intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így teszi tönkre a túl sok cukor a szexuális életed

Így teszi tönkre a túl sok cukor a szexuális életed

A csokoládét afrodiziákumnak tekintették már az ősi civilizációkban is. A kakaó ugyanis olyan aktív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek javíthatják hangulatunkat. A legtöbb bolti desszert, csoki azonban nem sok kakaót tartalmaz, helyette sok-sok cukorral töltik meg, ami viszont tartós hatást gyakorolhat a szexuális életedre.

Így teszi tönkre a túl sok cukor a szexuális életed 

  1. A cukor fáradtságot okoz

Ha cukros ételeket fogyasztasz, a vércukorszinted emelkedik. A hasnyálmirigy felesleges inzulint termel. A glükózszint kezelésére tett erőfeszítések a vércukorszint csökkenését okozzák. Ez a cukor-hullámvasút megzavarja az agyban a neurotranszmittereket, az alacsony vércukorszinttel kombinált hormonzavar pedig fáradtságot okoz.

  1. A túl sok cukor hüvelyszárazságot okoz

A magas cukorszint gyakran hüvelyszárazságot okoz. Ez nemcsak csökkenti az örömöt, hanem fájdalmassá is teheti a behatolást. Csökkentsd a cukorbevitelt és használj síkosítót. A probléma hamar rendeződik, de nem szabad visszatérned a cukorfogyasztási szokásaidhoz.

  1. A cukor megszakítja a mikrocirkulációt

Az erogén zónákat apró kis erek táplálják - különösen a csiklót. Megfelelő véráramlás nélkül az erogén idegek nem kapják meg a működéshez szükséges táplálékot vagy oxigént. A nőknél ez a keringési probléma csökkenti az intim öröm érzését és növelheti a hüvelyszárazságot. Férfiaknál pedig erekciós zavarokat okozhat.

Így teszi tönkre a túl sok cukor a szexuális életed

  1. A túl sok cukor idegkárosodást okozhat

Idővel a magas vércukorszint elkezdi károsítani az idegeket. A neuropátia zsibbadást, bizsergést és fájdalmat okozhat a végtagokban, ez az oka annak, hogy a lábproblémák olyan gyakoriak a cukorbetegeknél. A medence neuropátiáját is okozhatja, ami közvetlenül befolyásolja a szexuális funkciókat.

  1. A cukor gombás és bakteriális fertőzést okozhat

A magas cukortartalom tökéletes környezetet teremt a gombák és a baktériumok elszaporodásához.  A viszkető, kényelmetlen, fájdalmas fertőzés, vagy gyulladás, valódi libidógyilkos. A magas cukorbevitel ugyanakkor jelentősen növeli a húgyúti fertőzés vagy a húgyhólyag-fertőzés kialakulásának kockázatát.

  1. A cukor kortizol előállítására kényszeríti a testet

Amikor cukrot fogyasztasz, a szervezet kortizolt, azaz stresszhormont termel. A megnövekedett kortizolszint szexuális problémákat okozhat, erekciós zavarokhoz és szabálytalan menstruációs ciklushoz vezethet.

  1. A cukor megzavarja a jó hormonokat

A dopamin, a szerotonin és az endorfin szintjeit megváltoztatja a cukorbevitel. Kezdetben a hormonok, a cukorral szemben különböző tüneteket válthatnak ki, de az idő múlásával a szervezetnek egyre több hormonra van szüksége ugyanazon válasz eléréséhez.

Ezek a hormonok fontos szerepet játszanak az egészséges szexuális funkcióban, a túl magas szintek azonban károsíthatják az intimitást. Szerepet játszanak az egészséges hangulat elérésében, fenntartásában; a túl magas szintek depressziót okozhatnak, ami tovább rontja a szexuális funkciót.

Tarjáni Rita


Szerezd vissza a párod teljes figyelmét!
Szerezd vissza a párod teljes figyelmét!
Te hogy mutatod ki az érzéseid? Próbáld érintéssel!
Te hogy mutatod ki az érzéseid? Próbáld érintéssel!
5 jel, hogy valóban egészséges szexuális életet élsz
5 jel, hogy valóban egészséges szexuális életet élsz
Így lehet valóban forró kettesben a szilveszter
Így lehet valóban forró kettesben a szilveszter
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.