intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Bűntudat-források egy kapcsolatban – nem kellenek, küzdj ellenük!

Bűntudat-források egy kapcsolatban – nem kellenek, küzdj ellenük!

Egyetértesz, hogy egy kapcsolat akkor igazán remek, ha a benne lévő két ember egyenlő félként vesz részt a döntéshozatalban, mindezt úgy, hogy akár kompromisszumokra is képesek? Milyen jó volna, ha nem kéne folyton áldozatnak éreznünk magunkat, vagy bűntudattal álomra hajtani a fejünket olyan dolgok miatt, amelyek egy kapcsolatban nem kéne, hogy gondot okozzanak, mégis ott vannak.

Sokszor gondolkodom azon, milyen egyszerű és mégis mennyire bonyolult dolog a szerelem. Az, hogy valakivel együtt vagyunk csak azért, mert szeretjük, csak a jéghegy csúcsa. Rengeteg dolognak kell két ember közt létrejönnie ahhoz, hogy igazi, boldog párkapcsolatban élhessenek. Négy dolog azonban mindig felüti a fejét mint potenciális vitaforrás. Még a legjobb kapcsolatokban is előfordul, hogy ezek miatt torkollik vitába egy-egy ártalmatlannak induló beszélgetés.

Nem csak velem vagy!

Hmmm… a szerelem kicsit önző dolog is, nem igaz? Csak magunknak akarjuk a partnerünket, nem szeretnénk átengedni senkinek egyetlen percet sem, amit együtt is tölthetnénk. Velem is nagyon sokszor előfordult már, hogy rosszul éreztem magam amiatt, hogy a barátnőimmel akartam tölteni egy-egy estét a pasim nélkül. Ő ezt nem úgy értékelte, ahogy én – egy ártalmatlan, csajos estének. Természetesen ő úgy látta, hogy ez lesz az az alkalom, amikor majd bepasizom.

Pedig nagyon fontos dolog az, hogy ha egy kapcsolatban élünk, tudjunk kicsit elengedni is. Az senkinek sem tesz jót, ha a szerelem miatt tönkremennek a családi, baráti kapcsolatok. Néha külön is kell lenni, másokkal is kell időt tölteni. De ahogy mindenben, ebben is az arany középút a legjobban járható.

Ha egyszer azt mondom, nem!

Annyiszor estem abba a csapdába, hogy nem mondtam ki, amit gondolok, hanem elfogadtam a párom akaratát. Nem tudtam nemet mondani nagyon sokáig, csak nyeltem a könnyeimet, mert valami olyasmibe mentem bele, amihez nem volt kedvem. Az idők folyamán azonban megtanultam, hogy egy normális, jól működő kapcsolatnak alapfeltétele az, hogy tiszteletben tartsuk egymást, és ehhez hozzátartozik az is, hogy nyugodtan mondhatunk nemet. A kényszer semmiképp nem jó dolog, és ezt a partnernek is látnia kell. Ha nem veszi észre, nem biztos, hogy ő a megfelelő.

Már döntöttem!

A bevezetőben írtam, hogy egy kapcsolat akkor működik igazán jól, ha a felek közösen hoznak döntéseket. Ez nagyon fontos a boldog kapcsolathoz, hiszen, ha mindig csak az egyik fél felel a döntésekért, a másik embert kihagyja, akkor annak biztos, hogy elnyomott érzések, fojtott boldogtalanság jár a nyomában. Amikor valakivel együtt vagyunk, már az elejétől fontos, hogy kinyilatkoztassuk, nem akarunk másodhegedűsök lenni  kapcsolatban. A döntéseket együtt kell meghozni, csak ez biztosítja a hosszú távú egyetértést. A vita lehetősége természetesen ebben is benne van, de ezt fel kell vállalni.

Karrier

Nem értem, miért, de ez folyamatos konfliktusforrás a kapcsolatokban. Nekem eddig szerencsém volt, soha nem volt olyan partnerem, akit zavart volna, hogy rengeteget dolgozom. Ez valahogy hozzám tartozik, nem is lennék önmagam e nélkül. Persze a páromtól sem várom el, hogy a szoknyám mellett üldögéljen, támogatom, amiben csak lehet. Fontosnak tartom azonban, hogy a sok munka mellett minőségi időt töltsünk együtt. Ezzel kiküszöbölhetők az elveszett idő okozta problémák. Elengedhetetlen, hogy a kapcsolatban mindkét fél álmait, vágyait figyelembe vegyük. Mindenki önálló személyiség, mindenki szeretné megvalósítani az álmait, és emiatt nem szabadna senkinek bűntudatot éreznie.  

 

Ligeti Anna


Mindig csak azt akarjuk hallani: szeretlek! Van, amikor nem szabad elhinni
Mindig csak azt akarjuk hallani: szeretlek! Van, amikor nem szabad elhinni
A női szexualitás múltja és jelene – 2. rész
A női szexualitás múltja és jelene – 2. rész
8 érdekesség a szexről, amit lehet, hogy még te sem tudtál
8 érdekesség a szexről, amit lehet, hogy még te sem tudtál
3+1 dolog, amit a hosszú távú kapcsolatokról tudnod kell
3+1 dolog, amit a hosszú távú kapcsolatokról tudnod kell
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.