intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ha menni kell, hát menni kell! - Így hagyd el a pasit, aki nem Neked való


Kevés kiábrándítóbb helyzetet ismerek, mint azt a felismerést, amikor rájövünk, hogy a férfi, akivel együtt élünk, egyáltalán nem nekünk való. Nagyon nehéz ezt a szituációt kezelni, hiszen sokszor úgy érezzük, hogy a vonzódás nagyon erős, ugyanakkor tudjuk, hogy a kapcsolat semmilyen pozitívumot nem ad. Hogy hagyd el a pasit, aki nem Neked való, és hogy éld ezt túl lelkileg? Segítünk!

Sajnos a közvetlen környezetemben is látok barátnőket, akik – szerintem – nem a megfelelő párral osztják meg az életüket. A felismerésig azonban még nem jutottak el. Látom az őrlődést, a szenvedést, a kételyt és a csalódást. De lépni egyikük sem tud vagy nem mer. Nem akarják megbántani a férfit, akihez kötődnek. Ez egy olyan függőség, ami abból a viszonzatlan érzelemből fakad, amit ezek a nők táplálnak a férfi iránt, de nem kapják vissza, és szinte vágyják azt.

A legnehezebb az, hogy felismerd azt, hogy függsz valakitől érzelmileg, és ez neked nem jó! Ha eddig sikerül eljutni, akkor a kilépés a kapcsolatból már sokkal könnyebb lesz. Ha azonban nem jutsz el a felismerésig, és nem vallod be önmagadnak a valóságot, akkor hosszú szenvedésre vagy ítélve.

Mit tehetsz?

1. Először is légy őszinte önmagadhoz

Annak érdekében, hogy egy kapcsolatnak véget vethess, szinte kívülről kell látnod a dolgokat. Fel kell térképezned egyértelműen a kapcsolat azon elemeit, amelyek egyértelműen nem működnek. Tedd mérlegre a jó és a rossz dolgokat (ha kell, írd is le).

2. Nézz szembe a fájdalommal

Ha sikerült végre a tisztánlátás, az nagyon fájhat. Ezzel a fájdalommal szembe kell nézned, csak akkor múlik el maradéktalanul. Ne feledd, az érzelmi függőség nagyon erős, lelkierő és akaraterő szükséges ahhoz, hogy legyőzd. Minél tovább húzod a szembenézést, annál erősebb lesz a fájdalom.

3. Állítsd fel az objektív igazságot, ne a belső vívódásnak adj teret

Amikor megtapasztalod ezt a fájdalmat, úgy érezheted, hogy ez soha nem múlik el, és rettenetes lesz mindig. ilyenkor sokan megtorpannak, és visszalépnek a sikertelen kapcsolatba. Ne tedd ezt. Állítsd fel az objektív igazságot. Vedd sorra a történéseket, amik ide vezettek, és elemezd ki objektíven. Kérdezd meg magadtól, hogy ha ez a kapcsolat olyan jó lenne, akkor eljutottál volna-e idáig. Ha a válaszod nem, akkor nincs min gondolkodni tovább.

4. Keress támogatókat, lelki társakat

Most igazán nagy szükséged lesz barátokra, barátnőkre vagy a szüleidre. Olyan embereket válassz támogatóknak, akik őszintén elmondják Neked a véleményüket, és akiknek a szívára hallgatsz. Ők biztosítják Neked a kívülről látás képességét, és megakadályoznak abban, hogy megtorpanj.

5. Kötelezd el magad a döntés mellett, és lépj

Leírtad a jó és a rossz dolgokat, felállítottad az objektív igazságot, már vannak, akik figyelnek rád, és segítenek. Az utolsó lépés a döntés. Tökéletes megoldás nem létezik. Saját magadat kell ilyenkor előtérbe helyezned. Azt a döntést meghozni, hogy elhagyj valakit – aki nem neked való – soha nem könnyű. Mindössze annyit kell tenned, hogy mélyen és őszintén átgondolod, mi az, amire vágysz, amire szükséged van, és ezt milyen kapcsolatban kaphatod meg.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.