intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

12 piros pont a szexnek

12 piros pont a szexnek

Azt már bizonyára nem kell részletezni, hogy mi játszódik le a szervezetedben a folyamatos stressz, nemalvás, mozgásszegény életmód hatására. Gondoltad volna, hogy a szex gyógyít? Íme, 12 ok, amiért érdemes akár minden nap szexelned.

1.   A szex csökkenti a stresszt.

Ha hosszú napod volt vagy egyszerűen csak egy kicsit túlterheltek érzed magad, akkor a szex segít pihenni, és csökkenteni a stresszt! Szex közben testünk dopamint termel, endorfin és oxitocin szabadul fel, amelyek együttesen segítenek enyhíteni a stresszt, növelik a természetes boldogság szintjét és növelik a vágyat. 

2.   A szex élvezetes testmozgás.

Amikor meghallod a szót, „edzés”, sokszor már megmozdulni sincs kedved, kivéve persze, ha az a bizonyos edzés egy kis szex. Szex közben a tested folyamatosan tapasztalható fiziológiai változásokon megy keresztül, amelyek összhangban vannak akár egy edzésprogrammal. A légzés emelkedése kalóriát éget, ami azt jelenti, hogy ha csak hetente háromszor szexelsz, egy év alatt elégetsz 7500 kalóriát. Amit felér egy 120 km-es futással. 

3.   A szex segíti az immunrendszered.

Szex közben antigének szabadulnak fel, mint például az immunglobulin, melyek bizonyítottan felveszik a harcot a megfázás és még influenza ellen is. Minél gyakrabban szexelsz, annál több antigén szabadul majd fel, így egészségesebb lehetsz. 

4.   A szex csökkenti a vérnyomást.

Egy tanulmány szerint, amelyet a Paisley Egyetemen készítettek, a szex csökkenti a vérnyomás diasztolés értékét, így növelve az esélyt a vérnyomás normalizálására. 

5.   A szex segít egészségesen tartani a szíved.

Ahogy a tested kalóriát éget, úgy javítja a szív egészségét. A New England Kutatóintézet tudósai szerint a férfiak 45% -kal kisebb valószínűséggel szenvednek szív- és érrendszeri megbetegedésektől, ha rendszeresen szexelnek. 

6.   A szex segít a fájdalomcsillapításban.

Ha fejfájástól vagy migréntől szenvedsz, akkor a szex lehet jobb formája a fájdalomcsillapításnak. 

7.   A szex segít a szabályosabb menstruációban.

Ha a ciklusod egy kicsit kiszámíthatatlan, lehet, hogy túl stresszes az életmódod. Mint korábban említettük, a szex csökkenti a stresszt, és így hatással lehet a menstruációs ciklusra. 

8.   A szex erősíti a kismedencei izmokat.

A legkellemesebb izomépítés, ez nem is lehet vitás! Ahogy a testépítő-gépek a hátizmokat képesek erősíteni, a szex úgy edzi a medencefenék izmait. A kismedencei izmok erősödnek az orgazmusnak és a mozgásnak köszönhetően. 

9.   A szex csökkentheti a rák kockázatát.

A rendszeres szex különösen a férfiaknál csökkenti az esélyét a rák kialakulásának. Egy ausztrál kutatás szerint azok a férfiak, akik egy hónapban legalább 21-szer szexelnek, sokkal kisebb valószínűséggel szenvednek a prosztatarák bármely formájában. 

10.   A szex jól kezeli az alvászavarokat.

Ahogy bármilyen testmozgás, a szex is növeli a pulzusszámot, ami elősegíti a hatékony pihenést. A férfiak ejakuláció után egy bizonyos letargiába esnek, e miatt lesznek olyan álmosak szex után. 

11.   A szex fiatalít.

Akár heti három szex javíthat a megjelenéseden, ugyanis, akár 10 évet is letagadhatsz a korodból. Krémek és kencék helyett vesd be ezt az ősi ellenszert. 

12.   A szex meghosszabbítja az életed.

Az eddigi összes pozitív hatás méltó betetőzése, hogy a rendszeres szex növeli az élettartamot. A British Medical Journal kutatásából kiderült, hogy azok a férfi résztvevők, akik rendszeresen szexelnek, kétszer olyan hosszú életet élnek, mint azok, akik ritkán vagy egyáltalán nem szexelnek. 

 

Ligeti Anna


Impotens a pasim, mit csináljak?
Impotens a pasim, mit csináljak?
„A szerelem sötét verem…” – A hirtelen érzésekért nem biztos, hogy magad mögött kell hagynod a régi szerelmet
„A szerelem sötét verem…” – A hirtelen érzésekért nem biztos, hogy magad mögött kell hagynod a régi szerelmet
5 lépés az orgazmus felé
5 lépés az orgazmus felé
Jó szex, jó kapcsolat, rossz szex, rossz kapcsolat – Tényleg?
Jó szex, jó kapcsolat, rossz szex, rossz kapcsolat – Tényleg?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.