intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ha minden kötél szakad..

Ha minden kötél szakad..

Bizonyára te egy felelősségteljes, előrelátó ember vagy, aki tudja, milyen fontos a megfelelő fogamzásgátlás. Ennek ellenére előfordulhatnak olyan esetek, amikor a védekezés nem megfelelő, esetleg elmarad. Ilyenkor szóba jöhet a sürgősségi fogamzásgátlás.

Mi is az a sürgősségi, vagyis esemény utáni tabletta?

A rendszeresen szedett fogamzásgátlók alacsony mennyiségben tartalmaznak sárgatesthormont. A sürgősségi tablettában ez a hormon sokkal nagyobb adagban van jelen. A megtermékenyített petesejtnek néhány napra szüksége van, míg eljut a méhbe. Ez alatt az idő alatt megakadályozható, hogy a méhben kialakulhasson a terhesség. Ez az oka annak, hogy a sürgősségi tabletták bevételével maximum 72 órát lehet várni. Így, ha történik egy védekezés nélküli aktus, nagyon fontos, hogy mielőbb orvoshoz fordulj. Az esemény utáni tabletták ugyanis vénykötelesek, a várakozás pedig csökkentheti a hatékonyságot.

Nagyon fontos, hogy időben legyél. A nőgyógyásznak – mielőtt felírná a tablettát – meg kell vizsgálnia a pácienst. Az esemény utáni tabletta ugyanis esetleges veszélyeket is rejthet. A hosszú idő óta fennálló betegségekről is feltétlenül szólni kell az orvosnak, mivel vannak olyan betegségek, amelyek mellett ez a fogamzásgátlási módszer nem alkalmazható.

Ha minden kötél szakad..
Ezek a tabletták magas hormontartalmúak. E miatt nem javasolt a gyakori használata. Felborulhat a ciklusod, vérzészavarok és gyulladások alakulhatnak ki. Ha esetleg már kétszer alkalmaznod kellett egymás utáni hónapokban, írass fel inkább rendszeresen szedhető fogamzásgátló tablettát. Ezek egyhavi adagjában kevesebb a hormon, mint egyes esemény utáni készítményekben.

Lehetnek mellékhatásai?

Sajnos igen.

  • Gyakori mellékhatás a hányás, hányinger
  • Előfordulhat pecsételő vérzés
  • Fejfájás
  • Gyengeségérzet
  • Szédülés
  • Fáradékonyság
  • Mellfeszülés

A panaszok néhány nap alatt elmúlnak, és a tabletta általában nincs hatással a következő menstruációra. Ha azonban egy hétnél, 10 napnál többet késik a menzeszed, keress fel egy nőgyógyászt, mivel felmerülhet a terhesség gyanúja.

Mit kell még feltétlenül tudnod?

  • Ha be is veszed a tablettát, az nem nyújt védelmet a következő aktusok során! Védekezz gumi óvszerrel!
  • Az esemény utáni tabletták nem védenek a nemi úton terjedő betegségekkel szemben. Légy mindig észnél, és legyen a táskádban gumi óvszer, amely megfelelő védettséget nyújthat a nem kívánt terhesség kivédésére és a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben is.
Töltsd meg fantáziával a szexuális életed!
Töltsd meg fantáziával a szexuális életed!
Ezekkel a férfiakkal légy óvatos – Biztosan megcsalnak!
Ezekkel a férfiakkal légy óvatos – Biztosan megcsalnak!
Szív vs. ész, avagy az örök harc
Szív vs. ész, avagy az örök harc
5 tipp – így  könnyítsd meg a randizást
5 tipp – így könnyítsd meg a randizást
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.