intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Heti egy szex már lassíthatja az öregedést?

Heti egy szex már lassíthatja az öregedést?

Azt eddig is tudtuk, hogy a szex élvezetes, kalóriát éget és sok-sok pozitív tulajdonsága van még. Nemrég azonban készült egy kutatás arról, hogy a szex lassítja az öregedést. Immár bizonyítást nyert az az elgondolás, ami eddig csak sejtés volt.

Jó hír, hogy nemcsak azt tudhatod meg, hogy milyen jó a szex a ráncok ellen, hanem azt is, hogy hetente hányszor érdemes szexelni ahhoz, hogy az öregedés folyamatai lelassuljanak.

A kutatást a Kaliforniai Egyetemen végezték, közel 130 édesanya részvételével. Nagyon érdekes kutatómunka állt a tanulmány mögött, ugyanis a kutatók egy egész hétig követték a résztvevők párkapcsolatának minden momentumát.

Napi összefoglalókat kértek, amelyekből kiderült, volt-e vita, veszekedés aznap a partnerek közt, volt-e szexuális együttlét, és azzal mennyire voltak elégedettek.

Nemcsak összefoglalót kértek, hanem vért is vettek a nőktől, amelyeket aztán összehasonlítottak a beadott összefoglalókban leírtakkal, hogy ebből levonhassák a következtetéseket: van-e összefüggés a szex és az öregedés lassítása között.

Az eredmény minden várakozást felülmúlt. Arra jutottak ugyanis, hogy azoknál a nőknél, akik legalább egyszer szexeltek egy héten, sokkal hosszabbak voltak a telomereik, azaz a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén lévő, többszörösen ismétlődő szakaszaik.

Mi az a telomer?

Megakadályozza, hogy a kromoszómák végei összetapadjanak. Emellett még egy nagyon fontos szerep jut a telomereknek: védik a DNS-t attól, hogy a folyamatos sejtosztódás során károsodjanak a folyamatos rövidülés miatt. Ez azért nagyon fontos, mert a sejtek osztódása olyan folyamat, amely során a kromoszómáink DNS-láncának vége kissé megrövidül, és ha nem elég hosszú a telomer, akkor akár a DNS is károsodhat. Ha azonban a telomer hosszú (minél hosszabb, annál jobb), akkor annak a hossza tud csökkenni a sejtosztódáskor, megkímélve ezzel a DNS-t.

A rendszeres, kiegyensúlyozott szexuális élet pedig – amellett, hogy fenntartja egy kapcsolatban a szenvedélyt és az intimitást –, képes arra, hogy regenerálja a telomereket.

Ennek következményeként a sejtek nem károsodnak, egészségesek maradnak, és ami még egy szuper bónusz, fiatalok is.

 

Tarjáni Rita

 

Forrás: www.rd.com


A prosztata mint férfi G-pont
A prosztata mint férfi G-pont
A szerelem férfi szemmel
A szerelem férfi szemmel
Viszlát káosz, helló jó szex!
Viszlát káosz, helló jó szex!
Szeresd is, ha megszerezted!
Szeresd is, ha megszerezted!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.