intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ezekre (is) jó az orgazmus a nőknek

Ezekre (is) jó az orgazmus a nőknek

Egyre kevesebb kedvet érzel a szexhez? Pedig maga a szex és közelebbről az orgazmus számos, csodás egészségügyi hatással van a szervezetedre. Íme a legjobb 7 ok, ami miatt érdemes benne maradnod a játékban.

 1. Javítja a medencédben lévő szervek keringését, tápanyagokat szállít, serkenti az egészséges szöveteket termelődését, és szabályozza a menstruációs ciklust. A nők, akiknek hetente legalább egy orgazmusuk van, nagyobb valószínűséggel rendelkeznek normális menstruációs ciklusokkal, mint azok a nők, akik nem részesülnek szexben, vagy csak nagyon ritkán.
 2. Növeli a termékenységet és serkenti az agyalapi mirigyet, ezzel viszont szabályozza az ovulációt és a méhnyak-váladékot termelő, reprodukciós hormonok felszabadulását.
 3. Teljes nyirokmasszázst biztosít, segítve a szervezet természetes méregtelenítési folyamatát, az emésztés és a hangulat javítása, valamint a rák megelőzése érdekében.
 4. Támogatja az egészséges ösztrogénszintet, hogy a hüvelyszövetek rugalmasak legyenek, valamint segít felvenni a harcot a csontritkulás és a szívbetegségek ellen is.
 5. Növeli az endorfin szintjét, ezáltal mély relaxációhoz segíti a szervezetet.
 6. Segít fiatalabbnak látszani – aki heti háromszor éli át az orgazmust, a stresszmentes kapcsolatot, 10 évvel látszik fiatalabbnak.
 7. 20% -kal növeli a szervezet erejét a fertőzések elleni küzdelemben – segít védekezni a megfázás és az influenza ellen is!

Miért nincs orgazmusod?

A stressz a libidó csökkenésének egyik fő oka. Ha engedsz a stressznek, ördögi körbe kerülhetsz, amiből nagyon nehéz kiszabadulni: az orgazmus az egyik legjobb stresszoldó (fizikailag és mentálisan is), de a stressz nagyon megnehezíti a nők számára az orgazmust.

A mellékvesék választják ki azokat a hormonokat, amelyek a libidó megőrzéséhez szükségesek. Ha a stressz állandósul, akkor az utolsó dolog, amit a tested szeretne, az, hogy szexeljen, ami azt jelenti, hogy nem tapasztalhatod meg az orgazmus előnyeit. A tested túlélési módba kapcsol, és csak a fenntartása miatt „aggódik”.

Hogyan lehet több orgazmusod?

Kövesd nyomon a tested jelzéseit, és tanuld meg, hogy a ciklusod mely szakaszában hogyan viselkedsz a szexszel kapcsolatban.
A ciklus követése és az információk ismerete segíthet abban, hogy több és jobb orgazmust érj el. Például a menstruáció előtti fázisban valószínűleg több előjátékra lesz szükséged.

Szerencsére rengeteg dolgot tehetsz azért, hogy újra elkezdd érezni a szexet és átéld az orgazmust.

Íme, néhány hasznos lépés:

 1. Iktasd ki a stresszt, amennyire csak lehet. Természetesen manapság már nem lehet teljesen stresszmentes életet élni, de nem is kell. Van jó stressz is, ami viszont stimuláló hatású.
 2. Ne fogyassz túl sok alkoholt. Az megöli a libidót, és szétbombázza a legjobb együttlétet is.
 3. Fektess hangsúlyt a testmozgásra, mert az oldja a stresszt, és megjön a kedved a szexhez is.
 4. Apró figyelmességekkel, kis gesztusokkal minden nap tegyél valamit a párodért. Tartsd fenn az érdeklődését.

 

Ligeti Anna


Higiénia együttlét után – kérdések és válaszok
Higiénia együttlét után – kérdések és válaszok
Megváltozik a szex az esküvő után?
Megváltozik a szex az esküvő után?
3 dolog, amit a nők szeretnek egy férfiban
3 dolog, amit a nők szeretnek egy férfiban
Megérdemled a férfit, aki elkap, amikor kell
Megérdemled a férfit, aki elkap, amikor kell
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.