intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Feromonok, a néma szexuális jelek

Feromonok, a néma szexuális jelek

Gondolkoztál már azon, hogy vajon a pasid miért talál téged ellenállhatatlanul vonzónak, vagy te miért találod őt annak? Bizonyára hallottál már a feromonokról. Ezek az anyagok olyan titokzatos kémiai jelek, amelyek a levegőbe kerülve tudatalatti vonzalmat vagy ellenérzést váltanak ki.

Tudósok összefüggésbe hozták a ciklussal, az ovulációval. Egyes parfümök is tartalmaznak feromonokat, ezzel még népszerűbbek az erre érzékenyeknél. Ennek ellenére a tudomány nem tart azon a szinten, hogy pontosan másolni tudja az ember személyes feromonját. Ez éppúgy része a genetikánknak, mint a hajszín vagy a bőr tónusa. Tény, hogy a kutatók nemrégiben felfedeztek egy olyan szaglóideget, amelyről feltételezik, hogy ezen keresztül történik a feromonok feldolgozása. Közvetlenül az agynak azon területéhez kapcsolódik, amelyben a szexuális ingereket dolgozza fel az agy.

De mik ezek a szexuális jelek pontosan?

Általában annak az illata vonzó számunkra, akié különbözik a miénktől. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyértelmű szexuális vonzódást érzünk mindenki iránt. Ehhez azért több kell. A családtagok illata gyakran nagyon hasonló, így nem is vonzóak egymás számára. Ez védi a családtagokat az egymással történő szexuális kapcsolattól, a gyermeknemzéstől. Azt is kimutatták, hogy a nők terhességük alatt jobban vonzódnak a kémiailag hasonló összetételű illattal rendelkezőkhöz. Tehát sokszor inkább a családtagokkal érzik jól magukat, mint a társukkal.

Azoknál a pároknál, ahol az illatuk kémiai összetétele nagyon hasonló, nagyobb valószínűséggel alakulnak ki termékenységi problémák, vetélés vagy hűtlenség.

Minél nagyobb az eltérés az illatban, annál sikeresebb a kapcsolat, a gyermeknemzés.

Nem csaphatod be a természetet!

Szóval hogyan is lehet létrehozni az illatot, amivel végleg megfoghatod partnered, és addig éltek boldogan, míg meg nem haltok? Sajnos ez sehogy sem lehetséges. Az emberek (és az állatok is) immateriális, ösztönös módon vonzódnak egymáshoz. Még a legdrágább parfüm sem képes becsapni az Anyatermészetet. Amikor kialakul a szexuális vonzalom, a természet kerekedik felül, és az ösztönök kezdenek uralkodni. ha fogamzásgátlót szedsz, megváltozhat az érzékelésed a feromonok terén is. Kutatások szerint a fogamzásgátlót szedő nők inkább a saját feromonjaikhoz hasonló összetételű illatokhoz vonzódnak jobban.

Bármi is a tudományos igazság, az az egy dolog tény, hogy a szerelem a levegőben van!

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Jobb szexet szeretnél? Ezeken változtass!
Jobb szexet szeretnél? Ezeken változtass!
Légy őszinte a kapcsolatban! A kertelés nem tesz jót az érzékeny bizalomnak
Légy őszinte a kapcsolatban! A kertelés nem tesz jót az érzékeny bizalomnak
A szerelem – a férfi szerint
A szerelem – a férfi szerint
5 lépés az orgazmus felé
5 lépés az orgazmus felé
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.