intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Élet a nemi erőszak után

Élet a nemi erőszak után

A nemi erőszak az egyik legsúlyosabb bűn, amit valaki elkövethet egy másik ember sérelmére. A lelki sebeket az áldozat egész életében magában hordja. De hogy kaphatja vissza az életét az, akit megerőszakoltak?

Élet a nemi erőszak után

Nem akarunk most számokkal dobálózni, hiszen tudjuk, hogy a bűncselekményekről megjelenő adatok soha nem fedik a valóságot. Sajnos ez hatványozottan igaz a nők sérelmére elkövetett, erőszakos bűncselekményekre. Rengetegen nem mernek róla beszélni, és ki sem derül, hogy min mentek keresztül.

A fájdalom és a trauma leírhatatlan, mert a nemi erőszak megfosztja az áldozatot attól a biztonságérzettől, hogy ellenőrzés alatt tartja a saját testét. Még rágondolni is mély fájdalommal és dühvel jár együtt.

Megvan a lehetőség, hogy testileg és lelkileg is felgyógyuljon egy nemi erőszak után, képes lehet az aktív szexuális életre is, de az út nagyon hosszú, sok erőre és elszántságra van szükség.

Élet a nemi erőszak után

Sokan a halálhoz hasonlítják a nemi erőszakot. Az életet két részre osztják: az erőszak előtti szakaszra és az erőszak utáni szakaszra. Úgy érzik, hogy a tragédia előtti életük nagyon távoli, irreális és elérhetetlen. Új emberré lettek, akit senki sem ismer igazán, aki szorong, nem bízik senkiben, dühös, elveszett és állandó fájdalom járja át.

Nagyon sok nőnek kell feldolgoznia ezt a szorongást. Ez nem történhet meg egyik napról a másikra. A javulás útján azonban rájöhetünk, hogy vannak dolgok, amiket szerettünk, és azok már egyáltalán nem érdekelnek, más dolgok viszont új célként, prioritásként jelennek meg az életünkben.

Lehet, hogy átértékeljük a baráti kapcsolatainkat, és lehet, hogy nagy változásokat eszközlünk a mindennapjainkban. Ezek mind teljesen normális döntések. Hozzájárulnak a minél gyorsabb lelki felépüléshez. Fontos azonban, hogy kerülni kell a gyors döntéseket, mindent meg kell fontolni alaposan. Az is elengedhetetlen, hogy körülvegyük magunkat olyan emberekkel, akik a gyógyulást segítik, támogatóként vannak jelen.

De mit lehet tenni, hogy teljes életet élhessünk?

• A barátok és a család segítségével kapcsolatban maradhatunk az igazi énünkkel. A beszélgetések segítenek leküzdeni a félelmeket és a szorongást. Ez az első lépés, hogy újraépítsük az életünket.

• Az önkéntesség is egy nagyszerű módja lehet annak, hogy újra felfedezzük a céltudatosságot. Ez segíthet a szomorúság és a veszteség leküzdésében. Lehet, hogy épp abban találjuk meg az új célt, hogy olyan nőknek segítünk, akik hasonló borzalmakon mentek keresztül. Ha azonban ez nehézséget okoz, segíthetünk állatmenhelyen, vagy idősek körül is. Ez segít visszanyerni az örömöt és a reményt, a jó érzések pedig segítenek leküzdeni a depressziót és a szorongást.

• A testmozgás is igen fontos része a gyógyulási folyamatnak. Akkor is, ha nem fűlik a fogunk hozzá. Gyógyítja a testet, a lelket és a szellemet. Segít visszanyerni a belső erőt, mégpedig úgy, hogy azt fizikai szinten is érezzük. Nem kell olyan sportot választani, ami nem okoz örömöt. Nem a test sanyargatása a cél. Olyan elfoglaltságot kell keresni, amit örömmel végzünk. Lehet ez úszás, tánc vagy séta is. A lényeg az, hogy visszanyerjük a testünk felett az uralmat. Minden megtett lépés, vagy leúszott medencehossz ehhez segít hozzá.

• És végül a legfontosabb. Nem szabad hallgatni a szörnyűségekről. El kell mesélni a személyes történetünket. Minden egyes lépésnek jelentősége van, amit a gyógyulás útján teszünk meg. Ennek lényeges eleme a sírás is. Ki kell beszélni a fájdalmakat. Ezzel nemcsak magunkon segíthetünk, hanem azokon is, akik ugyanúgy szenvednek.

Ha veled történik hasonló borzalom, ne hallgass róla, hanem azonnal mondd el valakinek, tegyél feljelentést, hogy ne lehessen a szőnyeg alá söpörni. Mindenkinek meg kell fizetnie azért, ha bűnt követ el, így annak is, aki megerőszakol valaki mást. Tudnod kell, hogy áldozat vagy, nem a te hibád, ami történt, de el kell mondanod, hogy segíteni tudjanak. A gyógyulás útja hosszú, de van remény arra, hogy visszakapd az életed.

A témával kapcsolatban keresd online szakértőinket!


Candida – nem egy hangzatos női név
Candida – nem egy hangzatos női név
Szexfüggő vagy?
Szexfüggő vagy?
Az „egészséges párkapcsolat” ismérvei - 7 mítosz, amely tévútra is vihet
Az „egészséges párkapcsolat” ismérvei - 7 mítosz, amely tévútra is vihet
Apróságok, amelyekkel új töltést adhatsz a laposodó románcnak
Apróságok, amelyekkel új töltést adhatsz a laposodó románcnak
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.