intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A nőgyógyász szerint így lehet jobb a szexuális életed

A nőgyógyász szerint így lehet jobb a szexuális életed

Nőgyógyász szakorvoshoz általában szűrővizsgálatokra járunk, várandósgondozásra, illetve azért, hogy felírja számunkra a fogamzásgátló tablettát. Kevesen gondolunk azonban arra, hogy a szexuális életünk részleteit a nőgyógyász szakorvossal beszéljük meg. Pedig tanácsaival sokat tud segíteni abban, hogy a szex gördülékenyebb és élvezetesebb legyen.

Miben segíthet a nőgyógyász, ha szexről van szó?

Testünk működését mind a mai napig sokszor tabuként kezeljük, nem szívesen nyílunk meg ebben a témában senkinek. A nőgyógyász szakorvos elsősorban az egészségedért tesz, de tanácsaival abban is tud segíteni, hogy az egészséged megtartva hogyan tudod jobban élvezni a szexet. Egy dolog azonban nagyon fontos: ha nem tudsz a nőgyógyászoddal igazán megnyílni, nem mersz tőle kérdezni és nem tudsz őszinte lenni hozzá, keress egy másik orvost, akivel mindez könnyebb.

Lássuk, mik a nőgyógyász tanácsai az egészséges, élvezetes szexuális élethez 

1.   A higiénia nagyon fontos

Másképp: moss kezet szex előtt! A kézen megannyi baktérium szaporodik el, ezért fontos nagyon gondosan kezet mosni szex előtt. Az E.coli nevű baktérium például igen komoly problémákat okozhat, a hüvelyből könnyen a húgyutakba jut, és ott fertőzés alakulhat ki.

2.   Síkosítóval minden egyszerűbb

Ha sok stressz ér vagy csökken a libidód, tapasztalhatsz hüvelyszárazságot. Ez egyes gyógyszerek hatására is jelentkezhet. Ahhoz, hogy a szex ebben a helyzetben is könnyed lehessen, érdemes síkosítót használni, hogy a hüvely fala ne sérülhessen meg a behatolás során.

3.   Ne fogadd el a fájdalmat!

Előfordulhat, hogy szex közben fájdalmat érzel. Ez nem jó, és tenni kell ellene. Ha a pénisz rossz szögben hatol a hüvelybe, az fájdalmat okozhat. Ha ezt érzed, szólj a párodnak, és változtassatok pozitúrát.

4.   Használj bátran szexuális segédeszközöket!

Az orgazmust nem mindig könnyű elérni, sok minden befolyásolhatja, hogy sikerül-e. Sokszor azonban az a gond, hogy nem ismerjük a saját vágyainkat, nem tudjuk, hogy jó igazán. Erre jelenthetnek megoldást a szexuális segédeszközök. Használatuk segít abban, hogy rájöjj, hogyan szereted. Így aztán a párodnak is könnyebb lesz.

5.   Tégy a megszokás ellen

Egy hosszabb kapcsolatban rutinszerűvé válhat a szexualitás. Pezsdítsétek fel az együttléteket! Próbáljatok ki valami újat. Szeretkezzetek új pózokban, csináljátok más helyszíneken, öltözzetek be, és szerepjátékozzatok.

 

Ligeti Anna


„Így jöttünk össze” – 5 történet a megismerkedésről a férfi szemszögéből
„Így jöttünk össze” – 5 történet a megismerkedésről a férfi szemszögéből
A Macsó, azaz életem egyik legnagyobb kalandja
A Macsó, azaz életem egyik legnagyobb kalandja
A pecsételő vérzés okai
A pecsételő vérzés okai
Az alváshiánynak köze van a szexuális problémáidhoz
Az alváshiánynak köze van a szexuális problémáidhoz
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.