intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A nőgyógyász szerint így lehet jobb a szexuális életed

A nőgyógyász szerint így lehet jobb a szexuális életed

Nőgyógyász szakorvoshoz általában szűrővizsgálatokra járunk, várandósgondozásra, illetve azért, hogy felírja számunkra a fogamzásgátló tablettát. Kevesen gondolunk azonban arra, hogy a szexuális életünk részleteit a nőgyógyász szakorvossal beszéljük meg. Pedig tanácsaival sokat tud segíteni abban, hogy a szex gördülékenyebb és élvezetesebb legyen.

Miben segíthet a nőgyógyász, ha szexről van szó?

Testünk működését mind a mai napig sokszor tabuként kezeljük, nem szívesen nyílunk meg ebben a témában senkinek. A nőgyógyász szakorvos elsősorban az egészségedért tesz, de tanácsaival abban is tud segíteni, hogy az egészséged megtartva hogyan tudod jobban élvezni a szexet. Egy dolog azonban nagyon fontos: ha nem tudsz a nőgyógyászoddal igazán megnyílni, nem mersz tőle kérdezni és nem tudsz őszinte lenni hozzá, keress egy másik orvost, akivel mindez könnyebb.

Lássuk, mik a nőgyógyász tanácsai az egészséges, élvezetes szexuális élethez 

1.   A higiénia nagyon fontos

Másképp: moss kezet szex előtt! A kézen megannyi baktérium szaporodik el, ezért fontos nagyon gondosan kezet mosni szex előtt. Az E.coli nevű baktérium például igen komoly problémákat okozhat, a hüvelyből könnyen a húgyutakba jut, és ott fertőzés alakulhat ki.

2.   Síkosítóval minden egyszerűbb

Ha sok stressz ér vagy csökken a libidód, tapasztalhatsz hüvelyszárazságot. Ez egyes gyógyszerek hatására is jelentkezhet. Ahhoz, hogy a szex ebben a helyzetben is könnyed lehessen, érdemes síkosítót használni, hogy a hüvely fala ne sérülhessen meg a behatolás során.

3.   Ne fogadd el a fájdalmat!

Előfordulhat, hogy szex közben fájdalmat érzel. Ez nem jó, és tenni kell ellene. Ha a pénisz rossz szögben hatol a hüvelybe, az fájdalmat okozhat. Ha ezt érzed, szólj a párodnak, és változtassatok pozitúrát.

4.   Használj bátran szexuális segédeszközöket!

Az orgazmust nem mindig könnyű elérni, sok minden befolyásolhatja, hogy sikerül-e. Sokszor azonban az a gond, hogy nem ismerjük a saját vágyainkat, nem tudjuk, hogy jó igazán. Erre jelenthetnek megoldást a szexuális segédeszközök. Használatuk segít abban, hogy rájöjj, hogyan szereted. Így aztán a párodnak is könnyebb lesz.

5.   Tégy a megszokás ellen

Egy hosszabb kapcsolatban rutinszerűvé válhat a szexualitás. Pezsdítsétek fel az együttléteket! Próbáljatok ki valami újat. Szeretkezzetek új pózokban, csináljátok más helyszíneken, öltözzetek be, és szerepjátékozzatok.

 

Ligeti Anna


Harminc múltam, egyedül vagyok
Harminc múltam, egyedül vagyok
Szex és szorongás
Szex és szorongás
Te hogy vitázol a szerelmeddel? – 3 nőt és 3 férfit kérdeztünk, van, aki a szex miatt szereti a veszekedést
Te hogy vitázol a szerelmeddel? – 3 nőt és 3 férfit kérdeztünk, van, aki a szex miatt szereti a veszekedést
A változatosság szépsége
A változatosság szépsége
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.