intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Fogamzásgátlás – A személyre szabott megoldás 6 nő szerint

Fogamzásgátlás – A személyre szabott megoldás 6 nő szerint

Minden nő másmilyen, mindenkinek mások az igényei. A fogamzásgátlásban is mindenki más módszert talál hatásosnak, és mindenkinek más való. Most hatan mondták el, ők hogyan védekeznek a nem kívánt terhesség ellen, és miért ezt választották.

Saci (20) – Minipill

Két dolog miatt szedem ezt a típusú fogamzásgátlót. Az egyik az, hogy nagyon, de nagyon feledékeny vagyok, és a minipillel könnyebb volt megszoknom, hogy minden nap bevegyem a fogamzásgátlót. A minipillnél nincs 7 napos szünet, a tablettát folyamatosan kell szedni. A másik okom az, hogy a családomban többeknek volt szív-érrendszeri problémája, és a nőgyógyászom javasolta, hogy ezt a típusú készítményt szedjem, mert nálam nagyobb a kockázat a szív-érrendszeri betegségek kialakulására vagy trombózisra esetleg. 

Petra (26) – Kombinált hormonális fogamzásgátló tabletta

Klasszikus választás, azt hiszem. Szerencsére nálam nem nagyon van semmilyen betegséggel kapcsolatban rizikó, így az orvosommal a kombinált, azaz kétféle hormont is tartalmazó tabletta mellett döntöttünk. Eddig még nem felejtettem el egyszer sem, és jól teszi a dolgát. Megbízom a módszerben.

Dóra (28) – Gumi óvszer

Bevallom, kicsit tartok a hormontartalmú készítményektől, ezért a kondomra esett a választásom, amikor komoly barátom lett. Azóta már férjhez mentem, de mindig a gumit választottuk, immár közös megegyezéssel. Most már szóba került a baba is, így most semmivel sem védekezünk, várjuk, hogy az életünkbe érkezzen.

Franciska (32) – Hüvelygyűrű

Régebben szedtem fogamzásgátló tablettát, de sokat utaztam, és az időzónák közti ugrálás nem volt barátja a rendszerességnek, ami viszont kell a tabletta hatékonyságához. A hüvelygyűrű nagyon kényelmes módszer számomra. A menstruációm első napján kell felhelyezni, majd három hét múlva el kell távolítani, és jön 7 nap szünet, amikor menstruációszerű vérzés jelentkezik. Ezután újabb gyűrűt kell felhelyezni.

Gréta (41) – Méhen belüli eszköz

Két gyermekem van, és úgy érezzük a férjemmel, hogy így teljes a családunk. Ezért választottunk olyan fogamzásgátló módszert, ami folyamatosan véd. Semmi bajom a hormonokkal, előtte tablettát szedtem, ami nagyon hatékony volt, de ez kicsit kényelmesebb számomra. Elvileg 5 évig nyújt védelmet, de folyamatosan ellenőrzi az orvosom, és, ha kell, majd kicseréli.

Anna (30) – Kombinált tabletta és gumi óvszer

Folyamatosan, azaz 28 napig szedhető kombinált tablettát szedek. Ez az állandó fogamzásgátlóm, és nagyon jó hatásfokkal működik. Ennek ellenére sokszor használok kiegészítésként gumi óvszert is. Nem vagyok monogám típus, ezért fontos, hogy mindig védve legyek a szexuális úton terjedő betegségek ellen is.

 

Összeállította: Komáromi Csenge


Egy-két randi, csak ennyi vagy!
Egy-két randi, csak ennyi vagy!
3 közhely a szerelemről, ami egyáltalán nem igaz
3 közhely a szerelemről, ami egyáltalán nem igaz
A szex tanulható
A szex tanulható
7 tipp távolsági szerelmekhez
7 tipp távolsági szerelmekhez
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.