intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Fájdalmas együttlétek

Fájdalmas együttlétek

Fájdalmas együttlétek

Sok dolog okozhatja, ha a szex fájdalmas számodra. Lehet, hogy valamilyen gyógyszer, vagy akár a saját anatómiád az akadálya a szenvedélyes, intim együttlétek élvezetének.

Ha mindig is élvezted a szexet, és hirtelen egy fájdalmas aktussá válik az egész, akkor az nagyon kellemetlen, és egyben ijesztő is. A szex közbeni fájdalom az egyik leggyakoribb probléma a szexualitásban, a nők közel 80%-a megtapasztalja élete során. Jó hír, hogy ez a gond általában jól és könnyen kezelhető

Cikkünk első részében megismerhettél 5 olyan okot, ami miatt fájdalmas lehet a szex.

Lássunk most további 5 okot, és a megoldásokat:

6. Szex közben a partnered beleütközik benned valamibe

Lehetséges oka: miómák. Nem csak a petefészek ciszták okozhatnak éles, szúró fájdalmat szex közben. Egy 2014-es tanulmány szerint, amelyet a Journal of Sexual Medicine készített, azoknál a nőknél, akiknek miómájuk van, háromszor nagyobb valószínűséggel fordul elő, hogy szex közben éles fájdalmat éreznek. A miómák sokszor kitüremkednek, és a férfi nemi szerve beléjük ütközik szex közben.

Mit tehetsz? Előfordul, hogy a miómák maguktól összezsugorodnak és eltűnnek, így ha nincsenek komplikációk, az orvosok békén hagyják a területet. De ha a diagnosztizált mióma befolyásolja a szexuális életed, vagy esetleg más, súlyosabb problémákat okoz, akkor beszélj az orvosoddal a terápiás megoldásokról

7. A szex minden pozícióban fájdalmas

Lehetséges oka: Endometriózis. A tompa fájdalomtól a súlyos szenvedésig bármi előfordulhat. Ez az állapot akkor jelentkezik, ha a méhnyálkahártya-szövet vándorol, a méh üregén kívül megtapad, és a közeli testrészeket, például a petefészkeket és a petevezetékeket befolyásolja. A szövet úgy viselkedik, mint egy ragasztó, a különböző szerveket odatapasztja. A rugalmasság hiánya okozza az erős fájdalmat szex közben.

Mit tehetsz? Ha orvosa diagnosztizálja Önt endometriosis, van lehetőség: gyógyszert lehet tartani a szövetek növekedését ellenőrzés alatt, ami korlátozza a fájdalmat. És a műtéti eltávolítása a szövet növedékek is segít, mondja Dr. Dardik.

Fájdalmas együttlétek

8. A mélyebb behatolás néha őrülten fájdalmas

Lehetséges oka: A hátrahajló méh. Ha fájdalmat akkor érzed, amikor partnered mélyebben hatol beléd, akkor lehet, hogy a méhed csúcsos, vagy hátrahajló.
Mit tehetsz? Kérd meg a partnered, hogy ne hatoljon be túl mélyen, vagy ragaszkodj ahhoz, hogy te légy felül, így irányítani tudod az eseményeket.

9. A gáttájékon érzel fellángoló fájdalmat

Lehetséges oka: Szülés és gátmetszés. A gát a hüvelybemenet és a végbélnyílás közti terület. Szüléskor az orvos gyakran gátmetszéssel könnyíti a baba kibújását. Ez a művelet azonban varrással jár. Sokszor ennek következményeként a terület érzékeny marad, szex közben fájdalmas lehet.

Mit tehetsz? Beszélj az orvosoddal, aki tanácsot adhat, hogy van-e lehetőség a varrás állapotán javítani.

10. Az egész hüvelyed érzékeny a dörzsölésre

Lehetséges oka: Túl gyakran szexeltél. Ha a hüvely falát sokáig és túl gyakran dörzsölik, apró, felületi sérülések keletkeznek rajta. Ez gyakran kellemetlen fájdalmat okoz.

Mit tehetsz? Két-három napig hordj laza ruházatot és ne szexelj. Hamar elmúlnak a kis sérülések, és ismét készen állsz a dologra.  

Ha bármilyen kérdésed van a témával kapcsolatban, ne feledd, hogy felkészült nőgyógyász szakorvosaink online rendelnek itt: http://www.intimzona.hu/kerdezz


Maradjunk barátok!
Maradjunk barátok!
Szex az első randin – igen vagy nem?
Szex az első randin – igen vagy nem?
Így készítsd fel a tested a gyönyörre!
Így készítsd fel a tested a gyönyörre!
Tedd, és ne tedd – Szex után
Tedd, és ne tedd – Szex után
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.