intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A szexuális életedben tiéd a választás, dönts a hosszú távú fogamzásgátlás mellett!

A szexuális életedben tiéd a választás, dönts a hosszú távú fogamzásgátlás mellett!

A szexualitás életünk nagyon fontos része. Sok fiatal azonban tele van kérdésekkel, amelyeket nem mer feltenni senkinek, így olyan információkra hagyatkoznak, amelyek nem feltétlenül helyesek. A szexualitás és a fogamzásgátlás olyan fontos témák, amelyekről folyamatosan beszélnünk kell.

Szandra és Lilla épp most tették meg első lépéseiket a nagybetűs életben. A 19 és 18 éves fiatalok már többször is kérdeztek tőlünk weboldalunkon, ezért úgy gondoltuk, most mi interjúvoljuk meg őket arról, hogyan vélekednek a szexualitásról, a fogamzásgátlás fontosságáról.

Mit jelent számotokra a szex? Milyen volt az első?

Szandra: Kollégista vagyok 15 éves korom óta, így volt alkalmam belekóstolni már az önállóságba. A szexualitásra csodálatos dologként tekintek, amit élvezni kell. A szüzességem 16 évesen vesztettem el, ami nem életem legjobb élménye volt. Egy kollégiumi bulin történt egy olyan sráccal, akit nem annyira ismertem. Persze az én anyukám is elmondta a szokásos dolgokat a szexről, de élesben ennek nem tudtam igazán hasznát venni. A szex persze minden alkalommal egyre jobb lett, megtanultam, mit, hogyan csináljak ahhoz, hogy jó legyen nekem. A pasik sokszor csak magukkal foglalkoznak közben. Felüdülés egy olyannal lenni, aki figyel rám.

Lilla: A szüleimmel igazán jó a kapcsolatom, anyuval mindent megbeszélek. Az első komoly barátommal való kapcsolatomat is természetesen elmondtam neki. A szex számomra szerelem nélkül lehetetlen. A szüzességemet én is 16 évesen veszítettem el. Mindent előre elterveztem. A barátom gyengéd volt és kedves, ezért jó élményként maradt meg bennem az egész.

Szandra és Lilla

Védekeztetek?

Szandra: Mivel egy bulin történt, és a srácnál és nálam sem volt semmi, nem védekeztünk. Nőgyógyásznál sem jártam még előtte, így a fogamzásgátló sem játszott. Rábíztam magam a sorsra. Azóta is sokszor így történt. Ki gondolkodik egy spontán szexnél, hogy most van-e gumi, vagy nincs? A gyógyszertől tartok egy kicsit, a barátnőm például meghízott, amióta szedi. Nem tudom, hogy attól-e, de felszedett jópár kilót.

Lilla: Anyu már az első menstruációm után elvitt a nőgyógyászához. Iszonyatosan féltem, de anyu szerint ez nagyon fontos. Megszólalni is alig mertem, de ez az évek során sokat változott. Az orvosommal jó a kapcsolatom, most már bármit meg merek kérdezni tőle, és szerintem ez így nagyon jó. Az orvos azt javasolta, hogy fogamzásgátló tablettával védekezzem, így még azelőtt elkezdtem szedni, hogy a barátommal komolyra fordultak volna a dolgok. Már az elsőnél is így védekeztünk. Számomra ez tökéletes megoldás. Nem kell az óvszerrel bajlódni.

Nem félsz, hogy következményekkel jár, ha nem védekezel megfelelően?

Szandra: Azért van bennem félelem. Igyekszem figyelni arra, hogy mindig legyen nálam óvszer, de előfordul, hogy nincs. A tartós kapcsolat pedig nem az én világom. Változtatnék a hozzáállásomon, de egyelőre ez így megfelel. Ha esetleg teherbe esnék, az durva lenne, de ezen ráérek akkor gondolkodni, ha megtörténik.

Lilla: Bátor vagy, én nem mernék ilyen lazán élni, az biztos. Szerintem a tablettával jól boldogulnál. Érdemes lenne egy nőgyógyásszal beszélned erről. Én nem híztam meg tőle, és az orvosom azt mondta, hogy a tabletta nem is hizlal. Ma már nagyon alacsony hormontartalmúak kaphatók.

Mit gondoltok, a fogamzásgátlás a nő vagy a férfi feladata a kapcsolatban?

Szandra: Az én kapcsolataimban az volt jellemző, hogy ha én nem gondoltam rá, akkor a pasi biztos nem. Talán egyszer-kétszer fordult elő olyan, hogy a partneremnél volt kondom. Ha belegondolok, ez nem túl biztató. Azt hiszem, végiggondolom ezt az egészet még egyszer.

Lilla: Azt hiszem, ezt nem lehet így elkülöníteni. Mindkét félnek tudnia kell, hogy a védekezés fontos. Nemcsak a kisbaba miatt, akinek még nem kéne érkeznie, hanem a betegségek miatt is. Nagyon fontos, hogy a nő és a férfi egyaránt kivegye a részét a szex ezen oldalából is. 

Egy nőgyógyász, akiben bízol, bizonyára hasznos tanácsokkal lát el a fogamzásgátlást illetően. A döntés azonban mindig a tiéd. Fontos tehát, hogy minden kérdésedre megkapd a választ, tisztában légy a választási lehetőségeiddel.

 

Kovács-Hain Zsuzsa

 


6 étel és ital, ami totálisan megöli a szexuális életed
6 étel és ital, ami totálisan megöli a szexuális életed
Ez történhet a pároddal, ha nem szexeltek egy hétig
Ez történhet a pároddal, ha nem szexeltek egy hétig
Idősebb pasi az ideálod? Ezekre a dolgokra figyelj
Idősebb pasi az ideálod? Ezekre a dolgokra figyelj
Mi a szerelem?
Mi a szerelem?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.