intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így szakítunk mi

Így szakítunk mi

Hat, 18 és 40 közötti nőt és férfit kérdeztünk meg, hogy hogyan, miként élték át a szakítást, azt, amikor ők mondták ki az utolsó szót.

Így szakítunk mi

Azt mondják, a nők és a férfiak nagyon különbözők. Én azt hiszem, hogy ez az állítás a szakítást vizsgálva is megdőlni látszik. Inkább emberként kell magunkat vizsgálni, nem a férfit és a nőt összehasonlítva ítélkezni. Nincs férfiszakítás és női szakítás, csak a kapcsolat vége van, amit mindenki másképp tud feldolgozni. Lássuk, hogyan élte át ezt hat ember.

1. Emőke (18) – Az első szakítás

Nagyon fiatal vagyok, de a korombeliek már túl vannak egy-két szakításon. Én pár hete jutottam el eddigi életem egyik legfontosabb érzelmi döntéséhez. A srác, akivel már 2 éve jártam, nagyon nagy szerelem volt. Valami azonban lejtőre tette a kapcsolatunkat és fél évig lavíroztunk, hogy megmaradjunk. Végül úgy éreztem, hogy már nem tudok tovább így maradni. Láttam, hogy már benne sincs meg irántam az az érzés, ami az elején annyira különlegessé tette az egészet. Baromi nehéz volt kimondani, hogy vége, de kényszert éreztem, hogy megtegyem. Olyan fájdalmas volt, hogy én sem hittem volna. Egy hétig hozzám sem lehetett szólni.

Így szakítunk mi

2. József (40) – A válás

Ha visszagondolok a tavalyi évre, összeszorul a gyomrom. Egy évbe telt, mire végre el tudtam válni a feleségemtől. Tudom, ha most elmondom, mi vezetett idáig, az olvasók többsége rosszat fog gondolni rólam. Beleszerettem ugyanis valaki másba. A csavar az egészben az, hogy van két kisfiam is, 10 és 12 évesek, akiket nagyon szeretek. Ennek ellenére nem akartam a gyerekek miatt benne maradni egy olyan házasságban, ahol nem vagyok boldog. A feleségemnek azonnal elmondtam, hogy mi a helyzet. Ő persze először kiborult, sajnos később sem volt nagyon megértő. Nehéz volt elmondanom, de tudtam, éreztem, hogy ennyivel tartozom neki. Elmondtam, hogy nem szeretem már szerelemmel, és valaki máshoz húz a szívem. A gyerekek elhelyezését meg tudtuk beszélni, közösen neveljük őket, így – azt hiszem – kevésbé sérülnek. Most mondhatom, hogy normalizálódott a kapcsolatunk a volt feleségemmel, de erre az időszakra nem jó emlékekkel gondolok vissza.

3. Böbi (24) – Amikor a másik nem érti

Szeretek bulizni, és nem igazán érzem még a fészekrakó ösztönt – ha érted, mire gondolok. A hétvégi partykon általában felszedek valakit, de senkivel nem gondolom túl komolyan, mert az veszélyes. Nem szabad belebonyolódni, mert csak szenvednék. Én így gondolom. Nem egy olyan szakítás volt már az életemben, amikor én mondtam ki, hogy nem akarok semmit az illetőtől. Sokszor az van, hogy a pasik nem értik, mit akarok mondani. Vagy nem akarják megérteni. Volt, aki újra és újra eljött ugyanarra a szórakozóhelyre, hogy hátha összejövünk. Az ilyesmi rém idegesítő és nem mellesleg megalázó a pasi számára. Az ilyeneknek általában az arculcsapás segít megérteni a szituációt: ha mással látnak például.

4. Barna (33) – Barátként elválni

Nem vagyok híve a veszekedésnek egy kapcsolatban. Általában olyan barátnőm volt, aki ugyanígy gondolkodott erről a kérdésről. A legutóbbi kapcsolatomnak két hónapja vetettem véget. Rájöttem, hogy nem vagyunk egymással kompatibilisek. Nem a szerelemről van szó, hanem az együttélés nem ment. Nálunk tökéletesen bejött, hogy lakva ismerjük meg egymást. Teljesen más volt az elvárásunk az élettől, más céljaink lettek, és ez valahogy megölte a szerelmet is. Ő is belátta, hogy nincs értelme folytatni, de a végső szót én mondtam ki. Kicsit sírt, de barátok maradtunk. Ez szerintem csak úgy lehetséges, ha a másik fél is belátja, hogy a kapcsolatnak nincs jövője.

5. Lilla (39) – A második válás

Az első férjemtől 30 évesen váltam el. Megcsalt, vége lett. Nem volt gyerekünk. A második férjem maga a tökély. Romantikus, érzelmes férfi, aki a tenyerén hordozott, imádtuk egymást, de nem lett gyermekünk, amitől ő teljesen kiborult. Nagyon szeretett volna gyereket, és nem sikerült. Lombikkal sem estem teherbe, az orvostól orvosig járkálás pedig nagyon megviselt mind lelkileg, mind testileg. Őt csak lelkileg, de elég volt ahhoz, hogy teljesen megváltozzon. Úgy éreztem, már nem szeret eléggé ahhoz, hogy az életünket együtt folytassuk tovább. Elváltunk. Csendben, kicsit szomorúan mondtam ki, hogy nem akarom magamhoz láncolni, ha családot szeretne. Elment, és már van egy új felesége, aki pont várandós. Ő megtalálta az élete értelmét. Én még keresem, de nem adom fel.

6. Martin (28) – In flagranti

Annyira friss az élmény, hogy még kicsit nehezen beszélek róla. Három éve voltunk együtt a barátnőmmel, már együtt is laktunk az én lakásomban. Minden csodás volt köztünk, legalábbis én így éreztem. Beiratkozott egy rajztanfolyamra, és onnantól kezdve zuhanórepülést vett a kapcsolatunk. Mindig nagyon későn jött haza, amikor a tanfolyam volt. Teljesen klasszikus, megcsalás-sztori. Kicsit szánalmasnak is érzem. Egyik hétvégén csapatépítő tréningre kellett utaznom vidékre. Rossz érzésem volt, ezért hazamentem az első nap után. Egy idegen férfival találtam az ágyunkban aktus közben. Nem csináltam jelenetet, elhagytam a lakást, és fél óra múlva felhívtam, hogy beszéljünk. Kértem, hogy egy-két nap alatt pakolja össze a holmiját, és költözzön el, addig én a bátyámhoz megyek. Érzelemmentes volt az egész. De csak kívülről. Belül tomboltam, és nagyon rossz gondolataim voltak a másik férfit illetően. Uralkodtam magamon, amire büszke vagyok. Most egyedül vagyok, és nagyon üres a lakás. Majd elmúlik… talán.


Ezekkel a férfiakkal légy óvatos – Biztosan megcsalnak!
Ezekkel a férfiakkal légy óvatos – Biztosan megcsalnak!
A szenvedélyes szerelem a legerősebb szerelem
A szenvedélyes szerelem a legerősebb szerelem
Szeretkezés az új partnerrel – 3 dolog, amire érdemes figyelned
Szeretkezés az új partnerrel – 3 dolog, amire érdemes figyelned
A nőknek is vannak szexuális félelmeik – Ezt kell tenned ellenük férfiként
A nőknek is vannak szexuális félelmeik – Ezt kell tenned ellenük férfiként
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.