intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A párkapcsolati válságok két útja

A párkapcsolati válságok két útja

Ha betévedsz egy zsákutcába csak úgy tudsz kijönni onnan, ha kihátrálsz vagy megfordulsz, és vissza se nézel. Tökéletes hasonlat ez egy olyan kapcsolatra, ami első ránézésre akár jó is lehetett volna, de eltévedtél benne.

A szerelem nem mindig egyértelmű. Sokszor vagyunk együtt olyan emberrel, aki valamiért nagyon vonzó számunkra, de ha valaki megkérdezi, mit szeretünk benne, nem tudjuk egyértelműen megfogalmazni. A párkapcsolat a rózsaszín köd állapotából egy pillanat alatt változhat szürkévé, és még csak okot sem kell keresni rá. A szerelem el tud múlni, ilyen egyszerű.

Amikor azonban a szerelem elmúlik, a kapcsolat vergődni fog. Olyan lesz, mint amikor nem kapsz levegőt valami miatt. Elvárásokat állítotok egymással szemben, amik szorongást okoznak, és egyre mélyebbnek érzed a szakadékot kettőtök közt.

Ha ez bekövetkezik, két út áll előtted.

1.   út – A kapcsolat megmentése

Ha valami nem működik, általában kidobjuk, szerzünk egy újat. Ez a könnyebbik út, és sokan inkább ezt választják, mintsem felvállaljanak egy tortúrát a régi megjavításával. Egy párkapcsolatnál azonban ez nem ilyen egyszerű. A konfliktusokat megoldani igen fárasztó dolog, kitartásra van szükség és olyan közös döntésre, ami közös érdeket szolgál. Minden kapcsolatnak vannak fázisai. Minden pár eljut egy bizonyos szinttől egy magasabbra. Ám, akik nem tudnak alkalmazkodni egymáshoz, nagyon nagyot zuhanhatnak. Mások képesek megélni ezeket a szakaszokat, és szépen átfolyatják a kapcsolatot rajtuk. Ám még az ilyen tökéletes kapcsolatokban is lehet olyan helyzet, amin nem lehet egyszerűen túllendülni. Egy érzelmileg érett páros azonban pontosan érti, érzi és látja, hogy hova tart. Ők azok, akik minden körülmények között kitartanak egymás mellett. Ők azok, akik nem akarják feladni, elengedni egymás kezét. Inkább energiát fektetnek még a haldokló kapcsolatba is, mert tartják magukat és egymást is annyira értékesnek, hogy nem dobják a szemétbe az eddig együtt töltött időt.

2.   út – Elengedés

Igen, vannak olyan párok, akik nem tudják helyrehozni. És persze vannak, akik nem is akarják. Amikor egy kapcsolat többször is mélypontra jut, belefáradhatunk az állandó megmentésbe. A többszöri próbálkozás felőrli a kapcsolatot, még jobban elmélyítheti az amúgy is komoly problémákat. Az elengedés nem szégyen, van, hogy ki kell mondanunk, vége. A baj ott van, ha ezt nem ismerjük fel időben, és úgy próbálkozunk, hogy valójában már mást akarunk tenni. Ez az út akkor kell, amikor nincs más választás. Akkor, ha a kapcsolatba már beférkőztek olyan negatív érzések, amelyeket nem lehet csak úgy átlépni. Féltékenység, folyamatos szorongás, megfelelési kényszer, agresszió, és még sorolhatnánk. Akkor választjuk ezt az utat, amikor már nem tudunk megbocsátani, amikor már a párunk elvesztésével kapcsolatban nem érzünk fájdalmat, inkább megkönnyebbülést.

Bármelyik út is sejlik fel előtted, a döntést kettőtöknek kell meghoznotok, és együtt is kell kiviteleznetek a megoldást. Ha csak egyikőtök akarja ezt, vagy azt a kiutat, könnyen lehet, hogy még rosszabb lesz az egész. Kommunikáljatok egymással, ez minden megoldás alapja.

 

Komáromi Csenge

 


A korod árulkodik a szexuális szokásaidról
A korod árulkodik a szexuális szokásaidról
Ha a szex fáj
Ha a szex fáj
Szerelem, szerelem, online szerelem
Szerelem, szerelem, online szerelem
Boldogtalan házasság
Boldogtalan házasság
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Vizer Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.