intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A hosszú kapcsolat titka – Nem csak a bizalom számít

A hosszú kapcsolat titka – Nem csak a bizalom számít

Természetesen nem lehet egy általános, minden kapcsolatra működő receptet leírni. Botorság volna azt állítani, hogy a cikkben felsorolt állítások mindenkinél ugyanúgy érvényesek lehetnek. Ám, ha törekszel arra, hogy a partnereddel megteremtsétek ezt a néhány feltételt, akkor nagyon jó úton haladtok afelé, hogy egy hosszú, boldog kapcsolatban élhessetek. És ez a cél, nem igaz?

Amikor megismerkedsz valakivel, nem tudhatod, hogy mennyire passzoltok majd, mennyire lesz tartós a kettőtök közt lévő kötelék. Vannak, akik szerint létezik szerelem első látásra. Ők szerencsések, mert megtalálták, amit, akit kerestek. A többségünk azonban sokáig keresgél, élete folyamán túl lesz egy-két súlyos szakításon, sok fájdalmon, de ugyanakkor rengeteg örömteli emlékkel gazdagodik minden kapcsolatban. Eljön azonban a pont, amikor már úgy érzed, jó lenne valaki, akivel nem kéne a sorozatos kis játszmákat játszani, hanem egyszerűen élhetnétek. Jó lenne valaki, akivel nem kellene mindenért vérre menő vitákat folytatni, akivel stabil, megingathatatlan, boldog kapcsolatod lehetne. Az örökké tartó boldogság persze mindannyiunk álma, de ehhez csak nagyon kevesen kerülhetnek igazán közel.

Mit tehetsz mégis, hogy minél nagyobb valószínűséggel érd el?

  1. Légy megbocsájtó

A viták általában előreviszik a kapcsolatokat, nem is kérdés, hogy szükség van rájuk. Sokszor azonban azt látom magam körül, hogy egy-egy sérelmet sokáig tolnak maguk előtt az emberek, és nem képesek arra, hogy ezeket a sérelmeket elengedjék, és megbocsássanak. Az, hogy esetleg elismerjék a saját hibájukat, még ritkább. Az őszinte megbocsátás nagyvonalú gesztus, ám csak így lehet tényleg megoldani a problémákat. Azzal senkinek sem használsz, ha haragot tartasz, nem tudsz túllendülni a bajokon. Ez, természetesen, a mindennapokra vonatkozik, nem arra, ha a szerelmed megcsal valakivel. Az egy másik történet, aminek más a megoldása is.

  1. Légy nyitott

Ne félj a párod felé megnyílni. Ez annak a jele, hogy nem félsz attól, hogy megbánt, azaz el tudod vele képzelni hosszú távon. Sok kapcsolatot láttam azért tönkremenni, mert a felek nem voltak képesek eléggé megnyílni egymásnak, folyamatosan elzárkóztak. A kommunikáció fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni.

  1. Engedj a vágyaknak

A szexet nem lehet megkerülni egy boldog párkapcsolatban. Sokat, sokszor és sokféleképpen kell csinálni, és minden vágynak teret kell adni. Beszélj a vágyaidról, és engedd, hogy néha elragadjanak. A jó szex fontos alapja a párkapcsolatnak, kell róla beszélni is néha, hogy, ha esetleg probléma van köztetek, meg lehessen oldani. Nem lehet azonban csupán a testiségre alapozni. Fontos, hogy minden szempontból, azaz lelki oldalról is passzoljatok. Az intim pillanatok sikerének 80%-a azon múlik, mennyire ismeritek és mennyire szeretitek egymás lelkét.

  1. Bízz

Ha nincs bizalom egy kapcsolatban, annak a kapcsolatnak nincs jövője. A folyamatos kételkedés, féltékenység, bizalmatlanság csak szorongást és bűntudatot szül. A bizalomnak mindkét fél irányából meg kell lennie, csak akkor életképes a szerelem.

  1. Adj időt mindenre

Az egyik legfontosabb dolog, amit a házasságomban megtanultam, és próbálok mindenkinek elmondani, akinek csak szüksége lehet rá, az az, hogy amikor azt látom, hogy idő kell a másiknak valamire, akkor hagyom, hogy az az idő a rendelkezésére álljon. Mindenkinek lehetnek olyan hosszabb-rövidebb időszakok az életében, amikor kicsit magába kell néznie, egyedül kell megoldást találnia. Egy intelligens és boldog párkapcsolatban a másik fél ilyenkor kicsit visszavonul, hagyja, hogy a szerelme megtalálja, amit szeretne. Ha kell, segít, támogatja a partnert, de nem tolakszik. Ha neked van szükséged időre, jelezd, és oldd meg, amit kell. A partnered érteni fogja. Ha nem, akkor azon kell elgondolkodnod, hogy vajon a megfelelő ember mellett horgonyzol-e.

A boldogság nem lehet igazi cél, inkább azt az utat kell minél jobbá tenni, amin együtt mentek végig a szerelmeddel. Rá fogsz jönni, hogy attól boldog a kapcsolat, hogy ti ketten együtt vagytok benne.

Tarjáni Rita


A szexet nem lehet elvárni!
A szexet nem lehet elvárni!
Szexpozitív szemléletmód – a felszabadító hozzáállás
Szexpozitív szemléletmód – a felszabadító hozzáállás
G-pont, a férfiak örömforrása
G-pont, a férfiak örömforrása
Tuningold fel a szexuális életed – szupergyorsan!
Tuningold fel a szexuális életed – szupergyorsan!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.