intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ennek szakítás lesz a vége! 3 ok, amiért vége lehet egy kapcsolatnak

Jó kifogás sose rossz – tartja a mondás. Nagyon sok ok miatt szakítanak az emberek. A „nem vagyok még kész egy ilyen mély kapcsolatra” a kedvencem, vagy az, amikor csak szimplán nem elérhető a „kedves”. Ugye ismerős? Veled is megesett már? Lássuk, mi az a három ok, amiért szakítás lehet egy kapcsolat vége.

A cikk elkészítéséhez egy olyan lány nyújtott segítséget, aki nem szeretné, ha a neve vagy az arca megjelenne, ezért most Annának fogom hívni. Ő már olyan sokszor tapasztalta meg a szakításhoz kitalált különböző kifogásokat, hogy a fejébe vette, hogy megtalálja az igazságot ezek mögött. Anna célja az volt, hogy másoknak is segítsen, akik hasonló cipőben járnak, mint ő. Kutatásai és visszaemlékezései során három gyakori okot talált, amelyek szakítással zárnak le egy kapcsolatot.

1. Nem éled igazán, önmagadként az életet

Bizonyára találkoztál már azzal a jelenséggel, amikor minden lépésedhez jóváhagyást kértél a partneredtől. Amikor még azelőtt elvesztetted az érdeklődésed valami iránt, mielőtt még jobban belemélyedhettél volna. Amikor a vágyaid nem számítanak.

Egy olyan kapcsolat, amelyben meg kell válnod önmagadtól, a valódi énedtől, gátat szab a személyiségednek, a vágyaidnak és szükségtelenül korlátozza az életed.

Amit a legtöbben nem vesznek észre, az az, hogy ez a viselkedés tanult. Olyan, mint amikor egy gyermek szeret a sárban játszani, de mindig azt mondják neki, hogy ez rossz, mert koszos és beteg lesz. A gyerek egy idő után elnyomja azt a vágyat, hogy szeret a sárban játszani, és ez által ő is kicsit más lesz.

Hogy mi lehet a megoldás erre? Nem bonyolult. Meg kell találni azt az arany középutat, ami megadja neked a vágyakozás örömét, ugyanakkor a partnered is biztonságban érezheti magát. Ápoljátok a szerelmen kívüli emberi kapcsolatokat egymás közt: a barátságot, az elfogadást, a szeretetet. Dolgozz ki egy öngondoskodási rutint, engedd meg magadnak, hogy csak magadért létezz, és fejezd ki a legigazibb, a legalapvetőbb önmagad!

2. Nem közölsz, csak elvárod, hogy kitalálják, amit gondolsz

Nem fair, ha azt várod, hogy mindenki kitalálja, amit szeretnél, vagy amit nem szeretnél. Minden ember másmilyen, a gondolkodásunk, a habitusunk, a személyiségünk különböző. Ha nem állítod fel az egyéned határait, csak gyenge kis vonalakat húzol, akkor elveszted a kapcsolatot az igazi éned, és a partnered énje között. Ugyanis mindig azzal leszel elfoglalva, hogy azon bosszankodsz, hogy miért nem tudja már megint, hogy mit akarsz.

Ha nem értesz egyet valamiben, mondd el! Ha ugyanazt gondolod, azt is!

Ha megvan az önbecsülésed, akkor ehhez csapj hozzá egy kis önkritikát is, és így minden rendben lesz.

3. A múltat nem az új kapcsolatban/kapcsolattal kell begyógyítani

Találkoztál már igazi megszállott pasival? Aki minden kapcsolatában téged keresett? Vagy esetleg ta voltál abban a helyzetben, hogy az általad nagy Ő-nek vélt valakit kergetted mindenhol?

Ez biztosan az új esély halálát okozza majd. Ha volt olyan kapcsolatod, ami a múltban nem jött össze, akkor azt ne az új kapcsolattal akard begyógyítani, ne akard helyrehozni a régi pasival elkövetett hibákat egy új pasival. Ez nem igazán kedves vele szemben.

Próbáld lezárni, azaz tényleg vess véget a múltbéli kapcsolatnak, és csak azután kezdj újba. Így vagy korrekt magaddal, a múltaddal és a jövőddel is.

A boldogság a te kezedben van! Létrehozhatod a csodát, de el is veszítheted egy pillanat alatt. A kulcs te magad vagy!

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.