intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

6 szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövettél már

6 szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövettél már

A szex nagyon egyszerű dolognak tűnik, mégis sok apróság adódhat közben, amivel tönkreteszed az egészet, és fuccs a hangulatnak is. Íme, 6 szexhiba, amit tudat alatt ugyan, de nagyon sokan elkövetnek.

6 szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövettél már 

  1. Azt hiszed, a jó szexnek olyannak kell lennie, mint a Trónok harca egyik szexjelenete

A fantázia veszedelmes dolog is tud lenni. A szex terén például akkor, ha valami olyasmihez ragaszkodsz, aminek a valósághoz semmi köze. Nem kell ahhoz akrobatamutatványokat csinálnod, hogy jó legyen a szex, nem kell az sem, hogy a partnerednek egyórás erekciója legyen. Ez egy filmes forgatókönyvben is kissé meredek, de a való életben aztán teljesen. A jó szexhez elég, ha egy hullámhosszon vagytok, megvan az a bizonyos szikra köztetek, a többi pedig jön magától. Kár rombolni az önbecsülést ilyen balgaságokkal.

  1. Zavarban vagy, ha beszélni kell a szexről

Az emberek csinálni szeretik, nem pedig beszélni róla, ez az igazság. Sok párnál az ágyban, harmadikként jelen van a szégyen vagy a félelem, és ezekről nemigen szeretnek beszélni egymással. Jó kommunikáció nélkül azonban a szex rutinszerű cselekménnyé alacsonyodik, és elvész az intimitás.

  1. Azt gondolod, hogy a partnered orgazmusa a te szexuális sikered

Az emberek általában megsértődnek vagy megrázkódtatásként élik meg, ha a partnerüknek nincs orgazmusa. Egy sértett vagy ideges, dühös partner azonban még jobban lelombozza a másik felet, a libidóját nullára csökkenti, az jövőbeni orgazmusok esélyét pedig drasztikusan ronthatja. Azon legyél hát, hogy kedvességgel és szenvedéllyel állj a dolgokhoz, és ne gondold azt, hogy minden rajtad múlik. Szánj időt a partneredre.

6 szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövettél már

  1. A „ha nincs orgazmusa = hibáztam” gondolkodásmód

Néha az orgazmusnak nem szabad a végső célnak lennie. Ez furcsán hangzik, de a szexualitáshoz hozzátartozik a játék, a szexuális élvezet, a vágy megteremtése is. Ha kizárólag az orgazmusra összpontosítotok, akkor az egészből egy teljesítménykényszertől szorongó együttlét lesz, amelyből hiányzik a mélyebb érzelem. Élvezzétek egymás közelségét.

  1. Az orgazmusodat kizárólag a partnered kezébe helyezed

A jó szex-etikett szerint a partnerre kell összpontosítani szex közben. Azonban nálad jobban senki sem ismeri a testedet. Amikor a csúcsra érsz, ne támaszkodj kizárólag a partneredre, hogy segítsen elérni az orgazmust. Ez ugyanis szükségtelen stresszt okoz a számára, és persze csalódást, ha nem sikerül minden úgy, ahogy azt szeretnétek.

  1. Azt hiszed, hogy a szex valami piszkos vagy szégyenletes dolog

Túl sok ember (különösen nők) nő fel abban a tudatban, hogy a szex mocskos dolog, a „jó lányok” nem is akarják, nem kívánják a szexet. Ezek a hiedelmek valódi gátakat okozhatnak a hálószobában. Az ilyen érzések, gondolatok megoldásán egy jó terapeuta segíthet. Ami viszont tény: a szex és az alvás két olyan dolog, ami garantáltan boldoggá tesz, műveld mindkettőt nyugodtan.

Ligeti Anna


A Valentin-nap sztori
A Valentin-nap sztori
Édes karantén – Zsófi és Zétény
Édes karantén – Zsófi és Zétény
Beszélj a szexről a gyermekeddel!
Beszélj a szexről a gyermekeddel!
Lapos a kapcsolatod? Tegyél érte!
Lapos a kapcsolatod? Tegyél érte!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.