intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így változtunk meg 15 év alatt – egy kapcsolat története dióhéjban

Így változtunk meg 15 év alatt – egy kapcsolat története dióhéjban

„Tizenöt év hosszú idő, főleg akkor, ha az ember egyetlen másik emberrel osztozik rajta. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen viszonylag hamar megtaláltam azt a férfit, akivel minden egyezett, akivel el tudtam képzelni a közös életet. A kapcsolatunk sok mindent megélt a tizenöt esztendő alatt.” – Rea története.

Így változtunk meg 15 év alatt – egy kapcsolat története dióhéjban 

Rea most 35 éves, kétgyermekes anyuka, akivel egy finom ebéd mellett beszélgettünk arról a szerelemről, ami még most is tart az életében, immár 15 éve.

Az első év

Óriási, mindent elsöprő, határtalan szerelem, ami mindent föléget maga körül. Nem sokan tudtak megmaradni a közelünkben. De ezt nem bántuk. Minden pillanatunkat egymással akartuk tölteni, a húszévesek kíváncsiságával közeledtünk egymáshoz. Csodás volt. Sokan ennek az első évnek a végére jutnak el oda, hogy úgy érzik, nem ez az, amit kerestek, nem ezt várták egy kapcsolattól, és továbblépnek. Nekünk az volt megírva, hogy együtt várjuk a szerelmünk további alakulását, nem egy másik embernek adjuk a szívünket. Azt kell, hogy mondjam (a mai fejemmel), hogy nagyon szerencsések voltunk, hiszen ilyen fiatalon nagyon kevesen találják meg azt az embert, akivel egy évnél tovább együtt tudnak maradni. Mi elsők voltunk egymásnak. Az első igaz szerelem, az első szexuális élmény, az első társ.

Az ötödik évig

Az összeköltözésünk után egyre több volt köztünk a feszültség, többet vitáztunk, mint előtte. Mindketten tudtuk azonban, hogy ez így lesz, nem ért meglepetésként a dolog. A kapcsolatunk harmadik-negyedik évében kezdtünk el arról beszélgetni, hogy ki mit érez, mit gondol a hosszú távú jövőről. Mire vágyunk, akarunk-e együtt nekimenni az életnek, vagy el tudjuk képzelni, hogy egyszer szétválnak útjaink. Egyikünk sem tudta a másik nélkül elképzelni, tudtuk, hogy mi egymáséi vagyunk, nem lehet ez másképp. Az összeköltözéssel jöttek ugyan az említett hullámvölgyek, de a kapcsolatunk alapjai semmit sem változtak. El sem tudtam volna képzelni, hogy a szerelmem mondjuk megcsaljon, vagy akár más nő eszébe jusson. És ez fordítva is így volt. Ma már mosolyognak ezen az emberek, hiszen olyan más ma már a társkeresés. Ez szinte elképzelhetetlen.

Az a bizonyos hetedik

Bevallom, kicsit féltem ettől az évfordulótól, bár nem vagyok babonás, nem hiszek az ilyesmikben. A hetedik év mindenképp érdekes volt számunkra, mert ekkor kezdtek kívülről záporozni felénk a kérdések, hogy mikor lesz az esküvő. Már minden találkozás valaki mással szinte csak erről szólt. Mi nem akartunk addig összeházasodni, amíg nem tudtuk előteremteni az esküvőnk költségeit. Nem szerettük volna a családjain, szüleink pénzén lagzizni, hiszen ez már akkor sem volt olcsó mulatság. sokan megjegyezték, hogy az anyakönyvvezető előtt is össze lehet házasodni, nem kell ahhoz lagzi. Mi azonban arra vágytunk, hogy életünk nagy napján mindenki ott lehessen, akit szeretünk. Mindent összevetve a babonaság nem jött be nálunk, ugyanis a bűvös hetes évben sem szakítottunk, hanem toltuk tovább a közös szekerünket.

Nyolc, kilenc és tíz

A kapcsolatunk nyolcadik évében összeházasodtunk. Mégpedig úgy, ahogy mi szerettünk volna. Mindent úgy szerveztünk, ahogy nekünk tetszett, esküvőszervezőnk sem volt. A kilencedik évünk maga volt a csoda, megszületett az első gyermekünk, akit nagyon vártunk. Innen azonban nagyon átalakult az életünk, és ezzel együtt a kapcsolatunk is. A baba mellett alig volt időnk arra, hogy kicsit kettesben legyünk, egymással törődjünk. Borzalmas időszak volt ez ebből a szempontból, de határtalan öröm és ajándék a másik oldalról, hiszen megérkezett az életünkbe a kisfiunk. Ez a kettősség kicsit beköltözött az otthonunkba, a kapcsolatunkba, és elkezdtünk távolodni egymástól. Megijedtem, hogy olyan távol kerülünk, hogy azt már nem lehet helyrehozni. A szex szinte eltűnt, az intimitást nagyítóval kellett keresni. De nem törtünk össze, éreztük, hogy meglesz a megoldás, csak közösen kell dolgoznunk rajta. Nem jártunk terápiára, csak elkezdtünk jobban egymásra figyelni. Sokat nosztalgiáztunk a régi, közös emlékeinken, és közben szép lassan visszataláltunk egymáshoz.

A tizenötödik évig

Amikor a kisfiunk hároméves lett, megszületett a kislányunk, így lett teljes az életünk. Boldogok vagyunk, habár ez már nem az a szerelem, ami lobogott bennünk húszévesen. De talán nincs is olyan kapcsolat, ahol ilyen hosszú idő után megmarad a szikra. A miénk egy folyton égő kandallótűz, ami néha kissé lejjebb enged az erejéből, de mindig ég. Reménykedem abban, hogy a férjemben és bennem is lesz annyi erő, szeretet, bizalom, hogy kitartsunk egymás mellett. A mi kapcsolatunk olyan, mint amit mások elképzelnek maguknak, ezért hálás is vagyok. Azt hiszem, nem csinálnék semmit másképp.

Tarjáni Rita


Hepatitisz B, a rettegett
Hepatitisz B, a rettegett
A párválasztás és a szexualitás
A párválasztás és a szexualitás
A szex nem csak orgazmus! – A nőknek sokkal többről szól
A szex nem csak orgazmus! – A nőknek sokkal többről szól
Randizás könnyedén
Randizás könnyedén
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.