intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A női test rejtelmei – 2. rész

A női test rejtelmei – 2. rész

Mit kell tudnod a külső női nemi szervekről? A szexuális örömszerzésen túl más szerep is jut azoknak a szerveknek, amelyek meghatározók minden nő életében. Hogy miért? Olvass tovább! 

A női testről szóló sorozatunk első részében olvashattál a belső női nemi szervekről általánosságban. Egy igen jól felépített szervrendszerről van szó, amely képes egy élet kihordására, a szülésre, mindezt bonyolult rend szerint. A külső nemi szervek sem kevésbé bonyolultak. 

1. A szeméremdomb, azaz vénuszdomb

A nemi éréskor, vagyis serdülőkorban kidomborodik, kiemelkedik ez a kis zsírpárna, majd megjelenik rajta a szőrzet. A szőrzet határa éles, a szeméremdomb felett véget ér.

2. A szeméremajkak

A nagy szeméremajkak felületét szőr fedi, ami védelmi funkciót lát el, óvja a nagy szeméremajkak alatt elhelyezkedő, érzékenyebb szerveket. A kis szeméremajkak finomabb bőrredőkből állnak, a nagy ajkak alatt helyezkednek el. A kis szeméremajkak takarják a hüvelynyílást, amelynek bemeneti részébe nyílnak a Bartholin-mirigyek. Ezek biztosítják a hüvely megfelelő síkosságát.

A nagy szeméremajkak végződésénél, a hüvely és a végbélnyílás között elhelyezkedő rész a gát. Nagyon fontos szerepe van, ugyanis a vastag gátizomzat a hasüreg lefelé ható nyomását fogja fel.

3. A csikló, azaz klitorisz

A hüvelybemenet fölött található, kisméretű szerv. Belsejében barlangos testek vannak. Ezek a nemi izgalom hatására megtelnek vérrel, és merevedést okoznak. Ez hasonló a férfiak erekciójához. A csikló képes akár ötszörösére is duzzadni. A csikló alatt közvetlenül a húgycső-nyílás helyezkedik el.

4. Az emlők

Nem a szaporítószervek közelében vannak ugyan, de akkor is nemi szerveknek tekinthetők. Minden nő melle más és más, alakjuk, nagyságuk különböző. Azoknak, akik még nem szültek, a mellük feszesebb és kevesebb mirigy található benne, mint azoknál a nőknél, akik már életet adtak egy vagy több kisbabának. Ez azért van, mert várandósság alatt a mell funkciója a tejelválasztás lesz, így a tejtermelő mirigyek mennyisége megnő az emlőkben. A mell alakja is megváltozik, kissé megnyúlik és henger alakú lesz. A mellbimbó körüli rész, azaz a bimbóudvar elszíneződik, sötétebb lesz. 


Kovács-Hain Zsuzsa

 


Szexigazságok
Szexigazságok
A srác komolyan gondolja?
A srác komolyan gondolja?
3 dolog, amit a nők szeretnek egy férfiban
3 dolog, amit a nők szeretnek egy férfiban
Honnan tudhatod biztosan, hogy ez bizony szerelem?
Honnan tudhatod biztosan, hogy ez bizony szerelem?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.