megtartsák a szerelmüket.

  • Ha lányok a Bálint-nap előtti éjfélkor a temetőbe mentek, megláthatták leendő férjüket.
  • A párna alá babérlevelet kellett tenni, és így álmukban megtudhatták, ki lesz a jövendőbeli párjuk.
  • Amint megvolt a “jelölt”, újabb praktikákra volt szükség, hogy a lányok magukba bolondítsák a fiút. Egy pontosan kilenc magú alma elfogyasztása után a magokat a kiszemelt férfiú zsebébe kellett csempészni, ezáltal a szerelem már szinte el volt rendezve.
  • Másik módszer szerint a kiszemelt fiú lábnyomát a hóból vagy sárból felvéve a küszöb alá kellett ásni, majd a házba csalogatni őt, hogy ha átlépi a küszöböt, hamarosan megkérje a lány kezét.
  • Az eljövendő gyermekáldást is ezen a napon tudhatták meg a lányok és a fiatal feleségek. Például egy félbevágott alma magjait megszámolva megjósolható volt, hogy hány gyermeke lesz valakinek.
  • Bálint-napon a madarak is hatalmas szerephez jutottak, a különböző fajták más-más férfitípust jelentettek. Úgy tartották, ha egy hajadon lány ezen a napon verebet lát, szegény emberhez fog hozzámenni és nagyon boldog lesz, ha egy tengelice repül át felette, tehetős férfi felesége lesz.

Mindegy, hogy szereted vagy utálod ezt a napot, a szerelmeddel légy nagyon kedves, csókold és öleld, ahányszor csak tudod (persze ne csak ezen a napon.)

 

Összeállította: Ligeti Anna

Forrás: Wikipédia


5 dolog, ami alattomosan kúszik közétek a hálószobában
5 dolog, ami alattomosan kúszik közétek a hálószobában
„Hagyd már el!”
„Hagyd már el!”
5 érv – ezért haladj lassabban egy új kapcsolattal
5 érv – ezért haladj lassabban egy új kapcsolattal
A Napra lehet nézni, de rád nem… - 2. rész
A Napra lehet nézni, de rád nem… - 2. rész
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.