intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Drága, drága Szerelem, köszönöm, hogy vagy!

Drága, drága Szerelem, köszönöm, hogy vagy!

A szerelmi bánat nehéz témakör. Mindenkinek más a tűrőképessége. Vannak, akik egyedül szenvednek inkább, míg mások szeretik kibeszélni a problémát.

De mi is a szerelmi bánat? Csalódás? Megcsalás miatti fájdalom? De mi a megcsalás? Van, akinek egy ártatlan flört is annak számít, hiszen az általa definiált szerelemfogalomba nem fér bele egy harmadik személy – semmilyen vonatkozásban.

Régen nem tartották fontosnak a szerelmet. A házasságokat elrendezték, a nők ahhoz mentek feleségül, akit kijelöltek számukra. A házasságtörést szigorúan büntették, ahogy azt is, ha valaki teherbe ejtett egy lányt és nem akarta feleségül venni. Ma már a szabad világban el sem tudjuk képzelni, hogy milyen nem szabad akaratból házasodni. Ma már az egyén választása határozza meg a társas kapcsolatokat, nem a kényszer.

Az erkölcsi értékek mélyen bennünk vannak, és mindenkinél másmilyenek. Mindenkinél máshol van a határ, és a szerelem érzése is mindenkinél más. Nincs semmilyen kényszer arra vonatkozóan, hogy szeretni kell valakit, aki iránt nem érzünk semmit. Ma már szabad a válás, ugyanakkor csak azért, mert nem szeretjük a házastársunkat, nem mentesülünk az erkölcsi értékek betartása alól. Képzeld csak magad a helyébe! Te szeretnéd, ha ő megcsalna, mert nem szeret már? Meg tudnál neki bocsátani? Ugye, hogy a válaszod valószínűleg – nem. Nem kényszerítheted arra, hogy szeressen, de a hazugság nem fér bele. Meg kell beszélni a dolgot, és annak megfelelően lépni, hogy hogy jó mindkettőtöknek. Az egymás iránti tisztelet olyan alapérték, amely minden kapcsolatban benne kell, hogy legyen. Abban is, amelyben a szerelem uralkodik, és abban is, ahol a szerelem már kihunyt, és nincsenek egymás iránt gyengéd érzelmeitek.

Beszéljünk a hűségről és a hűtlenségről

Ha szerelmes vagy, akkor egy valakit szeretsz szíveddel, lelkeddel, és a testeddel is. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy kizárólag ez iránt az egy ember iránt érezhetsz szeretetet. manapság a hűség fogalma kissé kitágult. Nem vesszük olyan szigorúan. Egy szerelmi kapcsolatban elvárjuk a testi, szexuális hűséget, ám beleférhet az, hogy flörtölgetünk másokkal, nyitottabbak vagyunk a világ felé. Természetesen nem mindenki gondolkodik így, ez a mai 20-as, 30-as éveikben lévőkre jellemző inkább.

Bárhogy is értelmezzük a hűség fogalmát, a jelentése igen egyszerű, ahogy az üzenete is az: szerelmem, te vagy számomra az egyetlen, rád vágyom, és nem kell senki más. A hűség, bizalom. Nem szemmel látható dolog, ezért a partnerednek bíznia kell benned, nem tudhatja, hogy valóban hűséges vagy-e hozzá. Szerelmi kapcsolatban sokaknál fel sem merül az, hogy a partner megcsalhatja, mások folyton érzik a féltékenységet, és a félelmet, hogy a társuk hűtlen lesz hozzájuk. Ez függ a korábbi kapcsolatok milyenségétől is, sőt, attól is, hogy milyen értékrendet hozunk otthonról.

A hűtlenség régen sokkal nagyobb jelentőséggel bírt, mint ma. Nagyanyáink korában még egy ölelés, egy tánc (ha nem megfelelő volt a távolság) már hűtlenségnek, házasságtörésnek számított. Ma már nem ennyire szigorú a fogalom. A barátság önmagában nem hűtlenség, de vajon az már annak számít-e, ha a barátoddal mindig kettesben találkozol, elmondasz neki olyan dolgokat, amelyeket a társadnak, partnerednek nem. Vajon mi a határ a barátság és a hűtlenség között?

Az egyértelmű, hogy a szexuális hűtlenség fogalma is nagyon más volt egykor. A férfiak esetében teljesen elfogadott volt a házasságon kívüli szexuális kapcsolat. A nőknél ez nem volt megengedett. Megbélyegezték, elítélték, vagy akár ki is végezték a hűtlen feleségeket. A te kapcsolatodban mi számít hűtlenségnek? Árulás már egy csók is, vagy csak a szexuális hűtlenséget, a testi kapcsolatot tartjátok annak.

21. századi szerelem – ezt várjuk el ma

Ma mások a fogalmak a szerelemről, de az alapértékek nem változtak, talán kicsit más köntösbe bújtak. Fontos a hűség, ám a kapcsolat elején jó tisztázni, hogy mit bírtok el, mi számít hűtlenségnek a ti fogalmaitok szerint. Ezt csak ti határozhatjátok meg, senki más nem mondhatja meg nektek, és nem állíthatja fel az erre vonatkozó szabályokat. Fontos ugyanakkor az is, hogy lelkileg megtaláljátok a közös rezgésszintet. Nevezhetjük ezt úgy is, hogy barátság a kapcsolatban, vagy a lelki társ. A harmadik nagyon fontos érték, a bizalom. E nélkül a hűség-hűtlenség fogalma is csak üres frázis.


Komáromi Csenge


A látszatszerelemnél nincs rosszabb! Küzdj a boldogságért!
A látszatszerelemnél nincs rosszabb! Küzdj a boldogságért!
Kedves
Kedves
Jön a Valentin-nap, turbózd fel a szerelmi életed 10 nap alatt!
Jön a Valentin-nap, turbózd fel a szerelmi életed 10 nap alatt!
Kislányom, nem futunk olyan szekér után, ami nem vesz fel!
Kislányom, nem futunk olyan szekér után, ami nem vesz fel!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.