intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 dolog, ami alattomosan kúszik közétek a hálószobában

5 dolog, ami alattomosan kúszik közétek a hálószobában

Egy párkapcsolatban nemcsak a lelki harmóniában lehetnek néha hullámvölgyek, hanem a testiség terén is. Természetes, hogy egy fiatal kapcsolat lángoló, szenvedélyes, egy hosszabb ideje tartó szerelem már veszít kicsit a lángolásból, és elmélyült érzések veszik át annak a helyét. Ugyanakkor az már nem természetes, hogy külső hatásokat hagytok bekúszni az ágyatokba, és hagyjátok, hogy tönkremenjen a szexuális életünk. Íme, 5 olyan dolog, ami szinte észrevétlenül építsen falat közétek.

Sokat olvashatsz arról, hogy a sok stressz milyen rossz hatással van a testi kapcsolatodra, ugyanakkor lelkileg is teljesen a padlóra tesz. Sajnos ettől a negatív dologtól most még nehezebb megszabadulni, hiszen a bezártság igencsak tetézi. A szexualitás most nem áll a párok listájának első helyén, ez bizonyos.

Sajnos azokkal a dolgokkal, amelyek nem rajtatok múlnak, sok mindent nem tudtok kezdeni. A szokásaitokra azonban oda tudtok figyelni mindketten. Lássuk, mik azok a rossz szokások, amelyek észrevétlenül vernek éket a szexuális életbe, és így lassan a párkapcsolatba is.

1.   Negatívan gondolkodsz magadról

Bizonyára neked is vannak rosszabb időszakaid. Olyanok, amikor egyáltalán nem vagy megelégedve magaddal, és nem szívesen nézel tükörbe. Ez egy nőnél azért természetes dolog, valljuk be, mindenki szokott néha így érezni saját magával kapcsolatban. Akkor van baj igazán, ha soha nem vagy elégedett magaddal, és egyáltalán nem tartod magad sem vonzónak, sem szépnek. Azt hiszed, hogy a partnered is így gondolja, folyton félsz ettől, és már odáig jutottál, hogy nem szívesen mutatkozol előtte ruha nélkül vagy fehérneműben. Tudnod kell, hogy ez nemcsak a te szexualitásodra van hatással, hanem a párod vágyait is lelombozod. Nem a kinézeteddel, hanem a hozzáállásoddal. Ha nem tetszel magadnak, az nem jelenti azt, hogy neki sem tetszel. Ha szeretitek egymást, akkor ebben az esetben csak egy dolgot tehettek. Meg kell beszélni a dolgot. Mondd el, hogy te mit gondolsz magadról, és kérd, hogy ő is legyen őszinte, amikor elmondja, ő mit érez, mit gondol. Manapság annyi módon segíthetsz az önértékeléseden, hogy felsorolni is nehéz lenne. Nyugodtan indulj el egy úton, amit jónak tartasz. A változás benned van!

2.   Nem jó a prioritási listád

Bizonyára neked is nagyon sok a napi feladatod, amelyekkel kapcsolatban úgy érzed, néha maguk alá temetnek. Ez a sok minden olyan stressz-szel jár, amit nagyon nehéz elviselni. Természetes, hogy ilyenkor az ember azt sem tudja, mihez kapjon. Emiatt előfordulhat, hogy rosszul alkotjuk meg a prioritási listát, vagyis olyan tevékenységeket és feladatokat helyezünk előtérbe, amelyek nem biztos, hogy annyira fontosak, a párkapcsolati pontok pedig hátrébb csúsznak ezen a listán. Ahhoz azonban, hogy az életünket elégedetten élhessük, minden területen jóban kell lennünk önmagunkkal, nemcsak a kötelezettséget terén. Ez azt jelenti, hogy ha elegendő időt és energiát szánsz a párkapcsolatodba és a szexbe is, akkor elégedettebb, nyugodtabb leszel, ami pozitívan befolyásolja a többi teendődet is. Nézd csak meg gyorsan a listád… Hányadik pont a szex és a párkapcsolat?

3.   Színleled az orgazmust

Tény, hogy nők és férfiak egyaránt színlelnek néha az ágyban. Bárhogy akarnánk is ezt szépíteni, bizony így van. Ez azonban nem tesz jót a szerelmi életnek és a szexnek sem természetesen. Tudnod kell, hogy a jó szex nem az orgazmusról szól. Ennél sokkal többről. Az orgazmus színlelése olyan hazugság, ami teljesen felesleges, ráadásul teljesen tönkreteheti a köztetek lévő bizalmat, és alááshatja a tiszta érzelmeket. Próbálj arra törekedni, hogy megértsd, elfogadd, és a pároddal is megértesd, nem az orgazmus a legfőbb cél. A szexben sokkal inkább arról van szó, hogy tiszta, mély érzelmeket közvetítsetek egymás felé. El kell fogadni, hogy ez nem működik mindig ugyanolyan intenzitással. Ne túlélni, hanem megélni akarjátok a szexet.

4.   Az ágyba viszed a problémákat

A régi öregek azt mondták, sosem szabad haraggal lefeküdni, mindig ki kell békülni elalvás előtt. Ezt annyival egészíteném ki, hogy szexelni sem szabad úgy, hogy van bennünk valamilyen stressz, feszültség, szorongás vagy megoldatlan probléma. Ha így esünk neki a dolognak, akkor bizonyos, hogy nem a testi örömök lesznek a középpontban, hanem az a megoldásra váró dolog, ami nem hagy békén. Jó, ha ágyba bújáskor csak jó dolgokra fókuszáltok. A problémák (sajnos) megvárnak, nem kell mindig rájuk gondolni. A gondjaitokat a hálószobán kívül rendezzétek, beszéljétek meg.

5.   Nincs köztetek intimitás

A szex csak egy része a kapcsolatnak. És nem működik jól akkor, ha nincs köztetek valódi intimitás. Apró gesztusok, amelyek szebbé teszik a mindennapokat, és megmutatják, hogy az érzelmeitek mennyire mélyek és igazak egymás iránt. Miben nyilvánul meg az intimitás egy kapcsolatban? Csókok, bókok, simogatások, érintések, egy kis összebújás, mély érzelmi pillanatok, amelyek a lelketeket táplálják, ugyanakkor világossá teszik számotokra, hányadán is álltok a másikkal. Az ilyen pillanatok az egészségre is jó hatással vannak, akárcsak a szex.

 

Tarjáni Rita


Van, akinek kell, van, aki gondolni sem akar rá – Szex a menstruáció alatt
Van, akinek kell, van, aki gondolni sem akar rá – Szex a menstruáció alatt
Heti egy szex már lassíthatja az öregedést?
Heti egy szex már lassíthatja az öregedést?
Szex nélkül lehet élni, csak nem érdemes
Szex nélkül lehet élni, csak nem érdemes
Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat
Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.