intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Egyszer fent, egyszer lent – Ilyen a libidód

Egyszer fent, egyszer lent – Ilyen a libidód

Bizonyára te is észrevetted már, hogy vannak időszakok, amikor jobban kívánod a szexet, mint máskor. Vannak olyan napok, amikor egyáltalán nem akarsz lefeküdni a pároddal, máskor ki sem lehet robbantani az ágyból. Gondoltad volna, hogy ennek az egész hullámzásnak a kulcsa a ciklusod?

A női ciklust hormonok szabályozzák. Ezeknek a hormonoknak a szintje folyton változik, hol emelkedik, hol csökken. Ahogy a hormonok folyton változnak, úgy változik a libidó is. A nők nem mindig ugyanúgy kívánják a szexuális együttléteket.

Az ovuláció körüli napok

A peteérés, valamint az érett petesejt kilökődése, azaz az ovuláció kiemelkedő hatással van minden nőre. Ilyenkor a libidó is természetesen a tetőfokára hág. Ez azért van így, mert akárhogy is vesszük, a női test egyik legfontosabb feladata (persze csak biológiai értelemben) az, hogy gyereket szüljön. Az ovuláció körüli napokon a nők külseje is némiképp megváltozhat, a test ilyenkor mindenre képes, hogy megtörténjen az, aminek meg kell történnie, azaz a fogantatás. Nincs túl sok idő erre, mivel a petesejt a kilökődést követően, csupán 24 órán át marad életben.

Nagyon érdekes, hogy ebben az időben a férfiak számára még vonzóbb egy nő. Érzik, hogy megváltozik a nő illata, a pattanások eltűnnek, a bőr és a haj ragyogó.

A menstruáció néhány napja

Minden hónapban egyszer megjön a menstruációd. Ekkor a petesejt, amely nem termékenyült meg, távozik a testedből, vér kíséretében. A nők legtöbbje ebben az időszakban nem igazán kívánja a szexuális érintkezést, vannak azonban, akik igen. Ennek az az oka, hogy az orgazmus jótékony hatással van a menstruációs fájdalomra.

Amikor a hormonjaid, azaz az ösztrogén és a tesztoszteron szintje emelkedik, a libidód is az egekben száguld. Tudtad, hogy a tesztoszteron nőkben is termelődik? Ez a hormon a férfiakban jóval jelentősebb mennyiségben van jelen. Mindkét nemnél ez a hormon felel a nemi vágyért és még az orgazmusért is.

Amikor ez a két hormon tetőzik, akkor jön el a legjobb időpont a teherbe esésre, ugyanakkor, ha nem szeretnél kisbabát, akkor nagyon résen kell lenned. A fogamzásgátlás nagyon fontos, beszélj erről a nőgyógyászoddal, aki segít majd kiválasztani a számodra leginkább megfelelő módszert.

A hormonok tetőzése után jön egy olyan időszak a ciklusodban, amikor kicsit megnyugodhatsz. A szervezetedben más hormonok kapnak helyet, amilyen a progeszteron is. Természetesen nem lehet általánosítani, minden nő más és más, ezért a libidó is máshogy jelezhet. A nemi vágy emelkedésében vagy csökkenésében természetesen nemcsak a hormonok irányítanak, hanem sok más tényező is szerepet játszik. Ilyen a mindenkori hangulatod, a közérzeted, az, hogy épp milyen érzelmi és lelki állapotban vagy.

 

Ligeti Anna

 


Feromonok, a néma szexuális jelek
Feromonok, a néma szexuális jelek
„Te színleltél már orgazmust?” – A kérdésre 3 nő és 3 férfi válaszolt
„Te színleltél már orgazmust?” – A kérdésre 3 nő és 3 férfi válaszolt
Az „egészséges párkapcsolat” ismérvei - 7 mítosz, amely tévútra is vihet
Az „egészséges párkapcsolat” ismérvei - 7 mítosz, amely tévútra is vihet
Útmutató orális szexhez - Nőknek
Útmutató orális szexhez - Nőknek
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.