intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Fáj a hátad? A megoldás a szex!

Fáj a hátad? A megoldás a szex!

Az köztudott, hogy a szex nagyon jót tesz az egészségnek. Kalóriákat éget, komoly izommunka, és olyan hormonok szabadulnak fel közben, amelyek a kedélyünket jó irányba befolyásolják. Az viszont újdonság, hogy hátfájás ellen is a szex a legjobb „orvosság”.

Fáj a hátad? A megoldás a szex!

Többféle hátfájás létezik, mindegyik kivédésére más és más pozíció a megfelelő. Az egész témáról szóló eredményeket nemrégiben egy kutatásban tették közzé. Stuart McGill, a waterlooi egyetem professzora sokáig kutatta a hátfájás javulása és a szexuális pozitúrák közti összefüggéseket. 10 szerelmeskedő pár gerincének mozgását vizsgálta különböző szexpózokban egy különleges infravörös és elektromágneses rendszerrel.

Kutatásai során kiderült, hogy a férfiaknak és a nőknek is megvan az a pozíció, ami leginkább segít a hátfájáson, vagy leginkább segít kiküszöbölni a hátfájás kellemetlenségeit szex közben. Régebben az volt a tudományos álláspont, hogy a hátfájósoknak a legjobb az ún. kanálpóz, amikor a nő és a férfi az oldalán fekszik, a nő háttal a férfihoz simul, és a férfi hátulról hatol be. Mára kiderült, hogy ez korántsem igaz.

A férfiak póza

A hátfájós férfiaknak a kutyapóz a legmegfelelőbb, ugyanis így nem terhelik a gerincet. Ha a hajlongás fájdalmas, akkor mindenképpen ez a póz ajánlott.

A nők póza

Szintén üdvös a kutyapóz azoknak a nőknek, akiknek előrehajolásnál rosszabbodik a hátfájásuk. Ha inkább a hosszas ülés okozza a kellemetlen fájdalmat, akkor a kanálpóz jó választás. Ha ezek a hölgyek a kutyapózt választják, akkor semmi esetre sem támaszkodjanak a könyökükre, inkább a tenyerükön nyugodjon a testsúly. A misszionárius póz abban az esetben ajánlott, ha a hátfájás folyamatos. Ebben a pózban terheljük ugyanis legkevésbé a gerincet és a derekat.

Fáj a hátad? A megoldás a szex!

Mit lehet tenni?

A mozgás a kulcs, hogy megelőzd a hátfájást. Ha ülőmunkát végzel, akkor óránként állj fel, mozgasd át egy kicsit a tested. Járj el valamilyen tornára, edzésre. Mindenkinek az a legjobb, ha a szexuális együttlét alatt bármely pózt kipróbálhatja, és nem arra kell koncentrálnia, hogy épp melyik javasolt hátfájás ellen.

Ligeti Anna


Összeköltözés, a kritikus pont
Összeköltözés, a kritikus pont
A szex nem az első randira való! - Biztos ez?
A szex nem az első randira való! - Biztos ez?
Így lehet hosszabb minden pásztoróra – 6 tipp
Így lehet hosszabb minden pásztoróra – 6 tipp
A tündérmesék léteznek?
A tündérmesék léteznek?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.