intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Csak szexre kellesz?

Csak szexre kellesz?

Úgy vagy vele, hogy néha belefér egy kis szex úgy, hogy nem érzel semmit a partnered iránt? Nőként nem lesz könnyű, elhiheted, hiszen az életben túl sok mindenbe viszel érzelmeket. A férfiak sokkal könnyebben veszik az érzelemmentes testiséget. A nőknél azonban ez nem ennyire egyszerű. A nőknek a szex mindig több, mint két test találkozása.

Természetesen adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor nem tennéd oda magad 100%-ban érzelmileg. Ilyenkor szóba jöhet egy kis szex, ha úgy tartja kedved. Ha épp se időd, se energiád egy tartós kapcsolatra, vagy most nem vágysz ilyenre, a szexre még vágyhatsz. Ettől még nem dől össze a világ. Azonban abban a helyzetben, ha most ért véget egy hosszú kapcsolat, amelyben boldog voltál, hordozhatsz olyan fájdalmat a szívedben, amely nem múlik el egykönnyen. Amikor egy ilyen szakítás ér, képtelen leszel érzelmek nélkül kezelni a szexet. Akaratod ellenére is érezni fogsz valamit a másik iránt, ami nem biztos, hogy abban a pillanatban épp pozitív érzelem. Feltörhet a régi fájdalom, felszakadhatnak a sebek. Ilyenkor jobb kihagyni egy egyéjszakás kalandot.

Ha a részedről kialakul valami a partnered iránt, a szexben is lesznek érzelmek. Ezzel akkor nem lenne semmi baj, ha ő is érezne valamit irántad. Ebben az esetben akármi lehet a dologból. Ám akkor, ha ő nem ugyanazt érzi, amit te, akkor sérülhetsz.

Akkor sem jó ötlet érzelmek nélkül belemenni egy szexuális viszonyba, ha valamiért csökkent az önbizalmad. Ebben a helyzetben az, hogy lefekszel valakivel, aki iránt nem érzel semmit, árthat neked lelkileg. Természetes, hogy ha nem vagy kibékülve magaddal, szükséged van visszaigazolásra. Ám ezt ne egy idegen karjaiban keresd.

Természetesen nem lehet általánosítani semmivel kapcsolatban az életben, így a szex és az érzelmek területén sem. Mindenkinek magának kell tudnia, milyen érzelmi állapotban van, hogyan tudja feldolgozni, ha csak szex van egy kapcsolatban. A nőknek ez általában kicsit keményebb dió, mert mindent az érzelmek oldaláról közelítenek meg.

Az érzelmek nélküli kapcsolatok azonban néha kifejezetten felszabadítóak lehetnek. Kötöttségek nélkül lehetsz valakivel, aki bejön, tetszik, akarod őt szexuálisan, és nem kell belegondolni semmi többet. Ehhez nem kell más, csak az, hogy tudjátok kezelni a helyzetet. Egyikőtök se higgyen mást a dologról, mint ami. Az érzelemmentes szex ki tud rángatni a rosszkedvből, örömöt okoz, és elég csak a fizikai vonzódásra koncentrálni. Nem kell azon aggódnod, vajon a pasi felhív-e, passzoltok-e, szereti-e majd az anyukád, vagy szimpi lesz-e a barátnődnek. A szex, az szex, és semmi több.

Egy dologra azonban nagyon nagy figyelmet kell fordítanod. Ez pedig a védekezés. Mivel nincsenek a kapcsolatban érzelmek, csak testiség, számolnod kell azzal, hogy a srác esetleg másokkal is lefekszik. Sőt akár neked is lehet másik partnered. Ilyen esetekben minden alkalommal fontos a kondom használata, hiszen a szexuális úton terjedő betegségek ellen ez a legjobb védekezési módszer. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni a kettős védekezés hatékonyságáról sem. A fogamzásgátló tabletta és a gumi óvszer együttes használata nyújtja a legnagyobb biztonságot a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek ellen.

Ha csak szex kell, akkor is légy okos és megfontold, semmi se bízz a véletlenre!


Tarjáni Rita


Megcsalt a szerelmem, én tehetek róla?
Megcsalt a szerelmem, én tehetek róla?
Segítség! A pasimnak herpesze van!
Segítség! A pasimnak herpesze van!
5 érv a reggeli szex mellett
5 érv a reggeli szex mellett
Szex és húgyúti fertőzés – Bizony van összefüggés
Szex és húgyúti fertőzés – Bizony van összefüggés
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.