intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Hűtlenség gén?

Hűtlenség gén?

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint egyes emberek nagyobb valószínűséggel csalják meg a párjukat. A tanulmány szerint azoknál a férfiaknál, akik gyakran hűtlenek, nagyobb számban van jelen egy bizonyos gén, amelyben kódolva van a megcsalás. 

Hűtlenség gén?

Mi is ez a „hűtlenség gén”?

Ez a gén befolyásolja a vazopresszin hormon termelését. Ez a hormon a vízvisszatartásért felelős, ám hatással lehet arra, hogy valaki képes monogám kapcsolatban, elégedetten élni.

Azért nem kell egyből genetikai vizsgálatra rohanni a pasiddal, ez a gén csak az egyik tényező, ami meghatározhatja, hogy valaki hűséges típus-e vagy sem.

Miből következtethetsz, hogy a párod esetleg hajlamos a megcsalásra?

Szülők házassága: A gyermekkori élmények nagyban befolyásolják a felnőttkort. Azok a gyerekek, akik olyan otthonban nőttek fel, ahol a szülők között nem volt minden rendben, és az egyik vagy mindkét szülő hűtlen volt, nagyobb valószínűséggel lesznek maguk is azok. Ez azonban kétélű dolog, mert a gyermek tekintheti úgy a hűtlenséget, mint valami undorító dolgot, de gondolhat úgy is rá, mint egy teljesen természetes, elfogadott dologra. Ha szeretnéd jobban megérteni a partnered, járj utána, milyen a szülei házassága.

Hűtlenség gén?Az őszinteség jelenléte: Vajon a párod gyermekkorában azt tanulta, hogy az őszinteség nagyon fontos? Ha igen, akkor valószínűleg ez természetes számára, és ő is ezt várja el tőled. Ha azonban nem fektettek erre akkora hangsúlyt kiskorában, vagy folyamatosan őszintétlenséget tapasztalt, akkor lehet, hogy a belső meggyőződése szerint cselekszik, amikor megcsal bűntudat nélkül. 

A korábbi kapcsolatai: Egy ember sok mindent tanul a szeretetről és a meghittségről az ex-barátnőitől, a korábbi kapcsolataiból. Ha a múltja tele van problémákkal az elkötelezettséget illetően, esetleg sokszor volt már hűtlen, akkor előfordulhat, hogy ez nála állandó probléma, és nem megbízható szereplője egy hosszú kapcsolatnak.

Az érettségi szintje: Nézz szembe a tényekkel! Ha az ember nem akarja megtenni, nem is fogja. Akár a genetika miatt, akár más okokból kicsapongó a párod, a lényeg az, hogy ha ő nem egy érett, hű kapcsolatot keres, akkor valószínűleg egy vándor lelke lakik benne, függyetlenül a „hűtlenség géntől”.

Ki lehet jelenteni, hogy a hajlam, a genetika is szerepet játszik abban, hogy valaki mennyire hűséges a kapcsolatában. Azonban csak erre alapozni egy ítéletet balgaság lenne. Az, hogy egy férfi képes-e megállapodni sok más dologtól függ, amiben szerepet játszik a múltja, a gyermekkora, a szülei nevelése, az értékrend, amelyet követ és sok más is. Rajtad múlik, hogy személyiségét képes vagy-e elfogadni, mert az emberek nehezen változnak. Le kell fektetni a szabályokat a kapcsolat elején, amelyekhez tudjátok magatokat tartani. Ha képes vagy nyitottabb kapcsolatban élni, akkor a párodnak könnyebb, ám hosszú távon a bizalom nagyon fontos tényező, amelynek hiánya a kapcsolat felbomlásához is vezethet.


A hosszú kapcsolat titka – Nem csak a bizalom számít
A hosszú kapcsolat titka – Nem csak a bizalom számít
A szex mint szenvedélybetegség – mindent a szexfüggőségről 1. rész
A szex mint szenvedélybetegség – mindent a szexfüggőségről 1. rész
Amikor a lányok a szexről beszélnek
Amikor a lányok a szexről beszélnek
Párkapcsolat – Randitól a boldogító igenig
Párkapcsolat – Randitól a boldogító igenig
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.