intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

4 ok, amiért soha ne színleld az orgazmust

4 ok, amiért soha ne színleld az orgazmust

Úgy tűnhet, ártalmatlan dolog, ha színleled az orgazmust, ám a szimulálás komoly problémákhoz vezethet a hálószobában. Íme, négy jó ok, amiért hagyd abba a színlelést.

Emlékszel a Harry és Sally című film klasszikus jelenetére, amelyben Meg Ryan (Sally) egy étteremben hangosan eljátszik egy orgazmust a vele szemben ülő Billy Chrystalnak (Harry)? Az egész egy fricska. Arról szól, hogy egy nő bármikor képes könnyedén eljátszani, hogy élvezi a szexet. Egy 2010-es tanulmány szerint, amely a Journal of Sex Research-ben jelent meg, a nők 50%-a és a férfiak 25%-a szimulált már orgazmust együttlétei során.  

Mi lehet ennek az oka?

Előfordulhat, hogy valaki a stressz vagy a frusztrációi miatt pillanatnyilag nem képes az orgazmusra, de ezt nem beszéli meg a partnerével, hanem inkább eljátssza, hátha így hamarabb vége lesz. Természetesen vannak, akik ebből sportot űznek, így szinte teljesen megfosztják magukat a valódi érzésektől, örömöktől.

A baj csak az, hogy ez a „játék” a kapcsolat alapjait, az őszinteséget és a bizalmat ássa alá.

Lássuk, miért kell abbahagynod a játszmázást és hogyan lehet jobb a szex akár már ma este:

1. Nehezebben érheted el a valódi orgazmust

Vannak olyan élethelyzetek, amikor belefér egy kis retus, hogy árnyaltan fogalmazzunk. Ilyen például egy állásinterjú, ahol nem teregetünk ki mindent az első alkalommal. Ám a szex más tészta. Ha sokat tettetsz, akkor előfordulhat, hogy annyira megnehezíted a saját dolgod, hogy képtelen leszel elélvezni. A sok szimulálás következményeként a testi érzetek és az agyad közt elvész a kapcsolat. Egy olyan helyzetben, amikor nem összpontosítasz, nem vagy ott egészen, nehéz elérni az orgazmust.

2. Távolabb érezheted magad a társadtól

Az orgazmus nemcsak egy testi érzés, ami az egekbe repít, hanem egy szellemi és lelki kapcsolódás is a párodhoz. Sokan egy orgazmus után igazán nyitottá válnak a partnerük felé, szívesen beszélgetnek. Ez annak köszönhető, hogy az orgazmus hatására „szeretethormon”, azaz oxitocin szabadul fel, amely elősegíti a kötődést.

3. Szerelmed esetleg úgy érzi majd, hogy nem bízhat benned

Lehet, hogy nem mondja ki, de bizony megérezheti, hogy színlelsz. Ez pedig ahhoz vezethet, hogy teljesen eltűnik a bizalom a kapcsolatból. Ne feledd, a partnered azt szeretné, ha neked örömöt szerezhetne, ha úgy érzi, hogy ez nem sikerül, de te úgy teszel, mintha minden a legjobb lenne, akkor eltávolodik tőled.

4. Lehet, hogy a partnered is szimulál majd

A színlelt orgazmusra sokszor úgy gondolunk, mint egy olyan dolog, amit csak a nők csinálnak. Ám egy idén megjelent tanulmány szerint a férfiak 25%-a is szimulál. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy ezek a férfiak úgy érzik, az orgazmus vet véget a szexnek, és valamiért azt akarják, hogy véget érjen. A másik ok az, hogy nem a megfelelő személlyel szexelnek, és ezt tudják is. Ha te sokat színlelsz, akkor biztos lehetsz abban, hogy a partnered előbb-utóbb tudni fogja, hogy nem te vagy számára a megfelelő személy.

Hogyan lehet megállítani a színlelést?

Ellentétben azzal, amit gondolnál, nem igazán jó ötlet elhallgatni, elrejteni az érzéseidet. Nem baj, ha épp azt szeretnéd, hogy hagyjátok abba a dolgot, csak a megfelelő módon kell ezt kommunikálni a társad felé.

Ha eddig a színleléssel éltél a kommunikáció helyett, akkor bizonyára nem lesz könnyű ezen változtatni, de ez a te érdeked is. Próbálj lassan haladni, jelezd a partnerednek, ha valami nem jó, semmiképp ne akarj megszabadulni az együttléttől, mert ezt megérzi, esetleg kérdezni kezd, és ez akár veszekedéshez is vezethet. Jobb ezt megelőzni azzal, hogy őszintén elmondod neki, amit gondolsz, érzel. Ez megnyitja a kapcsolatotokat, teljesen új szintre helyezi azt. És ki tudja, lehet, hogy a szexualitásban is olyan élményekben lehet részetek, amiről eddig nem is álmodtatok.

 

Ligeti Anna


A korod árulkodik a szexuális szokásaidról
A korod árulkodik a szexuális szokásaidról
5 tipp a hosszantartó gyönyörért
5 tipp a hosszantartó gyönyörért
Ha szereted, nem láncolhatod magadhoz!
Ha szereted, nem láncolhatod magadhoz!
A változatosság szépsége
A változatosság szépsége
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Vizer Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.