intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A szexuális életedben tiéd a választás, dönts a hosszú távú fogamzásgátlás mellett!

A szexuális életedben tiéd a választás, dönts a hosszú távú fogamzásgátlás mellett!

A szexualitás életünk nagyon fontos része. Sok fiatal azonban tele van kérdésekkel, amelyeket nem mer feltenni senkinek, így olyan információkra hagyatkoznak, amelyek nem feltétlenül helyesek. A szexualitás és a fogamzásgátlás olyan fontos témák, amelyekről folyamatosan beszélnünk kell.

Szandra és Lilla épp most tették meg első lépéseiket a nagybetűs életben. A 19 és 18 éves fiatalok már többször is kérdeztek tőlünk weboldalunkon, ezért úgy gondoltuk, most mi interjúvoljuk meg őket arról, hogyan vélekednek a szexualitásról, a fogamzásgátlás fontosságáról.

Mit jelent számotokra a szex? Milyen volt az első?

Szandra: Kollégista vagyok 15 éves korom óta, így volt alkalmam belekóstolni már az önállóságba. A szexualitásra csodálatos dologként tekintek, amit élvezni kell. A szüzességem 16 évesen vesztettem el, ami nem életem legjobb élménye volt. Egy kollégiumi bulin történt egy olyan sráccal, akit nem annyira ismertem. Persze az én anyukám is elmondta a szokásos dolgokat a szexről, de élesben ennek nem tudtam igazán hasznát venni. A szex persze minden alkalommal egyre jobb lett, megtanultam, mit, hogyan csináljak ahhoz, hogy jó legyen nekem. A pasik sokszor csak magukkal foglalkoznak közben. Felüdülés egy olyannal lenni, aki figyel rám.

Lilla: A szüleimmel igazán jó a kapcsolatom, anyuval mindent megbeszélek. Az első komoly barátommal való kapcsolatomat is természetesen elmondtam neki. A szex számomra szerelem nélkül lehetetlen. A szüzességemet én is 16 évesen veszítettem el. Mindent előre elterveztem. A barátom gyengéd volt és kedves, ezért jó élményként maradt meg bennem az egész.

Szandra és Lilla

Védekeztetek?

Szandra: Mivel egy bulin történt, és a srácnál és nálam sem volt semmi, nem védekeztünk. Nőgyógyásznál sem jártam még előtte, így a fogamzásgátló sem játszott. Rábíztam magam a sorsra. Azóta is sokszor így történt. Ki gondolkodik egy spontán szexnél, hogy most van-e gumi, vagy nincs? A gyógyszertől tartok egy kicsit, a barátnőm például meghízott, amióta szedi. Nem tudom, hogy attól-e, de felszedett jópár kilót.

Lilla: Anyu már az első menstruációm után elvitt a nőgyógyászához. Iszonyatosan féltem, de anyu szerint ez nagyon fontos. Megszólalni is alig mertem, de ez az évek során sokat változott. Az orvosommal jó a kapcsolatom, most már bármit meg merek kérdezni tőle, és szerintem ez így nagyon jó. Az orvos azt javasolta, hogy fogamzásgátló tablettával védekezzem, így még azelőtt elkezdtem szedni, hogy a barátommal komolyra fordultak volna a dolgok. Már az elsőnél is így védekeztünk. Számomra ez tökéletes megoldás. Nem kell az óvszerrel bajlódni.

Nem félsz, hogy következményekkel jár, ha nem védekezel megfelelően?

Szandra: Azért van bennem félelem. Igyekszem figyelni arra, hogy mindig legyen nálam óvszer, de előfordul, hogy nincs. A tartós kapcsolat pedig nem az én világom. Változtatnék a hozzáállásomon, de egyelőre ez így megfelel. Ha esetleg teherbe esnék, az durva lenne, de ezen ráérek akkor gondolkodni, ha megtörténik.

Lilla: Bátor vagy, én nem mernék ilyen lazán élni, az biztos. Szerintem a tablettával jól boldogulnál. Érdemes lenne egy nőgyógyásszal beszélned erről. Én nem híztam meg tőle, és az orvosom azt mondta, hogy a tabletta nem is hizlal. Ma már nagyon alacsony hormontartalmúak kaphatók.

Mit gondoltok, a fogamzásgátlás a nő vagy a férfi feladata a kapcsolatban?

Szandra: Az én kapcsolataimban az volt jellemző, hogy ha én nem gondoltam rá, akkor a pasi biztos nem. Talán egyszer-kétszer fordult elő olyan, hogy a partneremnél volt kondom. Ha belegondolok, ez nem túl biztató. Azt hiszem, végiggondolom ezt az egészet még egyszer.

Lilla: Azt hiszem, ezt nem lehet így elkülöníteni. Mindkét félnek tudnia kell, hogy a védekezés fontos. Nemcsak a kisbaba miatt, akinek még nem kéne érkeznie, hanem a betegségek miatt is. Nagyon fontos, hogy a nő és a férfi egyaránt kivegye a részét a szex ezen oldalából is. 

Egy nőgyógyász, akiben bízol, bizonyára hasznos tanácsokkal lát el a fogamzásgátlást illetően. A döntés azonban mindig a tiéd. Fontos tehát, hogy minden kérdésedre megkapd a választ, tisztában légy a választási lehetőségeiddel.

 

Kovács-Hain Zsuzsa

 


Lehet jól vagy rosszul csókolni?
Lehet jól vagy rosszul csókolni?
Tedd, és ne tedd – Szex után
Tedd, és ne tedd – Szex után
Párkapcsolat – Randitól a boldogító igenig
Párkapcsolat – Randitól a boldogító igenig
Nem KELL férjhez menni!
Nem KELL férjhez menni!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.