intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

12 piros pont a szexnek

12 piros pont a szexnek

Azt már bizonyára nem kell részletezni, hogy mi játszódik le a szervezetedben a folyamatos stressz, nemalvás, mozgásszegény életmód hatására. Gondoltad volna, hogy a szex gyógyít? Íme, 12 ok, amiért érdemes akár minden nap szexelned.

1.   A szex csökkenti a stresszt.

Ha hosszú napod volt vagy egyszerűen csak egy kicsit túlterheltek érzed magad, akkor a szex segít pihenni, és csökkenteni a stresszt! Szex közben testünk dopamint termel, endorfin és oxitocin szabadul fel, amelyek együttesen segítenek enyhíteni a stresszt, növelik a természetes boldogság szintjét és növelik a vágyat. 

2.   A szex élvezetes testmozgás.

Amikor meghallod a szót, „edzés”, sokszor már megmozdulni sincs kedved, kivéve persze, ha az a bizonyos edzés egy kis szex. Szex közben a tested folyamatosan tapasztalható fiziológiai változásokon megy keresztül, amelyek összhangban vannak akár egy edzésprogrammal. A légzés emelkedése kalóriát éget, ami azt jelenti, hogy ha csak hetente háromszor szexelsz, egy év alatt elégetsz 7500 kalóriát. Amit felér egy 120 km-es futással. 

3.   A szex segíti az immunrendszered.

Szex közben antigének szabadulnak fel, mint például az immunglobulin, melyek bizonyítottan felveszik a harcot a megfázás és még influenza ellen is. Minél gyakrabban szexelsz, annál több antigén szabadul majd fel, így egészségesebb lehetsz. 

4.   A szex csökkenti a vérnyomást.

Egy tanulmány szerint, amelyet a Paisley Egyetemen készítettek, a szex csökkenti a vérnyomás diasztolés értékét, így növelve az esélyt a vérnyomás normalizálására. 

5.   A szex segít egészségesen tartani a szíved.

Ahogy a tested kalóriát éget, úgy javítja a szív egészségét. A New England Kutatóintézet tudósai szerint a férfiak 45% -kal kisebb valószínűséggel szenvednek szív- és érrendszeri megbetegedésektől, ha rendszeresen szexelnek. 

6.   A szex segít a fájdalomcsillapításban.

Ha fejfájástól vagy migréntől szenvedsz, akkor a szex lehet jobb formája a fájdalomcsillapításnak. 

7.   A szex segít a szabályosabb menstruációban.

Ha a ciklusod egy kicsit kiszámíthatatlan, lehet, hogy túl stresszes az életmódod. Mint korábban említettük, a szex csökkenti a stresszt, és így hatással lehet a menstruációs ciklusra. 

8.   A szex erősíti a kismedencei izmokat.

A legkellemesebb izomépítés, ez nem is lehet vitás! Ahogy a testépítő-gépek a hátizmokat képesek erősíteni, a szex úgy edzi a medencefenék izmait. A kismedencei izmok erősödnek az orgazmusnak és a mozgásnak köszönhetően. 

9.   A szex csökkentheti a rák kockázatát.

A rendszeres szex különösen a férfiaknál csökkenti az esélyét a rák kialakulásának. Egy ausztrál kutatás szerint azok a férfiak, akik egy hónapban legalább 21-szer szexelnek, sokkal kisebb valószínűséggel szenvednek a prosztatarák bármely formájában. 

10.   A szex jól kezeli az alvászavarokat.

Ahogy bármilyen testmozgás, a szex is növeli a pulzusszámot, ami elősegíti a hatékony pihenést. A férfiak ejakuláció után egy bizonyos letargiába esnek, e miatt lesznek olyan álmosak szex után. 

11.   A szex fiatalít.

Akár heti három szex javíthat a megjelenéseden, ugyanis, akár 10 évet is letagadhatsz a korodból. Krémek és kencék helyett vesd be ezt az ősi ellenszert. 

12.   A szex meghosszabbítja az életed.

Az eddigi összes pozitív hatás méltó betetőzése, hogy a rendszeres szex növeli az élettartamot. A British Medical Journal kutatásából kiderült, hogy azok a férfi résztvevők, akik rendszeresen szexelnek, kétszer olyan hosszú életet élnek, mint azok, akik ritkán vagy egyáltalán nem szexelnek. 

 

Ligeti Anna


Az igazi férfi ismérvei
Az igazi férfi ismérvei
Nincs kedved a szexhez?
Nincs kedved a szexhez?
7 dolog, amit talán nem tudtál a férfiakról és a szexről
7 dolog, amit talán nem tudtál a férfiakról és a szexről
Nyár, szex, veszélyek
Nyár, szex, veszélyek
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.