intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A hormonok játszadoznak velünk

A hormonok játszadoznak velünk

A hormonjaink sakkban tartanak bennünket. Úgy játszadoznak velünk, ahogy a kedvük tartja. Számtalan tudományos kutatással bizonyították már, hogy a szexuális életünk a hormonoktól függ. Az, hogy mikor akarjuk, az, hogy kivel, mind-mind a hormonjainkon múlik.

A férfiak tesztoszteronszintje egész nap váltakozó. Reggel, ébredés után 15-20%-kal magasabb, mint átlagos esetben, e miatt van a férfiaknak reggelente merevedésük. A nap többi részében is vannak emelkedések a hormonszintben. Ilyenkor persze mindennél jobban akarják a szexet.

De mi a helyzet a nőkkel? Az ösztrogén és a progeszteron szintje reggel nem olyan magas, így a nők ebben a napszakban nem olyan intenzitással akarják a szexet. Az ő hormonszintjük délig emelkedik, majd megáll, és este ismét emelkedik.

Jó játék, igaz? A szex a nőknél és a férfiaknál is nagyon fontos, mindkét nemnél találunk kiugró eseteket, akik mindig, mindenhol csak szexelnének (talán a férfiaknál ez gyakoribb). A legalapvetőbb különbség abban van, hogy máskor vannak abban a hormonális állapotban, hogy igazán kívánják a szexet.

A metszéspont

Dél körül mindkét nem hormontermelése megérkezik a napi maximumra. Ilyenkor a férfi és a nő egyaránt élvezi, kívánja a szexet. De hát nagyon kevésszer tehetjük meg, hogy a nap közepén bújjunk össze a párunkkal. Milyen okosak a mediterrán országokban, az a hosszú szieszta minden nap…

A hormonok támadását mi nők rendszerint egy csomó csokival győzzük le. A férfiak nehezebb helyzetben vannak, mivel nekik dél körül ugrásszerűen nő meg a tesztoszteronszintjük, és ez a nap folyamán még hatszor megtörténik. A nő hormonszintje este 5-6 óráig nem emelkedik. Kutatások szerint délután 4 óra körül a legalkalmasabb az időpont egy kis szexre. A gyermeknemzés szempontjából is ez az időpont a legideálisabb.

Újabb távolodás

Este, amikor a nő és a férfi végre otthon vannak, és megtörténhetne az együttlét, mindketten fáradtak az egész napos munka után. Ilyenkor a hormonok szintje is csökken. Este 6 és 7 óra között a férfinál még van egy ugrásszerű hormonszint-növekedés, de ha a párnak gyermekei vannak, ez az időpont teljességgel alkalmatlan az együttlétre. Ezután a férfi érdeklődése egyre csökken, a nő még este 10-11-kor is kapható lenne egy kis szexre, de ilyenkor a férfi már csak pihenne.

Mindent összegezve a délutáni együttlétnek van a legnagyobb esélye, ezért ha tehetitek, használjátok ki a szabadságot.

 

Ligeti Anna


5 érv – ezért haladj lassabban egy új kapcsolattal
5 érv – ezért haladj lassabban egy új kapcsolattal
Te hogy vitázol a szerelmeddel? – 3 nőt és 3 férfit kérdeztünk, van, aki a szex miatt szereti a veszekedést
Te hogy vitázol a szerelmeddel? – 3 nőt és 3 férfit kérdeztünk, van, aki a szex miatt szereti a veszekedést
„Még sosem voltam szerelmes”
„Még sosem voltam szerelmes”
Orgazmusszakadék – Még mindig létezik különbség a szexben nő és férfi közt
Orgazmusszakadék – Még mindig létezik különbség a szexben nő és férfi közt
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.