intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így válassz tampont helyesen

Így válassz tampont helyesen

Abban bizonyára egyetértünk, hogy mi, nők igencsak megkaptuk a magunkét a teremtéskor a menstruációval. Minden hónapban jelentkezik, megkeserítve ezzel a mindennapokat. Természetesen mindent lehet pozitívan szemlélni, a menzesz is ilyen, hiszen ez jelzi, hogy minden rendben van a szervezetedben. És a 21. században azért már nem olyan nehéz elviselni.

Így válassz tampont helyesen

Annak ellenére, hogy sok ellenérvet olvashatsz, hallhatsz, mégis az egyik legbiztonságosabb és legkényelmesebb a menstruáció néhány napja alatt, a tampon használata.

Nem mindegy azonban, hogy milyen tampont használsz! Számos vizsgálatot végeztek már itthon és külföldön is a tamponokkal kapcsolatban. Hazánkban vizsgálták például azt, hogy az egyes termékekben milyen koncentrációban találhatók hormonkárosító és rákkeltő anyagok. Szerencsére a vizsgálat eredménye biztató.

Az egészséges hüvelyflóra fenntartása minden esetben nagyon fontos, ezért körültekintőnek kell lenned tamponválasztáskor is. Ezzel sokat tehetsz azért, hogy az a pár nap kellemesebben, komfortosabban teljen el, illetve azért, hogy megőrizd az egészséged.

1. Fontos a tampon összetétele

Válassz viszkózból készült tampont. A viszkóz vegyi anyag, de természetes alapú. Sokkal jobb a nedvszívó képessége, mint a pamutnak. Figyelj, hogy ne legyen illatosított az általad választott termék, mert a benne lévő parfüm kioldódhat használat közben, így károsíthatja az egészséged.

2. Fontos, hogy jó méretet válassz!

Mindig figyelj arra, hogy a menstruációd mennyiségének megfelelő méretű tampont alkalmazz. Ez nemcsak azért fontos, hogy megmentsd magad a kellemetlen átázástól, hanem azért is, mert ha nem a megfelelő méretet használod, a hüvelyflóra sérülhet, megváltozhat a hüvely pH-ja, ami egyenes utat nyit a kórokozóknak.

A menzesz elején, amikor még erős a vérzés, érdemes nagyobb méretet, később, amikor már enyhébb a vérzés, kisebb méretet választani.

3. Ne vegyél gagyit!

Ez mindenre vonatkozik, de a tampon esetében különösen fontos. Válassz olyan terméket, amelyet megfelelően bevizsgáltak. Ilyenek a CE minősítéssel ellátott termékek. Ezeket alávetették kémiai összetétel-vizsgálatnak, tesztelték túlérzékenységi és irritációs faktorok szerint, valamint megvizsgálták a tampon anyagából esetlegesen kioldódó vegyületek hatásait.

Óvakodj a parabénektől, a triklozántól, a ftalátoktól.

Tamponválasztáskor olvasd el figyelmesen a dobozon található információkat, és használat előtt tanulmányozd át a dobozban található utasításokat is.


Amikor a nő az idősebb
Amikor a nő az idősebb
Egy-két randi, csak ennyi vagy!
Egy-két randi, csak ennyi vagy!
A szerelem örök
A szerelem örök
Emlékszem, amikor még nagyon szerettél – Anna levele a férjének
Emlékszem, amikor még nagyon szerettél – Anna levele a férjének
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.