intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ha szeretnéd, de mégse megy…

Vannak olyan esetek, amikor igazán azt érzitek: itt az ideje, itt az alkalom, hajrá, ne fogjuk vissza magunkat! Megvan a megfelelő partner, a vágy, a védekezést is megbeszéltétek, de valahogy mégse megy a dolog. Hogy miért? Olvasd el cikkünket, és megtudhatod, mikor kell orvoshoz menned és mikor segíthet a türelem és a beszélgetés!

Ha fájdalmas

Ha felszínes vagy mély fájdalmat érzel szeretkezés közben, az lehet olyan erős és hosszan tartó, hogy megnehezíti vagy lehetetlenné teszi a behatolást. Ennek többféle oka is lehet, és bizony nem árt vele orvoshoz fordulni! Elsőként beszéld meg a pároddal, hogy mindkettőtöknek türelmesnek kell lennetek, hiszen egyik-másik gond megoldása hosszabb idő is lehet.

·       Ha a fájdalmat közvetlenül a hüvelybemenetnél érzed, akkor lehet, hogy gombás, bakteriális vagy herpesz vírusfertőzésed van, vagy allergiás vagy a spermaölő szerre vagy az óvszerre.

·       Ha a fájdalom inkább alhasi, akkor nőgyógyászati betegség lehet az ok: petefészek gyulladás vagy ciszta.

Ha nem megy

A hüvely környékén lévő izmok görcsösen, akaratlanul összehúzódhatnak, így lehetetlenné téve a behatolást. Ezt vaginizmusnak hívjuk, és általában lelki oka van, csak nagyon ritka, hogy szervi oka lenne. Hogy miért alakul ki? Gyakran a háttérben egyszerűen a szextől való félelem és annak visszautasítása áll, de szexuális trauma (nemi erőszak, korábbi kellemetlen szexuális emlék) is kiválthatja.

Ha arra gyanakszol, hogy veled ez a helyzet, mielőbb keress fel egy nőgyógyászt, aki kideríti, hogy tényleg nem szervi-e a probléma. Ha nem, akkor bizony nem árt pszichológushoz fordulni, méghozzá minél előbb, hogy könnyebben megoldható legyen a gond, és ne a kapcsolatod menjen rá a várakozásra és a sikertelen próbálkozásokra.

Ha hiányzik a vágy

Természetes, hogy egy lány nemi vágya nem állandó, hanem ingadozik: függ például a hangulattól, a menstruációs ciklustól. De ha soha nem vágyat, inkább közömbösséget, visszautasítást vagy viszolygást érzel a testi kapcsolat iránt, akkor az már lehet, hogy frigiditás.

Azért persze nem kell megijedni: ennek lehet hormonális oka (pajzsmirigy-betegség, depresszió, cukorbetegség miatt), de egyes gyógyszerek tünete is lehet a vágy hiánya.

A legtöbbször persze itt is lelki ok van a háttérben.

·       Ha még tapasztalatlan vagy, lehet, hogy valójában még nem is érdekel annyira a szex? Ha így van, várd meg, amíg igazán akarod!

·       A kudarctól félsz? Ne izgulj, ez nem verseny, senki nem kap díjat! Ha pároddal szeretitek egymást, biztosan boldoggá teszitek egymást!

·       Frigiditást okozhat a túlzottan merev nevelés, a nagyon sok stressz és a lelki megrázkódtatások, a szexuális zaklatás is.

Bármi is legyen az ok, mindenképpen beszéld meg a pároddal, és kérd, hogy értse meg, nem a szerelem hiányzik belőled, csak a vágy. Ha sokáig nem oldódik meg a gond, akkor keress fel szexológust vagy pszichológust.

 

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.