intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Csókolózni jó!

A csók mindig is jelen volt az emberiség történetében. Festmények, szobrok tanúskodnak arról, hogy milyen régóta központi eszköze az érzelmek kifejezésének. Ám azon túl, hogy ezzel adunk hangot vágyainknak, a csók sokkal több ennél.

Csókolózni jó!

1. A csók csökkentheti az allergia tüneteit

Szeretnéd, ha az allergiaszezonban kevesebbet viszketne a szemed és nem kellene annyit szenvedned az orrfolyás miatt? Csókolózz többet! Kutatók szerint napi 30 perc csókolózás képes csökkenteni az enyhe szezonális allergiák és az ekcéma tüneteit.

2. Enyhítheti a fájdalmakat

Amikor megöleled a partnered és összeér a szátok, oxitocin és endorfin szabadul fel, ami enyhíti a krónikus fájdalmat. Ennek a hormonnak van szerepe szülés közben is, ugyanis lazítja az izmokat, enyhíti a fájdalmat. Csökkenti a szorongást és a depresszió tüneteit.

3. A csók segít csökkenteni a stresszt

Csókolózni jó!Oka van annak, amiért úgy érzed egy nehéz, pörgős nap után, hogy semmi másra nem vágysz, csak egy csókra. A csók ugyanis bizonyítottan növeli a kortizol (anti-stressz hormon) szintjét, ami kémiailag segít hozzá ahhoz, hogy leküzdd a stresszt.

4. A csók segít tisztán tartani a szád

Természetesen nem helyettesíti a fogmosást, de egyes szakértők szerint segíthet megelőzni a fogszuvasodást. A csókolózás serkenti a nyáltermelést, ami szinte kimossa a káros baktériumokat a fogakból és a szájüregből, így csökkentve a lepedékképződést. Ám vigyázz, ha a partnered szája hemzseg a fogszuvasodásért felelős baktériumoktól, a te fogaid is veszélybe kerülhetnek!

5. A csók a szex előszobája is

Ha valamiért kialakult a partnereddel köztetek egy gát, csókolózzatok többet. A csók ugyanis felszabadítja a vágyat, oldja a gátlásokat és segít felpezsdíteni a szexuális életet.

6. Javul a hangulatod 
Csókolózás közben dopamint választ el az agyad. Ez a hormon felelős a kötődésért, a vágyért. Szerotonin is felszabadul, ami pedig a kedélyállapotot javítja.  Csókolózz hát, hogy javuljon az általános közérzeted!

7. A csókolózás igénybe veszi az arcizmokat
Egyetlen csókváltásnál 30 arcizom dolgozik keményen. Biztos lehetsz benne, hogy az arcbőröd is tovább marad feszes, ha sokat csókolózol a partnereddel.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.