intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

4 dolog, amit feltétlenül meg kell tenned a hüvelyedért

4 dolog, amit feltétlenül meg kell tenned a hüvelyedért

Azon kívül, hogy megfelelő anyagú fehérneműt viselsz, és azt naponta váltod, eljársz nőgyógyászhoz minimum évente egyszer, még van néhány dolog, amivel befolyásolhatod a hüvelyed egészségét.

4 dolog, amit feltétlenül meg kell tenned a hüvelyedért

Az egészséges hüvely pH-ja savas, rengeteg hasznos baktériumot tartalmaz, amelyek segítenek kivédeni a fertőzéseket és fenntartani az egészséges pH-t.

Az egészséges hüvely megtisztítja önmagát, úgy termelődik a benne lévő nyálka, mint a nyál. Bármilyen külső beavatkozás azonban hamar felboríthatja ezt az ideális állapotot.

5 dolog, amit meg kell tenned az egészségedért

1. Védd a hüvely pH-ját, de hüvelyzuhany nélkül!

A hüvelyzuhany megzavarhatja a hüvely pH-szintjét, csökkenti a savasságot és előkészíti a terepet egy bakteriális fertőzésnek. Normális esetben a hüvely pH-ja körülbelül 3,8-4,5. Ha a hüvely kellemetlen szagú, keresd fel az orvosod. A hüvelyzuhany csak elfedi a szagokat, így nehezebben fedezhető fel a probléma. Kerülje a durva szappanokat, tisztálkodószereket a hüvelyen belül, mivel ezek hatással lehetnek az egészséges pH- egyensúlyra.

2. Használj óvszert, hogy távol tartsd a káros baktériumokat!

Az óvszer használata szex közben segít megvédeni a szexuális úton terjedő fertőzésektől mint pl. a HIV, a genitális herpesz, a szifilisz, a gonorrhoea, a genitális szemölcsök, és a chlamydia. Néhány ilyen betegség mint a HIV és a genitális herpesz, nem gyógyíthatók. Más betegségekről mint a humán papillomavírusról, amely a genitális szemölcsök okozója, ismert, hogy rákot okoz, vagy más betegségekhez vezet. Ezeket a problémákat az óvszer használatával jó eséllyel ki lehet védeni.

3. Ha kialakul fertőzés, kezeld!

Háromféle hüvelyi fertőzés gyakori: gombás fertőzések, bakteriális hüvelygyulladás, és trichomoniasis. Ezeknek a fertőzéseknek a kezelése döntő fontosságú, mert ha nem kezelik kellemetlen, fájdalmas, és súlyos reproduktív egészségügyi problémákat okozhatnak. Mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ha a hüvely fáj, csíp, váladékozik, vagy erős szaga van.

4. Használj nem vazelin alapú síkosítót!

A síkosítás is fontos része a közösülésnek. E nélkül a szeméremajkak és a hüvely bőre irritálttá válhat, felszakadhat. A nők egy része nem termel elegendő természetes síkosítót. Ebben az esetben kell használni valamilyen mesterséges síkosítót a súrlódás csökkentése, az irritáció elkerülése, és az öröm fokozása érdekében. Kerüld azonban a vazelint és és más, olajos alapú termékeket, lebonthatják a latexből készült óvszereket, illetve fertőzést is okozhatnak. A síkosítókról itt olvashatsz bővebben: http://www.intimzona.hu/szexualitas/5-dolog-amit-tudnod-kell-a-sikositokrol

Ha kérdésed van a témáról, bátran fordulj szakértőinkhez, akik online rendelésünkön várják, hogy megoszd velük, ami téged érdelek. Kattints ide!


Minden, amit a pettingről tudni szeretnél
Minden, amit a pettingről tudni szeretnél
Ha egy napra nő lehetnék
Ha egy napra nő lehetnék
8 érdekesség a szexről, amit lehet, hogy még te sem tudtál
8 érdekesség a szexről, amit lehet, hogy még te sem tudtál
A szex kell!
A szex kell!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Vizer Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.