intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Hogy mondd el a szüleidnek, hogy terhes vagy?

Hogy mondd el a szüleidnek, hogy terhes vagy?

Épp, hogy csak bontogatni kezdted a szárnyaidat, szerelmes lettél, mindent odaadtál. Szó szerint. Most félelem, zavar és bűntudattal vegyes izgalom van benned. Hogy mondd el a szüleidnek, hogy kisbabát vársz?

Függetlenül attól, hogy a mindennapokban milyen a kapcsolatod a szüleiddel, fontos, hogy tudd, szeretnek. Ahhoz, hogy segíteni tudjanak, el kell mondanod nekik az igazat. Ez nagyon nehéz, hiszen biztosan félsz, és szégyelled is magad, de ez a lépés elengedhetetlen, hogy bízzanak benned és melléd álljanak. Nehéz időszak vár rád, bárhogy is döntesz, és a család, a szüleid támogatása most mindennél fontosabb.

Miután bizonyossá vált, hogy várandós vagy, készíts egy tervet arra, hogyan fogod nekik elmondani.

1. Gondold át, hogy pontosan mit akarsz nekik mondani. Valószínűleg nem sejted, hogyan reagálnak majd az általad közölt hírre, ezért fontos, hogy felkészülj mindenre.

2. Ne kutyafuttában vesd oda nekik a mondanivalód, hanem ülj le velük, és nyugodt körülmények között vágj bele. Természetesen az is előfordulhat, hogy először annak a szülődnek mondod el, akivel szorosabb a kapcsolatod, így is rendben van.

3. Hagyj nekik időt arra, hogy megemésszék. Eddig te az ő kislányuk voltál, és hirtelen felnőtt lett belőled. Az ő szemükben azonban még mindig az a 3 éves kislány vagy, akit először vittek oviba. Ne félj, feldolgozzák, csak nem azonnal.

4. Légy velük őszinte, és mindent mondj el. Avasd be őket a részletekbe is. Mondd el, ki az apa, hogy védekeztetek-e, vagy nem, hogy voltál-e már orvosnál, és főként azt, hogy mik a terveid.

5. Ne feledd, ők a szüleid. Sokkal nagyobb élettapasztalattal rendelkeznek nálad. Azonban a döntést nem hozhatják meg helyetted. Ezért, ha már döntöttél a további sorsodról, tudasd velük, és légy határozott.

6. Tudnod kell, hogy egyedül sokkal nehezebb ezen átesni, szükséged van a szüleidre. Mondd el nekik, hogy mennyire fontos számodra a támogatásuk.

Mire számíthatsz?

Az első reakciójuk valószínűleg nem a felhőtlen öröm lesz. Aggódnak miattad, ezért talán mérgesek, dühösek lesznek, és mérhetetlen csalódottságot fognak érezni.

Az első döbbenet után azonban megpróbálnak majd segíteni. Hallgasd meg őket, mert más szemszögből látják az egészet. Ne borulj ki, hadd lássák, hogy felnőttként beszélhetnek veled.

A gyermekük vagy, szeretnek. Még akkor is így van ez, ha esetleg ordítani kezdenek, vagy kikelnek magukból. Ne feledd, derült égből villámcsapásként érte őket a hír, hogy terhes vagy. Miután lenyugodtak a kedélyek, melléd állnak majd, és ahol tudnak, segítenek.

Fogadd meg a tanácsaikat, de dönts egyedül (vagy a gyermek apjával).

Ha nem akarod a szüleidnek elmondani, keress egy olyan felnőttet, akiben maradéktalanul megbízol, és kérd ki az ő véleményét. 

 

Kovács-Hain Zsuzsa


A nő este, a férfi  reggel
A nő este, a férfi reggel
Megtaláltad a nagy Ő-t? – Ebben a 3 dologban ne akard megváltoztatni!
Megtaláltad a nagy Ő-t? – Ebben a 3 dologban ne akard megváltoztatni!
4 ok, amiért soha ne színleld az orgazmust
4 ok, amiért soha ne színleld az orgazmust
Már megint miről  fantáziálsz? - A leggyakoribb női  szexuális fantáziák
Már megint miről fantáziálsz? - A leggyakoribb női szexuális fantáziák
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.