intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 dolog, amiből kiderül, hogy érett ember vagy

5 dolog, amiből kiderül, hogy érett ember vagy

A felnőtt kor tinédzserként olyan vágyálom, amelyet mindannyian szeretnénk/szerettünk volna elérni. Azt gondoljuk, hogy ha már betöltjük a 18 éves kort, akkor miénk a világ, senki sem szól bele abba, mit teszünk, kivel, hol és hogyan. Sokszor csak később döbbenünk rá arra, hogy ez mennyire nem így van, és mennyire igaz az, hogy nem a korunk határozza meg az érettség szintjét.

5 dolog, amiből kiderül, hogy érett ember vagy

Íme, 5 olyan dolog, amelyből kiderül, hogy te már érett vagy-e.

1. Reggel, ébredés után nem az az első kérdésed önmagadhoz, hogy „Ki lehet ez itt mellettem?”

Bizony-bizony, az egyéjszakás kalandok és az alkoholmámorban töltött bulik nem igazán érett személyiséget tükröznek. Sokkal inkább érezheted magad felelősségteljes felnőttnek akkor, ha az egyéjszakás kapcsolatokat felváltja az a törekvés, hogy kitarts egy ember mellett, és hosszú ideig legyetek boldogok együtt.

5 dolog, amiből kiderül, hogy érett ember vagy

2. Van elképzelésed a fogamzásgátlásról, nem csak úgy bele a közepébe típus vagy

Az esemény utáni tabletta nem a legjobb döntés, csak kényszermegoldás. Ha azonban már egynél többször voltál kénytelen alkalmazni, akkor ess gondolkodóba. Ha azonban már voltál nőgyógyásznál, átbeszéltétek a lehetőségeket, és esetleg ki is választottátok a neked leginkább megfelelő fogamzásgátló tablettát, akkor elmondhatod magadról, hogy eggyel közelebb kerültél az érett jelzőhöz.

3. Van fogalmad arról, hogy mit szeretnél kezdeni az életeddel az elkövetkezendő 5-10 évben

Természetesen nem másodpercnyi részletességgel kell listát írnod a következő éveidről. Ha tisztában vagy azzal, hogy merre tartasz, ez az irány megfelel-e neked a továbbiakban, akkor jól haladsz. Tudod, hogy váltanod kell-e, vagy jó helyen vagy. Ez már igen nagy érettségre vall.

4. Fontos számodra a családod

Tinédzserként a hátunk közepére kívánjuk anyukánk aggódását, apukánk intelmeit, a tesókat, akiket magunkkal kell cipelni a bulikba, és a nagyikat, akiktől már megint sál-sapka az ajándék karácsonyra. Csak később, érett fejjel értékeljük azt az erőfeszítést, amit a szüleink tettek értünk, a nagyik szeretetét és a tesókat, akik nélkül nagyon sivár lett volna a gyerekkorunk. Ha már így érzel, akkor felnőttél.

5. Fontos számodra az egészséged

A bulikorszakunkban az egészség az utolsó, amire gondolunk. Sok alkohol, kevés víz, kevés mozgás, semmi sport (persze tisztelet a kivételnek). És csak később jön a nagy felismerés, hogy jól elrontottuk, mert a fizikai állapotunk sokkal jobb is lehetne. Ha te már képes vagy felmérni, hogy csak egyedül te felelsz saját magadért és az egészségedért, akkor előrébb léptél az érettség felé vezető úton. Tudnod kell, hogy az egészség minden másnál fontosabb. Ettől függ, hogy meddig élsz minőségi életet. Tedd meg, amit tenned kell: szokj le a dohányzásról, fogyassz kevesebb alkoholt, sportolj, mozogj sokat, táplálkozz egészségesen, és találj valami olyan elfoglaltságot, amivel könnyen levezetheted a stresszt.


Miért nem megy jól a szex? – 3 dolog állhat az útjába
Miért nem megy jól a szex? – 3 dolog állhat az útjába
Nem valljuk be, de igenis fontos a külső
Nem valljuk be, de igenis fontos a külső
Flörtök, kalandok: hol a határ?
Flörtök, kalandok: hol a határ?
Így tartsd egészségesen a G-pontod!
Így tartsd egészségesen a G-pontod!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.