intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

4 dolog, ami befolyásolja a szexualitásod

4 dolog, ami befolyásolja a szexualitásod

Ahhoz, hogy boldog párkapcsolatban élhess és még a szexuális életed is kiegyensúlyozott legyen, először is saját magad kell nagyon jól ismerned. Nemcsak a lelked minden rezdülésével kell tisztában lenned, hanem a saját szexualitásoddal is. Te tudod, hogy mik befolyásolnak téged?

Önmagad megismerése igen hosszú, tartalmas és akadályokkal tarkított út. Egy folyamat, amely életed végéig tartogat meglepetéseket. A szexualitásod a személyiséged jó nagy szelete, amit fontos feltérképezni ahhoz, hogy átlásd, mi is a jó neked valójában. Ahhoz pedig, hogy megismerd a szexualitáshoz való viszonyod, sok mindennel kell szembesülnöd. Ilyenek az esetleges szorongásaid, félelmeid, a téged ért traumatikus tapasztalatok, és a saját vágyaid is. Lássuk azt a 4 dolgot, ami befolyásolja a szexualitáshoz való hozzáállásod.

1. A saját egészséged

Ha sokszor vagy fáradt, nem tudsz felülkerekedni a mindennapos stresszen, a konfliktusokon, akkor ne csodálkozz, ha a szex nem okoz igazán örömöt számodra. Ha nem vagy teljesen egészséges, az kihatással van a szexuális életedre. Ha nem vagy topon, akkor nem szívesen teszel erőfeszítéseket annak érdekében, hogy az intimitás megfelelő legyen köztetek a pároddal. Ez azonban oda vezethet, hogy a szex rutinszerűvé válik, és nem élsz majd teljes életet.

2. Régebbi tapasztalatok

Az együttlétekkor sokszor zavarban vagy? Esetleg szégyelled magad valami miatt? Erről mindig nagyon nehéz beszélni, ez nem kétséges, de ahhoz, hogy a szex zavartalanul működjön, jó, ha feltárod a partnered előtt az esetleges negatív tapasztalataidat. Persze a pozitívakat is jó dolog megbeszélni. Az ilyen beszélgetések nagyon sokat segítenek abban, hogy te közelebb kerülj önmagadhoz és a párod is jobban megismerjen.

3. A fantáziád

Már gyermekkorban kialakul a szexuális kíváncsiság. Az ösztönöket kiegészíti a baráti társaságtól kapott sok-sok információ, az internet és a szexuális felvilágosítás. Vannak, akik nehezen beszélnek a vágyaikról, a fantáziáikról. Ne félj megnyílni, mert sok jó sülhet ki abból, ha beavatod a partnered a szexuális fantáziáidba.

4. A félelmeid

Sokakban van félelem a szexszel kapcsolatban, szoronganak, ha együttlétre kerül sor. Hogy mi lehet ennek az oka? Sokszor a testünkkel nem vagyunk elégedettek, vagy esetleg attól tartunk, hogy a párunk nem talál elég vonzónak, nem fogunk jól teljesíteni az ágyban, nem tudunk megfelelni. Erre nincs más megoldás, csak a nyílt kommunikáció.


Ligeti Anna


Nyár, szex, veszélyek
Nyár, szex, veszélyek
Mit keresel egy férfiban? – Attól függ, hány éves vagy
Mit keresel egy férfiban? – Attól függ, hány éves vagy
„A boldogság könnyelmű fruska…”*
„A boldogság könnyelmű fruska…”*
Mi van, ha te nem akarod? – Hol kezdődik a szexuális zaklatás?
Mi van, ha te nem akarod? – Hol kezdődik a szexuális zaklatás?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.