intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A szex kell!

A szex kell!

De vajon mennyire? Van, amikor nincs megfelelő partner, van, amikor a libidó okoz problémákat, van, hogy egyszerűen úgy érzed, rád erőszakolják az egészet, és nem is lenne annyi szexre szükséged, mint ahányszor csinálod. Mennyi szexre van szüksége az embernek?

A szex kell!

Az élet nagyon furmányos dolog. Van, hogy eláraszt érzelmekkel, tele vagy vággyal és azt érzed, hogy minden szex nélkül töltött nap (óra, perc) elpocsékolt idő. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor a szexnek nem osztasz lapot. Előfordulhat ugyanis, hogy nincs olyan partnered, akivel szívesen töltenél el egy-két pásztorórát. De lehet, hogy babát vársz, és emiatt kissé ritkulnak a szeretkezések, esetleg teljesen mellőzitek a szexet. Az is elég gyakori eset, hogy a hosszú kapcsolatban elfogy a vágy, megszűnik az intimitás, kihuny a láng és nincs szex. 

És nem elég, hogy nem szexelsz, még a kétely is gyötör, hogy vajon ez normális-e. Vajon rendben van-e, ha nincs kedved, vagy nem támad fel benned a vágy? Sajnos a problémád nem egyedi eset, sokan vannak ezzel ugyanígy. A szexszel foglalkozó tudomány statisztikai adatokkal igyekszik alátámasztani a kialakult képet, pontosítani a dolgot. Ám ennek valószínűleg semmi értelme, mivel nem vagyunk egyformák. Mindenkinek mások az igényei és a lehetőségei is. Az életkor is befolyásoló tényező, ahogy az életkörülmények és a különböző élethelyzetekben jellemző lelkiállapot is. Hogy is határozhatnánk meg hát azt, hogy mi a normális?

Azért egy következtetést le lehet vonni: a szex nem létszükséglet az ember életéhez. Jó, ha van, de nem olyan fontos, mint az étel, a víz vagy a levegő. Kétségtelen, hogy az emberi faj fennmaradásához egyelőre nélkülözhetetlen, de a tudomány olyan lépésekben halad előre, hogy lassan valósággá válnak a sci-fi filmek fantazmagóriái.

Arról már többször írtunk, hogy milyen fontos a szex a stressz leküzdéséhez, a jó közérzethez. Éppen ezért mondhatjuk azt, hogy egyeseknek szinte nélkülözhetetlen a szexualitás, máshogy nem tudják jól érezni magukat. Nagyon fontos, hogy mindig mérd fel a saját igényeidet, soha ne akarj a statisztikai adatoknak vagy bármiféle elvárásnak megfelelni. 

Tudnod kell, hogy te mit akarsz. Vannak kapcsolatok, amelyek működnek a szex nélkül is, ám nagyon sok kapcsolat zátonyra fut a hiánya miatt. Fontos, hogy mindig kommunikálj a partnereddel, hiszen nincs is annál rosszabb, ha némán tűrsz, vagy csak elvársz, de nem közlöd a tényleges igényeidet.

Vannak párok, akik nem is igénylik a szexet, jól elvannak egymással a nélkül is. Sok dolog fűzi össze őket, ami a hálószobán kívül esik, és ez teljesen kielégíti őket. Mások viszont el sem tudják képzelni, hogy a kapcsolatuk motorja tovább működne az üzemanyag, azaz a szex nélkül. Arany középút is van, a szerelmek többsége, a házasságok zöme úgy működik, hogy van is szex, meg nincs is szex. Ezt mindig az adott élethelyzet alakítja, illetve a pár tagjainak habitusa. 

Probléma akkor adódik, ha a pár tagjainak eltérő a szexuális igénye, azaz az egyikük nem kívánja a szexet, a másikuk viszont igényelné. Előfordulhat, hogy megfelelő segítség nélkül a pár nem is tud megküzdeni ezzel a problémával és elválnak útjaik. Ilyenkor mindketten kereshetnek olyan párt maguknak, akivel egyeznek az igények.

Egy szó, mint száz, azt, hogy neked mennyi szexre van szükséged, csak és kizárólag te tudod. Abban viszont nagy a felelősséged, hogy kinyilatkoztasd a vágyaidat, megbeszéld a partnereddel, ha nem akarod a szexet, hogy megoldást találhassatok a gondokra. Ha kell, kérd szakember segítségét, és tudd, hogy nem vagy egyedül.

Kérdésed anonim módon felteheted online rendelésünkön is, ahol felkészült szakemberek várnak. Katt ide!


Három lépés, háromféle szerelem az Igaziig
Három lépés, háromféle szerelem az Igaziig
A szerelem örök
A szerelem örök
Szerinted kell az intimitás egy kapcsolatban? – 6 fiatal válaszolt
Szerinted kell az intimitás egy kapcsolatban? – 6 fiatal válaszolt
Mitől lesz csábító a csábító?
Mitől lesz csábító a csábító?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.