intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Egyszer fent, egyszer lent – Ilyen a libidód

Egyszer fent, egyszer lent – Ilyen a libidód

Bizonyára te is észrevetted már, hogy vannak időszakok, amikor jobban kívánod a szexet, mint máskor. Vannak olyan napok, amikor egyáltalán nem akarsz lefeküdni a pároddal, máskor ki sem lehet robbantani az ágyból. Gondoltad volna, hogy ennek az egész hullámzásnak a kulcsa a ciklusod?

A női ciklust hormonok szabályozzák. Ezeknek a hormonoknak a szintje folyton változik, hol emelkedik, hol csökken. Ahogy a hormonok folyton változnak, úgy változik a libidó is. A nők nem mindig ugyanúgy kívánják a szexuális együttléteket.

Az ovuláció körüli napok

A peteérés, valamint az érett petesejt kilökődése, azaz az ovuláció kiemelkedő hatással van minden nőre. Ilyenkor a libidó is természetesen a tetőfokára hág. Ez azért van így, mert akárhogy is vesszük, a női test egyik legfontosabb feladata (persze csak biológiai értelemben) az, hogy gyereket szüljön. Az ovuláció körüli napokon a nők külseje is némiképp megváltozhat, a test ilyenkor mindenre képes, hogy megtörténjen az, aminek meg kell történnie, azaz a fogantatás. Nincs túl sok idő erre, mivel a petesejt a kilökődést követően, csupán 24 órán át marad életben.

Nagyon érdekes, hogy ebben az időben a férfiak számára még vonzóbb egy nő. Érzik, hogy megváltozik a nő illata, a pattanások eltűnnek, a bőr és a haj ragyogó.

A menstruáció néhány napja

Minden hónapban egyszer megjön a menstruációd. Ekkor a petesejt, amely nem termékenyült meg, távozik a testedből, vér kíséretében. A nők legtöbbje ebben az időszakban nem igazán kívánja a szexuális érintkezést, vannak azonban, akik igen. Ennek az az oka, hogy az orgazmus jótékony hatással van a menstruációs fájdalomra.

Amikor a hormonjaid, azaz az ösztrogén és a tesztoszteron szintje emelkedik, a libidód is az egekben száguld. Tudtad, hogy a tesztoszteron nőkben is termelődik? Ez a hormon a férfiakban jóval jelentősebb mennyiségben van jelen. Mindkét nemnél ez a hormon felel a nemi vágyért és még az orgazmusért is.

Amikor ez a két hormon tetőzik, akkor jön el a legjobb időpont a teherbe esésre, ugyanakkor, ha nem szeretnél kisbabát, akkor nagyon résen kell lenned. A fogamzásgátlás nagyon fontos, beszélj erről a nőgyógyászoddal, aki segít majd kiválasztani a számodra leginkább megfelelő módszert.

A hormonok tetőzése után jön egy olyan időszak a ciklusodban, amikor kicsit megnyugodhatsz. A szervezetedben más hormonok kapnak helyet, amilyen a progeszteron is. Természetesen nem lehet általánosítani, minden nő más és más, ezért a libidó is máshogy jelezhet. A nemi vágy emelkedésében vagy csökkenésében természetesen nemcsak a hormonok irányítanak, hanem sok más tényező is szerepet játszik. Ilyen a mindenkori hangulatod, a közérzeted, az, hogy épp milyen érzelmi és lelki állapotban vagy.

 

Ligeti Anna

 


Idegesítő tulajdonságok az ágyban – Neked is van? - 2 rész
Idegesítő tulajdonságok az ágyban – Neked is van? - 2 rész
Így különböztesd meg a férfit a kisfiútól
Így különböztesd meg a férfit a kisfiútól
10 dolog, ami közelebb hozza a pasidat
10 dolog, ami közelebb hozza a pasidat
Tévhitek az önkielégítésről
Tévhitek az önkielégítésről
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.