intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Fáj a hátad? A megoldás a szex!

Fáj a hátad? A megoldás a szex!

Az köztudott, hogy a szex nagyon jót tesz az egészségnek. Kalóriákat éget, komoly izommunka, és olyan hormonok szabadulnak fel közben, amelyek a kedélyünket jó irányba befolyásolják. Az viszont újdonság, hogy hátfájás ellen is a szex a legjobb „orvosság”.

Fáj a hátad? A megoldás a szex!

Többféle hátfájás létezik, mindegyik kivédésére más és más pozíció a megfelelő. Az egész témáról szóló eredményeket nemrégiben egy kutatásban tették közzé. Stuart McGill, a waterlooi egyetem professzora sokáig kutatta a hátfájás javulása és a szexuális pozitúrák közti összefüggéseket. 10 szerelmeskedő pár gerincének mozgását vizsgálta különböző szexpózokban egy különleges infravörös és elektromágneses rendszerrel.

Kutatásai során kiderült, hogy a férfiaknak és a nőknek is megvan az a pozíció, ami leginkább segít a hátfájáson, vagy leginkább segít kiküszöbölni a hátfájás kellemetlenségeit szex közben. Régebben az volt a tudományos álláspont, hogy a hátfájósoknak a legjobb az ún. kanálpóz, amikor a nő és a férfi az oldalán fekszik, a nő háttal a férfihoz simul, és a férfi hátulról hatol be. Mára kiderült, hogy ez korántsem igaz.

A férfiak póza

A hátfájós férfiaknak a kutyapóz a legmegfelelőbb, ugyanis így nem terhelik a gerincet. Ha a hajlongás fájdalmas, akkor mindenképpen ez a póz ajánlott.

A nők póza

Szintén üdvös a kutyapóz azoknak a nőknek, akiknek előrehajolásnál rosszabbodik a hátfájásuk. Ha inkább a hosszas ülés okozza a kellemetlen fájdalmat, akkor a kanálpóz jó választás. Ha ezek a hölgyek a kutyapózt választják, akkor semmi esetre sem támaszkodjanak a könyökükre, inkább a tenyerükön nyugodjon a testsúly. A misszionárius póz abban az esetben ajánlott, ha a hátfájás folyamatos. Ebben a pózban terheljük ugyanis legkevésbé a gerincet és a derekat.

Fáj a hátad? A megoldás a szex!

Mit lehet tenni?

A mozgás a kulcs, hogy megelőzd a hátfájást. Ha ülőmunkát végzel, akkor óránként állj fel, mozgasd át egy kicsit a tested. Járj el valamilyen tornára, edzésre. Mindenkinek az a legjobb, ha a szexuális együttlét alatt bármely pózt kipróbálhatja, és nem arra kell koncentrálnia, hogy épp melyik javasolt hátfájás ellen.

Ligeti Anna


7 dolog, amit talán nem tudtál a férfiakról és a szexről
7 dolog, amit talán nem tudtál a férfiakról és a szexről
A szerelem ellen nincs orvosság
A szerelem ellen nincs orvosság
Monogámia hosszú távon? – 5 dolog, amitől valóban működik
Monogámia hosszú távon? – 5 dolog, amitől valóban működik
Forró vágyak? Ugyan már!
Forró vágyak? Ugyan már!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.