intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 érv – ezért haladj lassabban egy új kapcsolattal

5 érv – ezért haladj lassabban egy új kapcsolattal

Igen nagy a kísértés, hogy tövig nyomd a gázpedált, amikor egy új kapcsolat dereng a látóhatáron. Azonban jobb inkább a fékre lépni. Hogy miért? Összegyűjtöttünk most 5 olyan érvet, amelyek bizonyára meggyőznek arról, hogy jobb lassan haladni.

5 érv – ezért haladj lassabban egy új kapcsolattal

Már évek óta keresed a számodra megfelelő társat, és most végre találtál valakit? Ez valóban csodálatos (éljen!). Nem minden nap találkozik az ember olyan partnerrel, akivel minden szinten stimmelnek a dolgok.

De mielőtt elkezdenéd tervezni az esküvőt, fontos, hogy lassíts, és hagyj időt arra, hogy igazán megismerjétek egymást.

Íme, a mi 5 érvünk, amiért érdemes lassítani a tempón:

1. Mindkettőtöknek több időre van szükségetek, hogy felfedjétek a valódi éneteket

Amikor először találkozol valakivel, akkor általában nem a teljes képet ismered meg az ő személyiségéből, és te sem mutatsz meg mindent magadból. Maradj kicsit tartózkodó, hogy elkerüld a sebezhetőséget. Ezzel te is időt adsz a partnerednek, hogy megmutassa a színeit, a jó és a rossz tulajdonságait egyaránt.

2. Meg kell bizonyosodni arról, hogy valóban összeilletek
Egy kapcsolat elején jó éttermekbe mentek, moziba, csupa szuper dolog, igaz? Ebből sajnos nem derül ki igazán semmi, hiszen könnyű úgy harmóniában maradni, hogy csak mesés és érdekes dolgokat csináltok együtt. A lakva ismerni meg a másikat közhely igaz. Ahhoz, hogy valóban kiderüljön, összeilletek-e, azaz a mindennapok nehézségeit is leküzditek-e majd együtt, az kell, hogy hétköznapi helyzetekkel találkozzatok. Menjetek együtt bevásárolni, takarítsatok ki, vagy csináljatok más, hasonló, unalmas dolgot.

3. Senki se rontson ajtóstól a házba

A szex késleltetése nem lúzerség. Ha hiszed, ha nem, hosszú távon megalapozza a kapcsolatot, ha egy kicsit vártok ezzel is. Egy 2012-es tanulmány szerint azok a párok, akik túl hamar szexeltek, hajlamosak hamarabb kiégni, és elindulni a kapcsolati problémák útján.

4. Meg kell tanulnotok egészségesen vitázni, érvelni, küzdeni

A kapcsolat eleje bizonyos értelemben egy kis csalás. Romantikus randik, csodás együtt töltött napok, hetek, hónapok jellemzik. Azonban hazugság lenne azt állítani, hogy ez örökké tart. Egyszer csak jönnek a konfliktusok, ami minden egészséges kapcsolatban előfordul, csak tudni kell azokat megfelelően kezelni. A legtöbb ember nem tudja, hogyan kell jól érvelni, vitázni egymással. Ezt is tanulni kell. De ha beleugrasz az új kapcsolatba, és nem hagysz időt arra, hogy ezt elsajátítsátok, annak nem lesz jó vége.

5. Szembesülnöd kell azzal, hogyan reagál a partnered stresszhelyzetben

Mi történik, amikor a pincér véletlenül leönti egy pohár vízzel? Mit csinál, amikor egy autó elévág az autópályán? Az, ahogy valaki reagál a stresszhelyzetekben, sokat elmond róla. Figyeld meg azt is, hogy hogyan kezeli a számára kevésbé fontos embereket. Ezzel megmutatja az igazi arcát.


Érezd magad bombázónak – azokon a napokon is
Érezd magad bombázónak – azokon a napokon is
És te? Kit választanál?
És te? Kit választanál?
Gyermekkorunkban tanult kötődési mintánk hatással van a szexuális életünkre
Gyermekkorunkban tanult kötődési mintánk hatással van a szexuális életünkre
Lehet felemelő, vagy épp lehangoló – Az első szexuális élmény
Lehet felemelő, vagy épp lehangoló – Az első szexuális élmény
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.