intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ha nincs kedved a szexhez, nem kell csinálnod

Ha nincs kedved a szexhez, nem kell csinálnod

A szex fontos a vágy miatt, a szükségletek miatt és azért, hogy lenyűgözd a párodat. Néha azonban egy kicsit sincs kedved hozzá, mégis eleget teszel a szerelmed kérésének, vágyának. De vajon jó ez így neked?

Az igazi, jó szex két fél között akkor működik igazán, ha te és a párod is ugyanúgy akarjátok. Emellett persze az is nagyon fontos, hogy mindketten teljes lélekkel is ott legyetek. A kölcsönös szex nemcsak a testre, hanem a lélekre is pozitív hatással van, ám akkor, amikor beteg vagy, fáj a fejed, vagy nagyon fáradtnak érzed magad, akkor nincs benne semmi örömteli. Ráadásul a kapcsolatotoknak sem tesz jót, ha kötelességként tekintesz a szexre.

Nyugodtan mondhatsz nemet

Nem egy börtönben, hanem egy párkapcsolatban élsz. Ha nem akarod, és mégis kötélnek állsz, az olyan, mintha megerőszakolnád magad, lelked, a tested és a kapcsolatotokat is. Ennél is rosszabb, hogy az ilyen szex nem okoz örömöt neked, és mivel nem tudsz száz százalékig benne lenni, a szerelmednek sem.

Ha nem kívánod a partnered, mégis sokszor lefekszel vele így is – ahelyett, hogy megbeszélnétek a problémát – kialakulhat benned egy elutasítás vele szemben. Ez egy tudat alatti érzelem, amelyet ellenséges gondolatok irányítanak. Hibáztatod őt, amiért nem veszi észre, hogy nem akarod. Ha ez sokáig húzódik, mindig a kötelezettséget fogod látni benne, és ez egyre rosszabb lesz.

Nem szabad úgy érezned, hogy a párod esetleg megsértődik vagy elhagy azért, mert épp nem kívánod a szexet. Ha úgy akarsz ezen túllendülni, hogy akkor is odaadod neki magad, amikor nem akarod az a kapcsolat végét is jelentheti.

Ennek pedig nem testi okai vannak, hanem az őszinteség hiánya veszi el az erőt a kettőtök közti érzésből.

Gondold végig, mi lehet a baj

Vajon minden rendben van a lelkedben? Sokszor a szexuális vágy csökkenését lelki problémák okozzák. Ezek a lelki problémák kihatnak a testedre, és mindenféle kellemetlen tünetet tapasztalhatsz. Az egyik legrosszabb ilyen, hogy a szexuális együttlétek nem lesznek kellemesek, fájdalmat érezhetsz.

Előfordulhat, hogy a problémákért hibáztatni kezded saját magad, ennek ellenére újra és újra belemész az aktusba. Ez viszont könnyen tehet depresszióssá.

Tenned kell valamit

Először is tudatosítsd, hogy nem vagy tárgy, önálló érzéseid és gondolataid vannak. Ezeket nyugodtan képviseld, és mondd is ki a párodnak. Ha nem vagy hozzá őszinte, nagyon nehéz a kapcsolatot menedzselni, és ez nem csak a szexre lesz igaz a jövőben. Az egész párkapcsolat kerülhet veszélybe csupán attól, hogy te valamiért nem mersz a szerelmeddel beszélni arról, ami benned zajlik. Tedd félre ezt a szégyenérzetet, és mondj el neki mindent.

Csak úgy tudsz kijönni ebből, ha van segítséged – mind lelki, mind testi téren. Élj hát ezzel a segítséggel, és lehet, hogy még élvezni is fogod.


Tarjáni Rita


Mi a pasid csillagjegye? Tudd meg, mitől indul be igazán!
Mi a pasid csillagjegye? Tudd meg, mitől indul be igazán!
Úgy beszélj, hogy meg is értselek!
Úgy beszélj, hogy meg is értselek!
Biztonsági játék a szerelemben? Nem működik!
Biztonsági játék a szerelemben? Nem működik!
5+1 dolog, amit feltétlenül tarts szem előtt a szexszel kapcsolatban
5+1 dolog, amit feltétlenül tarts szem előtt a szexszel kapcsolatban
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.