intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így teszi tönkre a túl sok cukor a szexuális életed

Így teszi tönkre a túl sok cukor a szexuális életed

A csokoládét afrodiziákumnak tekintették már az ősi civilizációkban is. A kakaó ugyanis olyan aktív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek javíthatják hangulatunkat. A legtöbb bolti desszert, csoki azonban nem sok kakaót tartalmaz, helyette sok-sok cukorral töltik meg, ami viszont tartós hatást gyakorolhat a szexuális életedre.

Így teszi tönkre a túl sok cukor a szexuális életed 

  1. A cukor fáradtságot okoz

Ha cukros ételeket fogyasztasz, a vércukorszinted emelkedik. A hasnyálmirigy felesleges inzulint termel. A glükózszint kezelésére tett erőfeszítések a vércukorszint csökkenését okozzák. Ez a cukor-hullámvasút megzavarja az agyban a neurotranszmittereket, az alacsony vércukorszinttel kombinált hormonzavar pedig fáradtságot okoz.

  1. A túl sok cukor hüvelyszárazságot okoz

A magas cukorszint gyakran hüvelyszárazságot okoz. Ez nemcsak csökkenti az örömöt, hanem fájdalmassá is teheti a behatolást. Csökkentsd a cukorbevitelt és használj síkosítót. A probléma hamar rendeződik, de nem szabad visszatérned a cukorfogyasztási szokásaidhoz.

  1. A cukor megszakítja a mikrocirkulációt

Az erogén zónákat apró kis erek táplálják - különösen a csiklót. Megfelelő véráramlás nélkül az erogén idegek nem kapják meg a működéshez szükséges táplálékot vagy oxigént. A nőknél ez a keringési probléma csökkenti az intim öröm érzését és növelheti a hüvelyszárazságot. Férfiaknál pedig erekciós zavarokat okozhat.

Így teszi tönkre a túl sok cukor a szexuális életed

  1. A túl sok cukor idegkárosodást okozhat

Idővel a magas vércukorszint elkezdi károsítani az idegeket. A neuropátia zsibbadást, bizsergést és fájdalmat okozhat a végtagokban, ez az oka annak, hogy a lábproblémák olyan gyakoriak a cukorbetegeknél. A medence neuropátiáját is okozhatja, ami közvetlenül befolyásolja a szexuális funkciókat.

  1. A cukor gombás és bakteriális fertőzést okozhat

A magas cukortartalom tökéletes környezetet teremt a gombák és a baktériumok elszaporodásához.  A viszkető, kényelmetlen, fájdalmas fertőzés, vagy gyulladás, valódi libidógyilkos. A magas cukorbevitel ugyanakkor jelentősen növeli a húgyúti fertőzés vagy a húgyhólyag-fertőzés kialakulásának kockázatát.

  1. A cukor kortizol előállítására kényszeríti a testet

Amikor cukrot fogyasztasz, a szervezet kortizolt, azaz stresszhormont termel. A megnövekedett kortizolszint szexuális problémákat okozhat, erekciós zavarokhoz és szabálytalan menstruációs ciklushoz vezethet.

  1. A cukor megzavarja a jó hormonokat

A dopamin, a szerotonin és az endorfin szintjeit megváltoztatja a cukorbevitel. Kezdetben a hormonok, a cukorral szemben különböző tüneteket válthatnak ki, de az idő múlásával a szervezetnek egyre több hormonra van szüksége ugyanazon válasz eléréséhez.

Ezek a hormonok fontos szerepet játszanak az egészséges szexuális funkcióban, a túl magas szintek azonban károsíthatják az intimitást. Szerepet játszanak az egészséges hangulat elérésében, fenntartásában; a túl magas szintek depressziót okozhatnak, ami tovább rontja a szexuális funkciót.

Tarjáni Rita


Így növeld kapcsolatodban a bizsergést – 5 tipp
Így növeld kapcsolatodban a bizsergést – 5 tipp
5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel
5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel
Ha az iroda falai mesélni tudnának! – Szex a munkahelyen
Ha az iroda falai mesélni tudnának! – Szex a munkahelyen
A top 4 titkos női fantázia
A top 4 titkos női fantázia
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.